Sladká varianta toastíků se Francouzům fakt povedla. Připrav se na absolutně a tutově nezdravý pokrm, který ti ale bude tak chutnat, až se budeš olizovat za ušima. Až si budeš chtít „zaprasit“, tohle by tvoje chuťové buňky mohlo pořádně uspokojit.
Francouzský toast vznikl z nouze, podobně jako pizza nebo další dobroty, které se později uchytily po celém světě. Původně šlo jen o využití starého pečiva, což zní dost nevábně, dneska pouštíme slinu, jen si tuhle laskominu představíme.
shutterstock_1351309349.jpg
Co potřebuješ: toastový chleba (použít můžeš i rohlík nebo bagetku), vajíčko, 33% smetanu, skořici, vanilkový a moučkový cukr, šlehačku, máslo a med
Jak na to:
- Vajíčko se smetanou rozšlehej s trochou skořice a vanilkového cukru.
- Do téhle tekuté směsi namoč chleba a pak ho opeč na másle z obou stran dozlatova.
- Jakmile je opečeš, polož je na ubrousek, posyp moučkovým cukrem nebo pokapej medem.
- Pokud chceš na chlebu vytvořit sladkou cukrovou krustičku, můžeš ho posypat cukrem už během smažení.
Francouzské toasty hned podávej. Potřít je můžeš džemem nebo čokoládovou, případně oříškovou pomazánkou. Přidat můžeš taky čerstvé ovoce, například jahody nebo banán. Dobrou chuť!