Jaké psí plemeno pořídit dětem?

Yuliya Ecstratenko / Shutterstock
Komerční článek
|
17. 01. 2023
|
Přemýšleli jste nad tím, že byste dětem pořídili pejska? Pokud jsou již vaše děti na tuto zodpovědnost připraveny, pak zbývá jen jedna otázka. Jaké plemeno se nejlépe hodí k dětem? Toto je velmi častá otázka a my se vám dnes pokusíme dát tu nejlepší odpověď.

Ještě je potřeba položit si otázku, jak velkého pejska vlastně hledáte a kde ho budete mít. Do paneláku se hodí spíše malí a středně velcí psi. Pokud se rozhodnete pro plemeno velké nebo dokonce obří, pak věřte, že takový pes potřebuje výběh a zahrada je prakticky povinností. Navíc se připravte na to, že granule pro psy budou častá položka ve vašem košíku, jelikož toho spotřebují opravdu hodně.

Nejvhodnější plemena k dětem

Díky své klidné povaze a oddanosti se k dětem hodí spousta plemen. Ovšem my jsme se dnes zaměřili na pět nejznámějších:

  • Zlatý retrívr – když se řekne zlatý retrívr, tak se nám vybaví opravdu ideální pes pro rodinu. Díky své laskavé povaze a vysoké inteligenci si toto plemeno zamilují nejen vaše děti ale i vy samotní. Jen u něj nesmíte šetřit za krmivo pro psy, aby měl svou vyhlášenou lesklou srst!
  • Border kolie – jeden z nejinteligentnějších psů na světě se hodí i k těm nejmenším dětem. Toto milující plemeno ovšem potřebuje aktivní život, a proto se nehodí někam do paneláku.
  • Pudl – učenlivý a hrozně roztomilý pejsek, kterého si vaše děti oblíbí na první pohled. Navíc je vhodný i k dětem, které trpí alergiemi, jelikož toto plemeno opravdu minimálně pouští chlupy.
  • Bígl přátelské a neustále pozitivní plemeno psa, které si s vašimi dětmi bude rozhodně rozumět. Jen pokud se rozhodnete právě pro něj, pak se připravte na to, že chlupy budou všude.
  • Buldok – psík, který se dokonale hodí i do menšího bytečku. Pokud hledáte mazlíčka, který je oddaný a trpělivý, pak právě buldok je vhodný pro vás. Navíc vám prakticky odpadají problémy s línáním.

Výběrem ani jednoho z těchto plemen nemůžete udělat chybu a vaše děti ho budou milovat! Nezapomeňte, že každá psí rasa má specifické požadavky na péči a potravu. Výběr krmiva pro psy (granule a konzervy) přizpůsobte věku pejska, stejně tak velikosti plemene a jiným speciálním požadavkům, např. hypoalergenní granule vhodné při alergiích.

Tagy: 
Související články