Tenisový rok 2021 patřil Barboře Krejčíkové

Pixabay
Komerční článek
|
19. 11. 2021
|
Český ženský tenis už dávno není jen o Petře Kvitové nebo Karolíně Plíškové. Roku 2021 vévodí úplně jiná hráčka. Nejúspěšnější období v kariéře totiž zažívá 25letá brněnská rodačka Barbora Krejčíková.

Rekordní Turnaj mistryň

Začněme od konce. Barbora Krejčíková se v Mexiku představila na nedávno skončeném Turnaji mistryň. To by samo o sobě bylo velkým úspěchem, česká tenistka se ale na toto vyvrcholení sezony probojovala jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře. A deblový turnaj společně s další Češkou Kateřinou Siniakovou dokonce celý vyhrála.

S tím bylo spojeno i několik rekordů. Šlo o vůbec první český pár, který na tomto turnaji zvítězil. Krejčíková navíc triumfem v Guadalajaře potvrdila, že její výborný rok na kurtech se přenese i na její bankovní účet. S výdělkem 80,3 milionu korun se před ní za celý rok dostala jen světová jednička Ashleish Bartyová.

V TOP 5 v singlu i deblu

Na první místo světového žebříčku ve dvouhře to sice Barbora Krejčíková zatím nedotáhla, obdivuhodná je ale její už zmiňovaná všestrannost. V singlu ji ještě nedávno patřilo třetí místo světových tabulek, nyní je na stále fantastické páté příčce. Ve čtyřhře je na tom pak brněnská tenistka ještě lépe, drží totiž druhou pozici. A její jediná přemožitelka? Právě parťačka Kateřina Siniaková.

Se stejně starou Siniakovou utvořila Krejčíková výborný pár, jehož úspěchy začaly už o několik let dříve. V roce 2018 se spolu radovaly z vítězství na Roland Garros i Wimbledonu a celkově spolu vyválčily už 11 turnajových triumfů. Hned pět z nich přitom přišlo v právě končícím roce 2021.

Nejlepší rok načala už Austrálie

Program tenisových Grand Slamů odstartoval tradičně na Australian Open, a to i přes velké komplikace s pandemií koronaviru. A už od turnaje v australském Melbourne se ukazovalo, že toto bude rok Barbory Krejčíkové. Se Siniakovou sice prohrály ve finále deblu, to si ale Krejčíková vynahradila ve smíšené čtyřhře, kterou ovládla spolu s Američanem Ramem.

Ještě větší úspěch pak Krejčíkovou čekal na druhém Grand Slamu sezony. V areálu Stade Roland-Garros v sousedství Boulogneského lesíka tentokrát se Siniakovou dokráčela až na vrchol. A hlavně přidala i nečekaný triumf ve dvouhře, kterým na sebe pořádně upoutala pozornost. Krejčíková se tím ale nenechala rozhodit.

Od červnového Roland Garros neuplynuly ani dva měsíce a Krejčíková slavila znovu. Na olympiádě v Tokiu zvítězila ve čtyřhře a její parťačkou nebyl nikdo jiný než Kateřina Siniaková. To tato dvojice ještě nevěděla, že jejich velká jízda rokem 2021 vyvrcholí na listopadovém Turnaji mistryň.

Související články