Interiérové vychytávky do bytu

Pixabay
Komerční článek
|
25. 02. 2023
|
Chystáte zařizovat váš nový byt, nebo se chcete inspirovat pro úpravu současného bydlení? Pokud ano, je důležité se zaměřit na designové prvky. Interiérové vychytávky mohou výrazně zlepšit vaše bydlení, vzhled a funkčnost.

V následujícím článku najdete několik nápadů, jak vylepšit váš byt pomocí malých, ale účinných triků.

Využijte výšku stropu

Pokud máte vysoký strop, využijte ho k instalaci úložného prostoru. Regály nebo skříně na stěnách až po strop nejenže vypadají skvěle, ale mohou vám poskytnout spoustu úložného prostoru, aniž byste ztráceli cenný prostor na podlaze. Pokud máte vysoký strop, můžete je také využít k designovému osvětlení. Například designová lampa zútulňuje celý prostor místnosti. Vysoké stropy jsou také dobré pro světelné podhledy, kam můžete umístit například led světla.

Šikmé police

Šikmé police jsou velmi zajímavou vychytávkou, protože dodají pokoji zajímavý nádech moderna. Navíc, máte-li v bytě skloněné stěny, zvažte instalaci šikmých poliček. Tyto poličky jsou nejen interiérově zajímavé, ale navíc využívají tuto méně funkční část místnosti. Můžete si tam uložit knihy nebo fotografie.

Využijte multifunkční nábytek

V bytě s omezeným prostorem může být těžké najít místo pro nábytek. Vyberte proto nábytek, který slouží více funkcím. Například rozkládací pohovky, které mohou sloužit jako místo k posezení i k přespání nebo konferenční stolky s úložným prostorem.

Přidejte zelené prvky

Rostliny jsou skvělým způsobem, jak přidat do vašeho bytu přírodní prvky a zvýšit jeho estetickou hodnotu. Navíc, některé rostliny mohou čistit vzduch a vytvořit zdravější prostředí. Velmi moderní jsou mechové obrazy, které zútulňují celý prostor. Do koupelny je také vhodné dát zelené rostlinky, zapomeňte však na umělé květiny, volte spíše kaktus nebo suchomilné rostliny.

Designový nábytek

Designový nábytek vylepší interiér vašeho bytu. Kromě toho, že vypadá skvěle, může být také praktický a ergonomický. Moderní nábytek se vyznačuje jednoduchými tvary, minimalismem a jednoduchostí. Je obvykle vyroben z kovu, skla, kůže, dřeva nebo plastu. Pokud se rozhodnete pro moderní nábytek, zvažte jednoduché tvary a neutrální barvy. Tento typ nábytku může být skvělým způsobem, jak vytvořit jednotný a čistý vzhled vašeho interiéru.

Pokud rádi kombinujete starý a moderní styl, zkuste retro nábytek. Ten se vrací do stylu 60. a 70. let a často se vyznačuje jasnými barvami a zvýrazněnými tvary. Tento typ nábytku se hodí pro ty, kteří chtějí do interiéru přidat trochu nostalgického šarmu. Můžete zvolit retro nábytek v jasných barvách, jako je žlutá nebo oranžová, nebo v neutrálních barvách, jako je hnědá nebo béžová.

Tagy: 
Související články