Kdy si vybrat americkou lednici místo klasické

shutterstock.com
Komerční článek
|
16. 10. 2020
|
Nelze popřít, že americké lednice mají ten veledůležitý „wow“ faktor. Jsou velké, vypadají působivě a hlavně pojmou spoustu jídla. Kromě toho mohou ve vaší kuchyni tvořit skutečně stylový akcent.

Přestože jsou esteticky působivé a smysluplně praktické, to zda je pro vás a vaši kuchyni vhodný americký ledničkový mrazák, je třeba zvážit. Sestavili jsme seznam kladů a záporů těchto kuchyňských monstróz, aby bylo rozhodování, zda si vybrat americkou lednici místo klasické, o něco jednodušší.

Pro a kontra, které americká lednice přináší

Americké lednice jsou signifikantně větší než jejich evropské protějšky a umožňují vám skladovat, chladit a zmrazovat podstatně více potravin, dokud je nebudete připraveni sníst. Mraznička je obvykle vedle lednice, ale styl se vyvinul do bodu, kdy najdete nejnovější modely s dvoudveřovou lednicí se zásuvkami mrazničky pod ní a dokonce existují i modely se čtyřmi dvířky, dvě pro každé oddělení.

otvorena-americka-chladnicka.jpg

Americká lednice nabízí víc prostoru.
shutterstock.com

Jaké jsou tedy výhody lednice amerického stylu?

  • Ve skutečnosti se odhaduje, že průměrná americká chladnička s mrazničkou udrží neuvěřitelných 30 nákupních tašek plných jídla - více než dost na uspokojení potřeb nejhladovějších velkých rodin nebo nejzanícenější hostitelů večírků.Jsou tedy ideální, pokud máte velkou rodinu, časté hosty domu nebo chcete slavit Vánoce a jiné příležitosti se spoustou domácího vaření.
  • Jsou také univerzální, když si je koupíte - dostanete lednici na jedné straně, mrazák na druhé straně, ale když si vybíráte svůj model, můžete se rozhodnout pro rozdělení 50-50, rozdělení 60-40 nebo dokonce 70 -30. Kapacita každé strany je tedy na vás, podle toho, zda inklinujete spíše k mraženým nebo čerstvým potravinám.
  • Kromě toho jsou nabité nejnovějšími technologiemi, využijte je na maximum. Beznámrazové mrazničky, regulátory vlhkosti, rychlé nastavení chill, automatické odmrazování, prázdninový režim a technologie modrého světla (aby jídlo bylo déle čerstvé a pomohlo udržet živiny) jsou jen některé z výhod amerických mrazniček. Obvykle můžete také zabudovat dávkovač ledu a vody, takže vždy, když to potřebujete, budete mít okamžitý přístup k čerstvé, chlazené, filtrované vodě a kostkám ledu nebo drcenému ledu.
  • Možnosti vnitřního skladování jsou zdánlivě nekonečné - stojany na víno, skleněné police , držáky na lahve, stojany na vejce, přihrádky na máslo a sýr, extra police různých šířek ve dveřích - je snadné je  přemístit, abyste skladovali jídlo v optimálních podmínkách.
  • A konečně, estetika -  stylem jsou neporazitelné. Pokud chcete ve své kuchyni ústřední bod, lednice vyrobena z kartáčované nerezové oceli nebo fancy barevná retro chladnička vytvoří dokonalý akcent.

Pokud si stále kladete otázku, zda jsou americké ledničky dobré, pak možná budete muset zvážit i některé možné nevýhody a pamatovat na to ještě předtím, než provedete drahý nákup, který pro vás nemusí být vhodný.

zena-vybera-ovocie-z-chladnicky.jpg

Americká lednička má i funkce navíc.
shutterstock.com

Jaké jsou nevýhody?

  • Opět řečeno o kapacitě: využijete ji opravdu, nebo jen na svátky? Pokud lednice po většinu času zůstane prakticky nenaplněná, můžete za své účty za energii zaplatit více.
  • Díky mnoha funkcím a velké přitažlivosti jsou mnohem dražší než standardní lednice s mrazákem. Navíc, pokud se něco pokazí, možná zjistíte, že opravy amerických ledniček s mrazničkami stojí více než průměr.
  • Protože jsou větší, zjevně zabírají mnohem více místa, takže mohou být pro vaši kuchyň příliš velké.
  • Většina modelů, které jsou vybaveny zařízením na výdej vody a ledu, bude nutné instalovat přímo do elektrické sítě.
Tagy: 
Související články