Horoskop na srpen 2023: Býky čekají výkyvy nálad, Váhy zainvestují do svého vzhledu

Shutterstock
|
27. 07. 2023
|
Léto je v plném proudu, prázdniny skoro v polovině a my pro tebe samozřejmě máme čerstvý horoskop na celý srpen. Koukni, na co bude fajn se připravit!

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Berani budou celý srpen hvězdami společnosti. Konečně nechají naplno vyniknout své osobní kouzlo i fyzické přednosti, a tak se možná v jednu chvíli budou i rozhodovat, čí pozvání na schůzku přijmou dřív a čí později! Člověk, se kterým si k šálku kávy sedneš v polovině měsíce, bude mít našlápnuto k tomu, aby ve tvém životě sehrál důležitou roli.

Řeklo by se, že léto je ve většině oborů pomalejší a línější, u Beranů to ale platit nebude, ať už dělají cokoli. Budeš plná nápadů, tak se o ně neboj podělit – dřív, než s nimi ale půjdeš za nadřízeným, je prober a dolaď s kolegy. Pak se můžeš setkat s velkolepým úspěchem.

Na co si dát pozor: Schůzek se neboj, sexu na jednu noc ale moc nepropadej. Nemusela bys z toho mít tak skvělý pocit, jak sis myslela.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Úplněk, který tentokrát nastane hned 1. srpna, bude hodně silný a vyvolá až nečekaně intenzivní emoce. Ty se budou pojit hlavně s prací, pracovními podmínkami a nastolováním nových pravidel. Pokud se ti něco nelíbí, teď je čas to změnit.

Změny se můžeš dočkat i ve vztazích. Jestli si v zásadních věcech s partnerem nerozumíte, bude nejlepší se v klidu rozejít a posunout se v životě jinam. Hvězdy naznačují, že by to mohlo opravdu proběhnout věcně a na úrovni, protože dost možná nejsi jediná z vás dvou, kdo váš vztah takhle vnímá.

Na co si dát pozor: Klimatizace, studené nápoje a zmrzliny. To první by u tebe mělo být úplně zapovězeno, to další si dopřej v rozumné míře a pěkně pomalu.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci dostanou v srpnu chuť naučit se něco nového. Můžeš klidně vyzkoušet nový sport (co třeba paddleboarding?) nebo se přihlásit do kurzu. Ať už si vybereš cokoli, obohatí tě to a přinese ti to radost, tak neváhej!

Kolem novoluní, které proběhne 16. srpna, si dávej pozor na svůj dopravní prostředek (auto, motorku, ale klidně i na kolo). Hrozí drobné nepříjemnosti, a dokonce i nějaká ta pokuta.

Jestli se ráda setkáváš s novými lidmi, tentokrát se ti může (zvlášť kolem zmíněného novoluní) stát, že narazíš na někoho, kdo ti nejen nesedne, ale třeba i připomene něco nepěkného z tvé minulosti a ke všemu bude značně nepříjemný.

Na co si dát pozor: Jakmile se s někým seznámíš, nevyzvoň mu na sebe všechno. Ne všichni pro tebe budou mít pochopení, jak by sis přála. Nakonec by se to mohlo obrátit proti tobě.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci by si měli během srpna dávat pozor na peníze – na to, komu je půjčují nebo naopak od koho si je půjčují oni, případně s kým je sdílí. Může se totiž ukázat, že dotyčný nebude hrát úplně fér. Tím víc to s tebou zamává, pokud jde o blízkého člověka.

V práci se celý měsíc skoro nezastavíš. Pořád budeš mít hlavu plnou nápadů a přijdeš i na efektivní postupy, jak je zrealizovat. Kolegové tvoje tempo nebudou stíhat ani chápat. Ty ale taky nezapomeň na odpočinek – pokud jsi ještě neměla dovolenou, naplánuj si ji třeba na září a vydej se někam, kde ti bude fajn a kde práci na chvíli pustíš z hlavy.

Na co si dát pozor: V srpnu nasadíš ohromné pracovní tempo, měla bys ale taky odpočívat a čerpat odněkud síly. Vyjeď si na kole, zacvič si jógu nebo si přečti dobrou knížku.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi budou v srpnu 2023 hodně řešit vztahy. Jestli jsi single a hledáš vhodný protějšek, nech to radši na další měsíc. Teď bys akorát mohla být rozčarovaná z toho, kdo tě v seznamovací aplikaci kontaktuje. Jen by ti to sebralo vítr z plachet. Pokud jsi naopak ve vztahu ne úplně šťastná, upřímně si s partnerem o všem promluvte a řekněte si, jestli má cenu spolu dál být.

V práci ti to moc nepůjde a nebudeš z nejrychlejších. Tentokrát ti to ale projde, protože jindy podáváš skvělé výkony. Každý den holt není posvícení. Na konci měsíce už se trochu sebereš a zase dostaneš chuť na náročnější pracovní úkoly. Neboj se, šéf si toho všimne a do dalších rozdávání prémií na to nezapomene.

Na co si dát pozor: Nemá cenu setrvávat ve vztahu, který tě nenaplňuje. Možná bude ve vašem případě lepší rozchod než dlouhá a zbytečná agónie.

Panna (23. 8. – 23. 10.)

Pro Panny bude srpen poměrně úspěšný – aspoň v tom, že jim osud nebude do cesty stavět překážky. Nehrozí jim potíže v práci ani hádky doma, dost možná se zlepší i jejich zdravotní stránka. Pokud jsi na sobě v posledních měsících pracovala, teď to konečně bude opravdu znát.

Během měsíce se na tebe nejspíš obrátí s prosbou o pomoc někdo z rodiny. Dotyčný dobře ví, proč požádá tebe. Ty totiž pomůžeš kdykoli, kdy je to ve tvých možnostech. Tentokrát se ti do toho nebude moc chtít, nakonec ale stejně vyhovíš. A na rozdíl od mnoha předchozích situací se teď setkáš i s vyjádřením vděku.

Na co si dát pozor: Občas je fajn uzavřít se na chvíli do sebe a popřemýšlet o životě. Nedělej to ale často, jednoduše bys mohla sklouznout ke splínu, ze kterého se pak podstatně hůř dostává ven.

Váhy (24. 10. – 23. 10.)

Kolem Vah se bude motat někdo, komu se skutečně hodně zalíbily. U většiny Vah to ale bude někdo, kdo je absolutně ničím neoslovil, a tak se nevyhnou nepříjemné situaci, kdy budou muset dotyčného odmítnout. Nic jiného se nedá dělat. A neklesej na mysli, perspektivní protějšek je blízko!

I když tě poslední měsíce naučily pořádně šetřit, udělej si občas radost a zainvestuj do sebe a do svého vzhledu – zajdi si ke kadeřnici, na kosmetiku, pedikúru a manikúru a uvidíš, že se budeš cítit skvěle a útraty litovat nebudeš.

Na co si dát pozor: Zkus si vsadit nebo koupit los. Tentokrát můžeš mít fakt štěstí! Jen to nedělej často. Snadno bys totiž mohla propadnout závislosti, která by s tvým rozpočtem nepěkně zamávala.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři už nějakou dobu řeší svou životní stabilitu. Chtějí mít jistotu v práci a nevydělávat jen na bydlení a stravu. To se jim v srpnu konečně vyplní. Pak se zklidní a začnou si zase užívat každý krásný den naplno.

Léto přeje objevování vhodných protějšků. Kolem poloviny srpna budeš trošku rozladěná z toho, kdo tě dost zaujal. Nenaplní totiž tvoje základní představy. Nenech se tím ale odradit a netlač na pilu. Jestli si tě někdo má najít, pak si tě najde.

Na co si dát pozor: V práci jsi možná nabrala další povinnosti a s nimi větší zodpovědnost. Nenech se tím ale pohltit, síly by ti došly dřív, než bys řekla „syndrom vyhoření“.

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Střelci to nebudou mít jednoduché, a to celý měsíc. Neustále se před nimi budou vynořovat další a další menší i větší problémy, které bude potřeba řešit. Můžou se týkat bydlení, práce, auta i vztahů v rodině. Pokud máš děti, nejspíš se začneš ještě víc těšit na začátek školního roku. Co takhle poprosit babičku o hlídání na pár dní, aby sis mohla vydechnout?

Jestli máš dovolenou ještě před sebou, náramně ti prospěje. Zrelaxuješ na ní tělo i mysl a vrátíš se jako znovuzrozená. Stačí, když opravdu vypneš a zapomeneš na starosti všedních dní. Na ty budeš mít čas zase potom.

Na co si dát pozor: Než začneš nadávat a vylévat si na někom zlost, uvědom si, jestli za konkrétní problém opravdu může on. Budeš podrážděná, kvůli čemuž může vzniknout dost zbytečných hádek.

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

Kozorozi konečně vytáhnou do boje za lepší partnerské zítřky. Někteří z nich se pokusí vzkřísit stávající vztah, mnohem úspěšnější ale budou singles, kteří osloví někoho, kdo už se jim dlouho líbí. S odmítnutím se totiž nejspíš nesetkají! Pak už bude jen na vás, jak si společné začátky užijete.

Na začátku měsíce ti to v práci půjde od ruky, posledních několik dní to ale bude právě naopak. Nic si nevyčítej, nejsi stroj a nemůžeš podávat stále stejný výkon. Co takhle pár dní volna? Mohlo by ti to pomoct.

Na co si dát pozor: Nepouštěj se do nerozvážných letních lásek bez patřičné ochrany. Hrozí ti nechtěné těhotenství. A čekat dítě s někým jiným? Pravděpodobně by sis zkazila další období interrupcí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Tvůj partner bude v srpnu podrážděný a nebude mu z tvé strany pomoci. Nenech si zkazit léto a klidně se vydej na výlet sama nebo s kamarádkou. Prospěje ti to, protože věčné poslouchání partnerových nářků by bylo náročné pro každého. A nezapomeň mu říct, že je k tobě nespravedlivý.

S penězi to sice není nejveselejší, ještě ale vydrž a celá situace se zlepší. Zbytné výdaje už jsi nejspíš osekala a na tvém rozpočtu se to brzy projeví. Na konci měsíce si můžeš najít lepší práci, kde se dočkáš většího množství peněz, nebo aspoň najdeš brigádu, kde z tebe nesedřou kůži. To nejhorší už máš v tomhle ohledu za sebou.

Na co si dát pozor: Nenech se strhnout partnerovou dlouhodobě špatnou náladou. Jeď si po svém a nech ho, ať se s tím tentokrát popere sám. Zaslouží si to. Takže bez výčitek!

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby budou během v průběhu srpna přemýšlet, jestli se opravdu ubírají tou cestou, kterou si dlouho přály. Možná totiž dojdou k závěru, že to není úplně ono, a tak své směřování přehodnotí a začnou dělat věci jinak. Tím můžou být pro okolí nevypočitatelné.

Ve druhé polovině měsíce se zaměř na svůj životní styl. Jestli tě trápí nadváha, s níž se často pojí vysoký tlak a další „radosti“, zařaď víc pohybu (stačí i chůze!) a nezapomínej na zeleninu v jídelníčku. Už za měsíc ze sebe můžeš mít pořádnou radost!

Na co si dát pozor: Emoční přejídání dokáže s tvou postavou a tvým zdravím dost zamávat. Je ale třeba uvědomit si, kde je problém, a začít ho řešit.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články