Trendy jarní dekorace: luxusní glamour i přírodní styl

Pexels
Komerční článek
|
07. 03. 2022
|
Spousta z nás vítá jaro květinami a rostlinnými dekoracemi, možnosti je ale mnohem víc.

Populární glamour styl můžete spojit s přírodními prvky, což vytváří velmi zajímavé kontrasty. S tím souvisí i barvy, letos vsaďte na jemnou pudrově růžovou, neutrální béžovou nebo zelenou. A pokud jde o materiály, kombinovat můžete přírodní dřevo, kov i sklo. 

Pudrové tóny a glamour styl

Na kytici tulipánů si letos pořiďte pudrově růžovou či krémovou vázu. A do stejných barev slaďte i svíčky, prostírání nebo třeba dekorativní polštáře. Aby ale pudrové odstíny nepůsobily příliš něžně a romanticky, přidejte luxusní metalické doplňky. Nejlépe v kovovém provedení vyniknou třeba svícny, zrcadla, mísy nebo tácy.

Svíčky i na jaře

Hřejivou atmosféru svíček jsme si oblíbili hlavně na podzim a v zimě. Proč si ale odlehčené varianty těchto dekorací nedopřát také na jaře? K dostání jsou svícny ze skla i kovu snad ve všech metalických barvách, od zlaté přes měděnou až po stříbrnou. Výběr je tedy jen na vás. Skvěle pak budou vypadat populární bubble svíčky v krémové, světle šedé či jemně růžové barvě. Pro inspiraci doporučujeme prolistovat aktuální KIK leták.

Přírodní barvy a materiály 

Úplným opakem maximalistického glamouru jsou nenápadné přírodní detaily. Ať už jde o větvičky ve váze nebo zeleň na DIY věnce, vše může vypadat, jako byste to právě utrhli v lese. A trendem je i luční kvítí, které se prodává na farmářských trzích nebo v moderních květinářstvích. 

Velikonoce v moderním duchu

Velikonoční dekorace mají letos velmi podobný styl jako ty jarní. Prim hraje probouzející se příroda a květinové motivy doplňují keramická vajíčka, zajíčci nebo ptáčci, ale také látkové nebo filcové ozdoby, které si při troše šikovnosti zvládnete vyrobit i sami. Nejžádanější jsou neutrální odstíny nebo barvy jara, například zelená a žlutá. 

Tipy na jednoduché DIY dekorace

S květinami souvisí obliba minikvětináčů z vaječných skořápek, které jsou navíc i udržitelnou dekorací. Jak je vytvořit? Nejprve ozdobte skořápky kresbou podle nálady a pak můžete pokračovat sázením různých klíčků, například řeřichu, případně i jarní květy. Postup si možná ještě pamatujete z dětství. A pokud ne, rádi vám ho připomeneme. Stačí lehce namočit proužek bavlny, vložit ho doprostřed a nasypat na něj semínka. Za pár týdnů budete mít čerstvé bylinky nebo vám květináče hezky vykvetou. 

A u vajíček ještě zůstaneme, tentokrát si ale zkusíme vytvořit moderní velikonoční kraslice. Abyste je mohli jíst, použijte jako podklad potravinářské barvivo. Případně vám poslouží i cibulové slupky nebo červená řepa. Zatímco cibule vytvoří hnědý odstín, vajíčka barvená řepou budou mít vínovou barvu. A potom přichází to nejdůležitější – bílá krajka, která je letos o Velikonocích naprostým hitem. Dá se samozřejmě koupit, ale více zabodujete s handmade tvorbou z recyklovaných záclon.

A nakonec tu máme tip na roztomilé dekorace v podobě zajíčků nebo kuřátek, které můžete vyrobit s dětmi, jak jinak než z vajíček. Uvařte je tedy natvrdo a nakreslete na ně obličeje zvířat. Potom na ně tavným lepidlem připevněte uši, nohy a třeba i plstěná křídla, fantazii se meze nekladou. Hotovou dekoraci pečlivě napíchněte na připravené špejle a ozdobte s nimi květináče. 

Jestli chcete, aby vám velikonoční zvířátka vydržela do dalšího roku, místo vařených vajec sáhněte po vyfouknutých a špejle přilepte tavným lepidlem.

TIP: Nezapomeňte ani na stylový jarní outfit. Říká se totiž, že na Velikonoce musíte mít na sobě něco nového, aby vás nepokakal beránek.

Související články