10 vět, které se nesmí žádná třicítka bát vyslovit

Shutterstock
|
16. 09. 2023
|
Svět je posedlý mládím, ale my, co stárneme s grácií, víme, že mladá léta nejsou všechno. Ne nadarmo se jim říká telecí. Největší výhoda třicátnic je ta, že už se prostě některé věci nebojí říct, i když je ostatní považují za krávy.

1. Ne!

Je jedno, jestli říkáš ne šéfovi nebo otravnému nápadníkovi. Ve třiceti už prostě znáš svou hodnotu a nenecháš se sebou zacházet jako s kusem hadru. Je na čase přepsat v emailech své obyklé „nemělo by se spíš“ na „to se mi fakt nelíbí“.

2. Tenhle večírek vynechám.

Bujaré oslavy do ranních hodin a pak nekonečný bolehlav? To je pro dětičky! Obzvlášť když je zítra neděle, kterou můžeš strávit úklidem a procházkou v přírodě. (Mladší sestra se při té představě už oběsila.)

3. Díky, ale se neuvidíme.

Nejvyšší čas vymazat ze svého života všechny vysavače energie a známé, se kterými nemáš nic společného. Teď už zkrátka není prostor na to obklopit se špatnou energií. 

4. Jsem celá moje máma.

„Zapni si tu bundu!“ „Co jsi měl na oběd?“ „Kdy přijdeš?“ Nastala chvíle smířit se s tím, že jsi převzala štafetu blbých keců. No a co? Někdo se starat musí, když ostatní to nedělají!

5. Kup mi tampóny.

Ve třiceti se nám už nechce stydět za naprosto přirozenou součást našeho života a menstruaci. Zapomnětlivost je tady a přírodní koloběh to nezastaví.

6. Chci přidat.

Všichni tví mužští kolegové už to udělali. A lepší jsou jenom v tom, jak pořád machrujou.

7. Nechci s tebou spát.

Nedostala jsem to, nebolí mě hlava, nejsem unavená. Prostě se chci naložit do vany a přečíst si knihu. Smiř se s tím.

8. Můj oblíbený film je Titanic.

Ráda si pobrečíš u něj nebo nějaké romantické komedie? Je úplně jedno, co si o tom svět myslí. Drbat tě bude za jakoukoli odpověď, tak proč něco předstírat zájem o francouzskou avantgardní tvorbu?

9. Kašlu ti na rozšiřování komfortní zóny.

Většinou s tím přijde nějaký nadšený blbec, který se ti snaží vnutit představu, že teprve vyzkoušení všech disciplín z Pevnosti Boyard (včetně sklenice s pavouky) z tebe udělá lepšího člověka. Spletl se. Líp se budeš cítit teprve ve chvíli, kdy ho s pavouky pošleš někam.

10. Je mi to fuk.

Pupínek na bradě, příliš krátké šortky, kritika okolí, dvacátá dovolená v Chorvatsku, první šediny. Každý ať se stará o své a nesoudí ostatní. Když chceš znova na Makarskou, tak jeď.

Autorský článek

Související články