Ochrana zdraví při domácích pracích: Tyto tipy se vám budou hodit

Shutterstock
Komerční článek
|
23. 12. 2021
|
Znáte to, rozhodnete se rekonstruovat určitou část vašeho interiéru a najednou zjistíte, že potřebujete spousty různých nástrojů. Toto zjištění je sice alarmující, nicméně většinou všechno seženete a pustíte se do práce.

Při prvním úrazu pak zjistíte, že jste zapomněli na ochranné pracovní pomůcky. Je to škoda, jelikož právě díky nim můžete bez problémů jakýmkoli podobným nepříjemnostem předejít. My vám v následujících řádcích dáme hned několik tipů na ochranné pomůcky, které se vám budou určitě hodit.

Rukavice volte dle konkrétních činností

V každém případě. Alternativ je hned několik. Jestliže se rozhodnete pro klasické domácí úklidové práce, jistě vám vystačí rukavice gumové. Vybírat je možné jak velmi pevné a bytelné variace, tak i rukavice tenkostěnné na jedno použití. Přes saponáty a jinými prostředky vás bez problémů ochrání oboje. Pro hrubší práce už jsou zapotřebí pevné rukavice látkové. K mnohým nebezpečným činnostem lze využívat také varianty chránící před propíchnutím nebo proříznutím.

Ochrana zraku a sluchu jako samozřejmost

Bez ochranných pracovních brýlí neřešte vůbec nic. I malinkatá kapka saponátu nebo kousek odštípnutého dřeva při vrtání nebo řezání dokážou nadělat velkou paseku. Co se týká ochrany sluchu, tady bohatě postačí klasické ucpávky do uší. Použít můžete samozřejmě také klasická ochranná sluchátka. Ta jsou ale relativně velká a při mnohých činnostech mohou hodně zavazet.

Pořídit se vyplatí i pracovní oblečení

Možná si říkáte, že pracovní činnosti doma zvládnete bez větších problémů i se starým oblečením. To ano, nicméně ochrana vašeho těla je minimální. Optimální je volit především velmi pevné boty. Ty při stavebních činnostech dokážou ochránit bez potíží i v případě, že vám spadne na nohu těžký předmět. Co se týká oděvů, tady dbejte hlavně na ochranu vůči oděru a otěru.

Tagy: 
Související články