Návod, jak si udržet opálení až do zimy

Bigstockphoto
|
08. 08. 2021
|
Taky ti po návratu z dovolené opálení hned zmizí? Nemusí! Tajemství je v hydrataci a vhodné kosmetice. Pokud budeš dodržovat tyhle zásady, garantujeme ti sexy bronz až do zimy!

Bronzové opálení je sexy. Skryje nedostatky, jako jsou pigmentové skvrny a strie, navíc díky němu vypadáme exoticky. Naštěstí existují způsoby, jak si karamelový nádech udržet co nejdéle. Pomoct může vhodná kosmetika, hydratace, ale třeba i studená sprcha.

Nezapomeň na hydrataci!

Pro udržení opálení je klíčová hydratace pleti. Nezapomeň se každý den natírat vyživujícími tělovými krémy, ideálně zaměřenými na péči po opalování. Efektivní jsou taky přípravky s obsahem panthenolu nebo aloe vera. Pamatuj, že jen hydratovaná pleť si dokáže udržet bronzový nádech. Na pomoc si můžeš povolat i kvalitní samoopalovací krémy, kterých je v dnešní době velký výběr. Trochu podvádět je povoleno!

Vyvaruj se taky aktivit, které můžou tvoji pokožku vysušovat, jako je koupání v chlorované vodě nebo solárium. Hydratace je zapotřebí i zevnitř, proto nezapomínej na správný pitný režim.

Peeling? Rozhodně!  

Nemusíš mít obavy, peelingem se opálení nezbavíš, naopak! Zbavíš se odumřelé kůže, takže pleť bude zdravější a připravená na přijímání živin. Navíc se snadněji znovu opálíš. Peeling stačí aplikovat 1–2x týdně.

bigstock-beautiful-young-woman-with-sun-295953634.jpg

S těmihle triky se můžeš pyšnit opálením klidně do zimy.
Bigstockphoto
Kdo by si nepřál zůstat opálený co nejdéle?

Otužováním nejen ke zdraví

Sprchování studenou vodou pomáhá zachovat opálení delší dobu. Proč tomu tak je? Horká voda pokožku vysušuje, a tím pádem ztrácí bronzový nádech rychleji. Doporučujeme proto sprchovat se vlažnou vodou a její proud postupně ochlazovat. Pomoct si můžeš i hydratačním sprchovým gelem. Pleť bude vyživená a krásně prokrvená. Sprchování studenou vodou navíc pomáhá proti celulitidě, posiluje imunitní systém a krásně tě nabije energií.  

Nezapomeň na kontrasty

Vhodné oblečení nebo make-up dělají divy. Zejména kontrastní barvy tvé opálení skvěle podtrhnou. Vizážisti radí sáhnout po bronzových rozjasňovačích a nebát se pastelových odstínů. Díky pastelovým očním stínům nebo laku na nehty tvé opálení krásně vynikne. Podobný trik umí i ostře růžová nebo oranžová rtěnka. Dále se doporučuje nosit oblečení ve světlých barvách. Bílou zkrátka nic nezkazíš!

Jaké jsou tvé triky na udržení opálení? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

Související články