Moderní „pipiny“. Jaké jsou a jak je vidí muži?

www.bigstockphoto.com
Komerční článek
|
01. 09. 2019
|
V ruce neustále mají sklenku vína nebo platební kartu svého protějšku. Každou druhou větu neváhají završit slovíčkem „vole“ nebo ještě nějakým peprnějším. O mužích možná nepronesou jedinou pozitivní větu za deset let. A je to ještě mnohem horší.

Když jsme publikovaly článek o tom, že společnost ztratila své správné muže a vládnou jí obyčejné atrapy, hned jsme dostaly v diskuzi podnět k tomu, abychom napsaly taky o moderních ženách, které rozhodně nejsou takovými ženami, jaké žily dříve. Tak jsme si to trochu prošly a pustily se „do vlastních“ – ženských – řad. I když ani jedna se k nim osobně neřadíme.

Tváří se soběstačně. Dokud mají prachy

Tváří se emancipovaně a soběstačně, jenže zdání klame. Dokud mají doma od manžela nebo přítele ledničku plnou light jogurtů a v mrazáku dostatek jahod do šampaňského, jejich image je neohrožená. Jakmile ale nastane čas, kdy má společný nákup zaplatit ona nebo jí nedej bože drahá polovička přizve k placení nájmu, na místě zůstane jen ubohá dámička, která přece nebude utrácet za „zbytečnosti“, protože by nemohla investovat peníze do své krásy a zábavy.

Ony a práce? Přežitek!

Ruku v ruce s tím jde další věc – práce, zaměstnání, jakákoli činnost, která by z nich skutečně emancipované ženy dělala. Než aby si umazaly ručky ve výrobě nebo vařily kafíčko šéfovi v kanceláři, posadí se doma na gauč, vybrečí miláčkovi díru do ramene, jak je svět hrozně zlý, a využijí veškerých ženských zbraní k tomu, aby ho dotlačily do jedné jediné situace. Do té, v níž on řekne „tak zůstaň doma, já se o nás postarám“.

bigstock-189771073_0.jpg

Moderní ženy touží být svobodné, často ale chtějí hodně brát a málo dávat.
Je věčně hrozně unavená. Ze všech těch masáží a vycházek po obchodních centrech... Potřebuje dovolenou!

Kadeřník – manikúra – masáž. Jejich zaklínadlo

A k tomu ještě můžeme samozřejmě přidat pedikúru, a když nejsou příliš líné, tak fitko, ideálně s nabušeným trenérem, kterého zase nezaplatí nikdo jiný než přítel téhle „ženy“.

Nebo je to ještě horší

Žádný kadeřník. Žádná manikúra, pedikúra, masáž, kosmetika, fitko, nic. Radši sociální sítě, chipsy, alkohol a krabička cigaret. Rádoby žen, které se o sebe ani trochu nestarají, taky není úplně málo, přesto však doufají, že klofnou prince z pohádky, který jim snese i modré z nebe. No, musel by to být pořádný blázen…

Je to chlap, ať se stará

Shodou okolností, když jsme v redakci přemýšlely o té emancipaci, vzpomněla jsem si na svou dávnou kamarádku, která je pěknou řádku let – nedobrovolně – sama. Ale ze zcela pochopitelných důvodů. Nejen že splňuje snad všechno v předchozím bodě, ale zároveň je emancipovaná tak nějak po svém. On podle ní přitáhne každý měsíc pohádkovou výplatu, ale přesto s ní bude moct trávit víkendy, koupí jí, na co si sama vzpomene, nadělá si s ní kopu dětí a pro všechny se bude chtít rozkrájet. „Já mu ale žehlit nebudu,“ dodávala vždycky okamžitě.

bigstock-two-happy-women-drinking-wine-183195595.jpg

Pojem zlatokopka už jsi jistě slyšela. Někteří muži je skutečně nenávidí.
Podívej, pak že nemůže splácet hypotéku sám a ještě mě vzít na dovolenou. Je to blbec, ale co. Na, nalij si víno.

A nešlo v jejím případě jen o žehlení. Odmítala dělat služku. Což je sice super, protože by měly být dávno pryč doby, kdy žena přiběhla ze směny a ta druhá jí začala doma, zatímco ve stejný čas přišel drahoušek a skončil na gauči u televize. Na druhou stranu ale – pokud mají dámy tohoto ražení pocit, že by se o ně měl někdo materiálně starat, pak by se ony měly starat o toho druhého tak nějak jinak. Třeba tím žehlením, úklidem nebo vařením. Nemusíme být „muž“ a „žena“. Můžeme být přece partneři – ve všem.

Hlavně že je reprezentativní

Teď tak úplně nemluvíme o ní, jako o jejích nárocích na protějšek. Ten přece nemůže nosit montérky a živit se rukama, ideálně kdyby měl manažerský post se vším, co k němu patří, plus samozřejmě košile nechával žehlit maminku nebo nějakou tu paní na výpomoc. Neodmyslitelná je audina, aspoň tři telefony a svaly takové, až si říkáme, co ten boreček asi zobe. To nevadí, že se pán jinak chová jako sexistický macho a dámě v jeho přítomnosti není tak úplně dobře. On je zkrátka reprezentativní kousek s četnými výhodami, tak proč se ho zuby nehty nedržet? Zkus ho ulovit na sexy prádýlko. Vzbuď v něm zájem, aby vám pak sám koupil další erotický kousek prádla nebo jinou ozdobu na tvoje tělo.

bigstock-muscular-male-torso-742207.jpg

Ženy si dnes hodně potrpí na mužský vzhled, třeba na svaly.
To nevadí, že je takový ignorant, že nepustí ženu ve dveřích. Podívej, jaké má krásné svaly!

Kde jsem? No přece s Markétou!

Dovedete si představit, jaké má tahle dáma peklo, když ji její přítel vyruší v nějaké bohulibé činnosti, jako je v jejím případě popíjení vína nebo nakupování se stejně povedenou kamarádkou? Je to hrozné, jak se ten omezenec opovažuje? Vysedávání po vinárnách, kavárnách a restauracích jde docela samo, když ho člověk neplatí z vlastního, takže proč si ho nedopřát ve velkém? Tyhle „ženy“ mají buď jednu kamarádku, která jede ve všem s nimi, nebo jich naopak mají celý houf a všechny jsou na vlas stejné – povahově. Není proto divu, že si spolu tak rozumí, až začnou trávit nezdravé množství času pohromadě. 

Související články