Horoskop na červenec 2023: Raci budou plní nápadů, Střelci zkusí kamarádství s výhodami

Shutterstock
|
25. 06. 2023
|
První polovina roku se co nevidět přehoupne do druhé, a tak je na čase říct si, na co by ses měla s úderem července připravit.

Beran (21. 3. – 21. 4.)

U Beranů se začátek července ponese v duchu velkých změn, a to hlavně v pracovní oblasti. Zatímco jiní si užívají prázdninovou atmosféru, nebo jsou dokonce na dovolené, ty řešíš, jestli by nebylo lepší změnit pracovní místo a možná i obor. Dobrá zpráva je, že ať už se vydáš kteroukoli cestou, polepšíš si!

Novoluní, které se odehraje 17. července, už ti dá naději na veselejší zítřky s menším množstvím starostí. Jakmile se uklidníš, možná odezní i tělesné potíže. Říká se tomu psychosomatika a není radno ji podceňovat.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býci si můžou v následujícím období finančně polepšit, hlavně když se vrhnou do vzdělání. Doplňuj si vědomosti a firma nebo klienti to ocení!

Červenec bude z hlediska emocí jako na houpačce. Nenech se vším vytočit a vykolejit, později bys mohla litovat toho, co jsi dokázala v afektu říct. A víš, že s omluvami ti to zrovna dvakrát nejde…

Pokud během července vyrážíš na dovolenou, dávej pozor na drobné úrazy z nepozornosti během výletů, ať už budeš chodit pěšky, nebo třeba jezdit na kole. A užij si změnu prostředí, bodne ti!

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

S Blíženci to bude v červenci jednou tak a podruhé jinak. Hrozí neopodstatněné výkyvy nálad, ale i objektivní komplikace a radostné zprávy. Měsíc to bude skutečně náročný, ty ho ale ustojíš, a ještě z něj vyjdeš se ctí.

Jestli nechceš do konce života hnít na současné pracovní pozici, začni na sobě makat. Nemusíš se hned pouštět do (další) vysoké školy. Stačí číst moudré knihy nebo se přihlásit na kurz. Kromě toho, že ti to pomůže v kariéře, tady taky můžeš poznat podobně naladěné lidi a třeba si z nich udělat i nové kamarády!

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci si budou v první polovině měsíce připadat jako ve vleku událostí, na které nemají sebemenší vliv. Je dobře, že si to uvědomuješ. Poddej se tomu, nech věci plynout a uvidíš, že tě osud dovede tam, kde máš být.

Před novoluním, které nastane 17. července, si dávej pozor na zdraví. Nepodceňuj během léta pitný režim, abys nemusela řešit nepříjemnou dehydrataci organismu.

Ke konci měsíce budeš mít hlavu plnou nápadů, jak to doma vylepšit. Než začneš něco předělávat, poraď se o tom s partnerem (pokud s ním žiješ), abys nakonec nenarazila. Nadšení by ti moc dlouho nevydrželo.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Kolem Lvů se v poslední době točí lidi, kteří můžou působit až toxicky. Jestli máš pocit, že z tebe někdo konkrétní jen vysává energii nebo s tebou chce akorát orat, utni s ním kontakt nebo ho aspoň omez na nutné minimum. Nemáš zapotřebí nechat se vyčerpávat cizím negativismem a neupřímným jednáním.

Od novoluní (17. července) do novoluní (18. srpna) nezačínej nic nového – ani v práci, ani v osobní rovině. Není na to vhodná doba, a když počkáš, neuteče ti nic, co ti utéct nemá. Radši buď chvíli o samotě, rozmýšlej, o čem je potřeba, a vydrž. Období, kdy hvězdy nejsou nakloněny novým začátkům, brzy skončí.

Panna (23. 8. – 23. 10.)

Panny se hned na začátku července rozloučí s někým, kdo je zradil. Může jít o partnera, kamarádku nebo kolegyni, se kterou jsi měla až přátelský vztah. Je to tak v pořádku, nepotřebuješ kolem sebe neupřímné lidi, kteří se tě snaží měnit a manipulovat tebou. Máš dost blízkých, kteří tě mají rádi upřímně a bez výhrad.

Využij každého hezkého dne a vydej se do přírody – ať už to bude za koupačkou, nebo na hory. Čerstvý vzduch je lék na všechno, i na pošramocenou duši. Omez ale extra fyzické výkony, když bude opravdu horko. Mohla bys to nepěkně odnést.

Váhy (24. 10. – 23. 10.)

Váhy pokračují v krasojízdě – snaží se vylepšit si své zázemí a najít větší stabilitu v životě, už několikátý měsíc za sebou. Neustále přemítají o tom, co by vlastně chtěly. Do ničeho se zbytečně nehrň, neprospělo by ti to. Všechno, co má přijít, jednoduše přijde, i kdyby ses o to ani za mák nesnažila.

V červenci bude u Vah hrát prim cestování, vždyť je taky období dovolených. Pokud sis naplánovala aspoň prodloužený víkend, hoď starosti všedních dní za hlavu a jeď (nebo leť). Co ty víš, třeba se problémy vyřeší samy, než se vrátíš. A když ne, budeš mít aspoň čistou hlavu na jejich vyřešení.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Už si konečně přestaň lámat hlavu s tím, co si o tobě kdo myslí. Lidi, kteří budou mít plná ústa soudů, aniž by tě pořádně znali, ti můžou být úplně volní. Každý jsme nějaký, důležité je, abychom sami sebe přijali. Na zbytku už tolik nezáleží.

Dostala jsi chuť na pro bono práci ve svém oboru? Příležitost na sebe nenechá dlouho čekat! Zatímco si všichni ve tvém okolí budou ve volném čase lebedit u vody, ty budeš dělat záslužnou činnost. Skvělý pocit, který ze sebe pak budeš mít, bude absolutně k nezaplacení.

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

U Střelců to bude do úplňku (3. července) o penězích. Budou řešit své pracovní ohodnocení, někteří konečně vyrazí za šéfem, aby ho konstruktivně přesvědčili o tom, že si zaslouží trochu víc.

V oblasti vztahů a intimity to bude trochu divočina. Může se provalit nevěra, ale pokud jsi single a toužíš po kamarádství s výhodami, přání bude vyslyšeno a s ním následně i tvé nejbujnější erotické fantazie. Jen pozor na případné nechtění otěhotnění.

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

Kozorohy může v začátku měsíce zaskočit něco, co by si opravdu nikdy nebývali pomysleli. Může se to týkat práce, vztahů, peněz i zdraví. Jedno je ale jisté – máš kolem sebe lidi, kteří ti rádi a ochotně pomůžou, každý s něčím jiným. Však ty už budeš vědět, za kým jít pro radu nebo finanční injekci. Nezapomeň důrazně vyjádřit své díky.

Od poloviny měsíce se bude všechno zase narovnávat. Sžiješ se s novou situací a budeš vědět, jak se s ní budeš dál po krůčkách vypořádávat. Může dojít k podpisu důležitých dokumentů. Než k tomu ale přikročíš, přečti si je třeba třikrát, a když jim nebudeš rozumět, nech si je někým nezainteresovaným vysvětlit.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři se sice budou navenek tvářit, že je všechno růžové a problémy neexistují, v hlavě ale budou mít pořádný guláš. Pustí se do rekapitulace uplynulého půlroku a popřemýšlejí i nad tím, co by rádi stihli udělat, než se zase přiblíží Vánoce. Neuzavírej se tolik do sebe a poděl se o své obavy s blízkými. Už jen to sdílení pomáhá.

Od novoluní, které přijde 17. července, budeš mít pocit, že se proti tobě spikli kolegové a možná i podřízení v práci. Nakonec ale nic z toho nebude tak zlé, jak to zpočátku vypadalo. Možná bude na vině jen nedorozumění, které se do srpnového úplňku vysvětlí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby budou během léta zářit, ať se vydají do práce, na vesnici k rybníku, nebo na dovolenou na druhý konec světa. Budou se jednoduše cítit skvěle a před okolím to nebudou zastírat. Proč by taky měly? Jestli je ti dobře, užij si to!

Pokud tě už delší dobu trápí nějaká tělesná komplikace, zajdi k lékaři ještě před dovolenou. Může to být banalita, ale klidně taky závažný problém, který ti dokáže zkazit celé volno.

Ve druhé polovině měsíce bude vhodná doba na zplození vytouženého potomka. Pokud naopak otěhotnět nechceš, dávej si extra pozor a radši zvol dvojitou ochranu.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články