Typologie polibků: Co k tobě cítí, prozradí (nejen) jeho rty

Shutterstock
|
30. 05. 2023
|
Líbání může být nejen krásné a povznášející, ale i nervózní nebo trošinku trapné. Záleží při tom nejen na situaci a její atmosféře, ale i na typu polibku.

Věděla jsi, že lidi jsou jedním z mála druhů, u kterých vůbec existuje něco jako líbání? Fakt, ve zvířecí říši bys ho mohla hledat akorát u orangutanů a šimpanzů. Na rozdíl od nich jsme ale my lidi přišli s mnoha způsoby, jak ochutnat obličej toho druhého. Líbání je pro nás totiž jednou z forem komunikace. Čti dál a odhal, co se ti svými polibky partner snaží říct.

Letmý polibek na rty

Než se stačíš rozkoukat, je po všem, protože partnerovy rty se na tvých ani pořádně neohřejí. Právě takhle často vypadají první polibky – není na tom totiž moc co zkazit. Tenhle typ polibku je intimní, ale ne smyslný. Pro muže je ve vztazích častým způsobem přivítání nebo loučení.

Dlouhý polibek na rty

Přituhuje! Delší polibek na rty už je smyslný, i když pořád dost počestný. Partner jím dává najevo svou oddanost a často i emoce, které nedokáže vyjádřit slovy. Pokud jste zrovna na začátku vztahu, může ti naznačovat, že brzy přijde něco víc...

Parádní francouzák

Začíná tu být ale pořádné horko, protože klíč tím nemyslíme! Francouzák aneb francouzský polibek zahrnuje jazyk a pěkné mokro. Většina z nás si ho spojuje s obdobím puberty, ale to neznamená, že bys ho časem měla přestat praktikovat! Francouzák znamená vášeň, umožňuje pořádně prozkoumat toho druhého, a proto je hluboce intimní. A v 9 z 10 případů vede k postelovým hrátkám.

shutterstock_1065424676.jpg

Polibky do vztahu patří! Musíte se ale sladit.
Shutterstock
Polibek dokáže ozvláštnit každou situaci. Zvlášť když je fakt hezký.

Pokud je u vás francouzák na denním pořádku, je tebou partner úplně poblázněný. A pokud ne, nezoufej – ne každému tenhle typ líbání vyhovuje. Třeba jen není fanouškem.

Dovádivé kousnutí

„Kousnutí“ vnímej s velkou rezervou – cílem není, aby komukoliv tekla krev. Jestli tě při líbačce partner zlehka kousne do rtu nebo do krku, ber to jako hru, jako provokaci. Jednak se snaží zjistit tvé hranice, jednak tě chce pořádně rozparádit a ukázat, že pro tvoje vzrušení zkusí všechno.

Ještěrčí pusinka

Tak teď se možná trošku zchladíme, a nejenom proto, že ještěři jsou chladnokrevní. Představ si, že jsi po posledních dvou typech polibků pěkně nažhavená, a co tvůj partner najednou neudělá: vyplázne jazyk jako ještěrka a jeho špičkou se dotkne tvého. Stalo se ti to už někdy? Gratulujeme! Váš vztah je pravděpodobně silný v základech, protože jen tak s kdekým tohle asi nezažiješ.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

Autor článku: redakce

Související články