Den strávený na svahu? Inspirujte se 10 drinky, které vás osvěží i zahřejí

bigstockphoto.com
Komerční článek
|
11. 02. 2020
|
Sjíždění zasněžených kopců je láska. I když trochu fyzicky náročná. Odměňte své úctyhodné výkony kapkou potěšení, které vás osvěží, nebo naopak prohřeje až do konečků prstů. Najděte si svůj oblíbený recept, který vám po celodenním laškování na sněhu vlije do těla novou dávku energie.

Vyberete si osvěžující refresh nebo posezení u ohně s doutnajícím šálkem? Tyto tipy zvládnete snadno připravit v každé horské chatě.

Gin s chutí ovoce

Jen smočíte rty, přenese vás chuť i vůně červeného ovoce v ginu Gordon’s Premium Pink zpět do léta. Pinkněte si stylovým drinkem, kterému bude slušet mrazem sušené ovoce.

Naplňte vinnou sklenici ledem. Nalijte do ní 40 ml Gordon’s Premium Pink a zalijte 150 ml dobrého toniku. Ozdobte ovocem a kouskem limetky.

1.jpg

Gordon's Premium Pink

Osvěžující kombinace Jim Beam s medem a jablky

Chuť opravdového medu v bourbonu Jim Beam Honey si zamilujete v čisté podobě, ale i ve šťavnaté kombinaci s vychlazeným jablečným džusem.

Naplňte sklenici ledem a nalijte do ní 40 ml Jim Beam Honey. Dolijte sklenici jablečným džusem a promíchejte. Drink můžete ozdobit plátkem jablka.

2.jpg

Jim Beam Honey

Ledová malina s Amundsen Vodkou

Ledem mražené, vodkou vzkříšené. Dejte šťavnaté chuti malin sílu a zalijte je výjimečně jemnou vodkou Amundsen.

Do vysoké sklenice nasypejte led, přilijte lžíci malinového sirupu. Kdo má raději sladší chutě, nebojí se přidat. Zalijte 40 ml vodky Amundsen a dolijte sodou. Do sklenice dejte mrazem sušené nebo čerstvé maliny a promíchejte. Ozdobte mátou.

3.jpg

vodka Amundsen

Božanský ledový čaj

Prahnete po povzbudivé chuti vychlazeného černého čaje? Dodejte jeho chuti na intenzitě tajnou přísadou, se kterou se z čaje stane doslova energický lektvar.   

Naplňte vysokou sklenici ledem a nalijte do ní 40 ml Božkov Černý. Dolijte sklenici 150 ml ledového čaje, vymáčkněte do ní trochu citronu, promíchejte. Ozdobte tenkými plátky citronu a pomeranče.

4.jpg

Božkov Černý

Johnnie Walker s energizujícím zázvorem

Zázvorové pivo vzkřísí unavené tělo a rozmete únavu. Kombinací s whisky vykouzlíte energizující drink s výjimečnou chutí.

Naplňte vysokou sklenici kostkami ledu, nalijte do ní 40 ml whisky Johnnie Walker Red Label. Doplňte sklenici vychlazeným zázvorovým pivem a vymáčkněte do ní trochu limetky. Promíchejte. Jako ozdobu použijte plátek limetky a zázvoru.

5.jpg

Johnnie Walker

Tajemná Black Fox

Nenechte se vyrušovat od zábavy mícháním složitých drinků. Sáhněte po magické Black Fox, v níž se mísí vyvážený poměr bylinné chuti s kapkou pomeranče. Zatímco si budete užívat na sněhu, nechte tajemnou Black Fox vytuhnout na ledu. Večer ji pusťte dovnitř a objevujte její podmanivou chuť, která vás nepřestane bavit.

6.jpg

Relax s kapitánem

Kořeněná chuť Captain Morgan perfektně pasuje k jablečnému džusu. Ať už zkusíte punč za studena anebo se zahřejete horkým šálkem, kapitán vás naladí na pravou zimní pohodu.

Do sklenice či hrnečku nalejte 40 ml Captain Morgan Original Spiced Gold a Dolijte horkým džusem. Jako ozdobu použijte citronovo-jablečnou garnish.

7.jpg

Horká gritoka

 Raději třešně nežli jablka? Teplý grog z Božkov Griotte s pravou višňovou šťávou je ideální sladká tečka za lyžovačkou i během po zasněžených lesních stezkách.  

Do sklenice nalijte 40 ml Božkov Griotte a zalijte horkou vodou. Do drinku vymáčkněte citron a dozdobte plátkem citronu.

8.jpg

Alžírsko na českých horách

Po celodenním výdeji energie si můžete dopřát trochu sladkých neřestí za odměnu. Povzbuďte se alžírskou kávou. Pod kopečkem šlehačky se schovává vlna povzbuzení zabalená do delikátně jemné chuti likéru.

Do sklenice nalijte 40 ml vaječného likéru. Zalijte přes lžíci sálkem kávy a ozdobte šlehačkou. Pokapejte ještě trochou likéru, můžete posypat nastrouhanou čokoládou.

9.jpg

Bylinkové zahřátí s kapkou citronu

Inklinují vaše chuťové touhy k bylinné chuti? Grog z Fernet Stock Citrus zahřeje a potěší svěží citronovou chutí.

Nalijte 40 ml Fernet Stock Citrus do sklenice či hrnečku. Dolijte horkou vodou. Ozdobte citronem a mátou.

10.jpg

Související články