Nejkrásnější místa na svatbu: tyhle koutky Česka jsou pro ni jako stvořené

Shutterstock
|
26. 12. 2023
|
Požádal tě o ruku? Gratulujeme! Teď asi začnete pomalu vymýšlet, kdy a kde se vezmete, koho na obřad a hostinu pozvete a jak to vlastně celé bude probíhat. Máme pro tebe TOP 6 míst v Česku, na kterých bude svatební den naprosto kouzelný.

Jestli nechcete svatbu tutlat nebo ji neplánujete maximálně minimalistickou, tedy se svědky a rodiči ihned po obřadu zamířit do restaurace na hostinu a pak domů, zřejmě budete hledat místo, kde svůj velký den oba prožijete. A pokud se nechcete řídit tím, kde žije většina příbuzenstva, račte si společně udělat představu o tom, jak krásná místa Česká republika pro svatbu nabízí.

Zámek Berchtold

Jen necelých 30 kilometrů od Prahy stojí nádherný zámek Berchtold, tedy spíše zámecký areál, jehož součástí je krásný hotel. Historie zámku sahá až do konce 14. století, kdy tu vzniklo první sídlo. Atmosféra je tu naprosto pohádková a budeš se tu za každé situace cítit jako princezna. Svatby tady dělávají často, takže personál ví, co se sluší a patří zařídit a nabídnout. 

shutterstock_786108121.jpg

Tenhle areál a svatba? Jednoznačně ano!
Michaela Jilkova / Shutterstock
Zámek Berchtold je jen kousek od Prahy a je úplně skvostný!

Web: https://zamekberchtold.cz/

Kozí chlívek

Jakkoli nevznešeně a nevábně to zní, je Kozí chlívek překrásný horský penzion v Orlických horách, konkrétně v centru Deštného. Kromě toho, že se tu může odehrát obřad i hostina, se tu mohou svatebčané mimo únosnou dojezdovou vzdálenost ubytovat a (nejen) novomanželé mohou využít zdejší wellness – saunu, vířivku, aromatickou koupel nebo masáž.

Web: http://www.kozichlivek.cz/

Zřícenina zámku Zvířetice

Jen co by kamenem dohodil od Bakova nad Jizerou ve středních Čechách, stojí zřícenina zámku Zvířetice s okouzlujícím pohádkovým duchem místa. Obřad si můžete uspořádat přímo uvnitř zříceniny nebo v předhradí. Obojí nabízí skvostné scenérie pro fotografa, který si tak může pohrát a vytvořit vám bezkonkurenční fotografie.

Přímo u hradu se nachází hotel, kde vám rádi nachystají bohatou hostinu a také vás ubytují, budete-li chtít. K prostorům, které musíme zmínit, patří také čtyři sály, takže i kdyby náhodou lilo jako z konve, svůj obřad můžete s miláčkem prožít v suchu. Pro milovníky historie a tajuplných hradů je tohle místo jako stvořené!

shutterstock_2204158357.jpg

Zvířetice jsou pro svatební obřady oblíbeným místem.
Shutterstock
Svatba v kulisách zdejší ruiny zámku bude mít nezapomenutelnou atmosféru.

Web: https://www.zviretice.cz/

Hotel Imperial Karlovy Vary

Čtyřhvězdičkový Hotel Imperial nabízí pořádnou dávku luxusu a komfortu v Karlových Varech. Jestli se nebojíš do své svatby pěkně zainvestovat, tohle místo tobě, tvému kocourkovi i všem ostatním účastníkům svatby nabídne všechno, na co si jen vzpomeneš. Pořádají tu svatby v moderním duchu a nabízejí kapacitu až 150 svatebčanů. Využít můžeš absolutně komplexního svatebního servisu, takže se nebudeš muset o nic, co se hostiny týče, starat.

Romantické prostředí doplňuje možnost ubytovat svatebčany přímo v hotelu a také využití luxusního apartmá pro vaši svatební noc, ať už ji strávíte jakkoli. 

Web: https://www.spa-hotel-imperial.cz/

Villa Voyta

Přímo v Praze se můžete taky cítit hodně komfortně, a to v secesním hotelu Villa Voyta, který je jedním z nejkrásnějších malých hotelů v hlavním městě. Kromě vnitřních prostor jsou k dispozici i ty venkovní – posedět můžete i na pěkné zahrádce. Secesní nádech mají jak exteriéry, tak interiéry. Proto na hostinu na tomto místě nikdy nezapomenete.

Web: http://www.villavoyta.cz/

Green Valley

Nedaleko Vlašimi najdete víceúčelový areál Green Valley, kde mají bohaté zkušenosti s firemními akcemi i svatbami. Romantika se dá tady, v lůně přírody, krájet. Celý areál vznikl uprostřed krásného zeleného údolí, rozkládá se na 8 hektarech a nabízí zázemí pro jakoukoli svatbu. Obřad můžete naplánovat venku i uvnitř, ubytovat se tu může až 100 lidí a dopřát si tu můžete třeba po svatebním dni i pěkný relax – díky venkovnímu bazénu, vířivce nebo možnosti masáží.

Web: https://www.green-valley.cz/

Vybereš si, nebo máš jiného favorita?

Související články