Relaxuj! Máme návod na vánoční detoxikační šumivku z pěti surovin

Bigstockphoto
|
24. 11. 2021
|
Dokážeš si představit lepší relax než horkou vanu plnou bublinek, dobrou knihu v ruce a šálek oblíbeného čaje? Pravděpodobně ne.

Co takhle tenhle oblíbený rituál vyšperkovat jednou drobností, kterou si navíc můžeš vyrobit sama doma z několika základních surovin? Řeč je o oblíbených šumivých bombách, které promění pobyt ve vaně v dokonalou relaxační proceduru.

Detox, který si zasloužíš

Věděla jsi, že pravidelné koupele ve vaně s sebou nesou celou řadu zajímavých benefitů? V první řadě musíme zmínit účinné odbourání stresu a napětí, kterého jsme po celém dni tak trochu plní. Horká vana uvolňuje tělo a tím přispívá ke správné spánkové hygieně. Pokud máš problémy s usínáním, naordinuj si vanu několikrát během týdne!

Když k výše uvedeným benefitům připočteš ještě její detoxikační a revitalizující schopnosti, stejně jako skutečnost, že pravidelné horké koupele zvlhčují, hydratují a ozdravují pokožku, pravděpodobně máš o programu na dnešní večer jasno. Co takhle ale oživit klasickou koupel vlastnoručně vyrobenou šumivou bombou?

Detoxikační šumivka za pár kaček

Se šumivými bombami do koupele se v posledních měsících doslova roztrhl pytel. Pořídit je můžeš v celé řadě obměn, vůní a barevném provedení. Nutno podotknout, že pořízení téhle drobnosti nepatří mezi nejlevnější srandy. Pokud chceš ušetřit a zároveň nedělat kompromisy mezi kvalitou a ingrediencemi, máme pro tebe tip, jak si vyrobit vánoční detoxikační šumivku za pár kaček!

Na vánoční detoxikační šumivku budeš potřebovat:

  • hrnek epsomské soli
  • 1/3 hrnku jedlé soli
  • 2 lžíce kyseliny citronové
  • lžičku tapiokového škrobu
  • esenciální olej (hřebíček, vanilka, borovice apod.)

bigstock-cozy-christmas-relax-compositi-397072085.jpg

Koupel je přínosná pro tělo i pro duši.
Bigstockphoto
Koupel tě krásně zklidní a odpočineš si v ní. Dopřej si ji!

Jak na to?

Příprava detoxikační vánoční koupele je neuvěřitelně jednoduchá a nezabere ti víc než pár minut. Její výsledná cena bude navíc oproti klasické šumivce z obchodu třetinová.

Do procesu výroby můžeš zapojit i menší dítka, kterým do šumivky klidně schovej oblíbenou hračku z čokoládového vajíčka.

Veškeré ingredience stačí sesypat do větší misky, důkladně promíchat a vzniklou směsí napěchovat speciální formičky, které pořídíš v e-shopech za pár desetikorun.

  • Kočičí tip: Pokud zrovna nemáš po ruce originální formičky, klidně využij ty na pečení vánočního cukroví nebo opatrně rozřízni plastovou ozdobu, kterou běžně zdobíš vánoční stromeček.

Formičku nebo rozkrojenou ozdobu naplň vzniklou směsí, nech uschnout do druhého dne a pak už s ní nalož, jak uznáš za vhodné. Pokud sis vyrobila víc bomb, než dokážeš zužitkovat, klidně tyhle přebytky proměň ve vlastnoručně vyrobené dárečky. Ty darované od srdce totiž udělají bezkonkurenčně největší radost!

Máš nějaké odzkoušené recepty na výrobu šumivých bomb do koupele?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Související články