Připrav si jednoduchou avokádovou pomazánku, kterou budeš mít hotovou za pár minut a přesně tak, aby uspokojila tvoje aktuální chutě. Pak si ji naservíruj na kvalitní, dobré pečivo, které máš ráda, aby byla celá záležitost dokonalá!
Proč je avokádo tak oblíbené?
Tohle ovoce je jedinečné v tom, že není sladké a obsahuje spoustu zdravých tuků. Kromě nich taky vitamíny a minerály. Avokádo milují hlavně vyznavači low carb a ketogenní diety, protože je sice tučné a kalorické, ale obsahuje jen velmi málo sacharidů.
Avokádová pomazánka za pár minut
A teď už slíbený recept, který si můžeš variovat podle svých chutí.
Co potřebuješ: avokádo, stroužek česneku, lžičku citrónové šťávy, 25 g lučiny, pepř a sůl
Jak na to?
- Zralé avokádo rozkroj napůl, zbav ho pecky a vnitřek vydlabej.
- V misce ho rozmačkej vidličkou, přidej lučinu, citrónovou šťávu a prolisovaný česnek.
- Všechno smíchej dohromady a dochuť solí a pepřem.
Vynikající je taky avokádová pomazánka s vejci – stačí nakombinovat avokádo, vajíčka, sůl a pepř, trošku zakysané smetany a trošku hořčice. Další parádní kombinací je pečivo s avokádovou pomazánkou a plátkem uzeného lososa, případně nastrouhanou nivou.
bigstock-healthy-breakfast-girl-prepar-335627854.jpg
Aby toho nebylo málo, můžeš vyzkoušet i avokádovou pomazánku s cizrnou. Kromě avokáda v misce rozmačkáš taky trochu cizrny z plechovky, osolíš, opepříš, přeliješ olivovým olejem a šťávou z limetky, pak můžeš ještě přidat trošku cibule (ale není to nutné).