Nezdravý, ale chuťově dokonalý. Francouzský toast!

Francouzský toast vznikl, protože bylo třeba využít starý chléb.
|
28. 02. 2019
|
Přípravě některých dobrot se vyplatí věnovat čas. Týká se to třeba francouzského toastu. Protože jestli si dodnes pod pojmem „toast“ představuješ obyčejný toastový chleba zapečený se šunkou a sýrem, je nejvyšší čas rozšířit ti obzory!

Sladká varianta toastíků se Francouzům fakt povedla. Připrav se na absolutně a tutově nezdravý pokrm, který ti ale bude tak chutnat, až se budeš olizovat za ušima. Až si budeš chtít „zaprasit“, tohle by tvoje chuťové buňky mohlo pořádně uspokojit.

Francouzský toast vznikl z nouze, podobně jako pizza nebo další dobroty, které se později uchytily po celém světě. Původně šlo jen o využití starého pečiva, což zní dost nevábně, dneska pouštíme slinu, jen si tuhle laskominu představíme.

Budeš potřebovat: toastový chleba (použít můžeš i rohlík nebo bagetku), vajíčko, 33% smetanu, skořici, vanilkový a moučkový cukr, šlehačku, máslo a med

bigstock-french-toast-with-fruit-and-ma-1260514.jpg

Francouzský toast je nezdravý, ale chuťově dokonalý.
Francouzský toast si zamiluješ. Jen mysli na to, že je to kalorická bomba.

Jak na to:

  • vajíčko se smetanou rozšlehej s trochou skořice a vanilkového cukru
  • do této tekuté směsi namoč chleba a pak ho opeč na másle z obou stran dozlatova
  • jakmile je opečeš, polož je na ubrousek, posyp moučkovým cukrem nebo pokapej medem
  • pokud chceš na chlebu vytvořit sladkou cukrovou krustičku, můžeš ho posypat cukrem už během smažení

Náš tip: Na přípravu si vyber toastový chleba, který má v názvu „máslový“ nebo „americký“. Bývá voňavější a sladší.

Francouzské toasty hned podávej. Potřít je můžeš džemem nebo čokoládovou, případně oříškovou pomazánkou. Přidat můžeš taky čerstvé ovoce, například jahody nebo banán. Dobrou chuť!

Tagy: 
Související články