Neboj se tetování! Kérky na ženě můžou vypadat i elegantně a mít význam

Shutterstock
|
27. 08. 2023
|
Tetování není jen pro muže. I ženy můžou mít krásné a jemné kérky, které podtrhnou jejich osobnost. Chtěla bys nějakou malůvku na kůži ale nevíš, co by to mělo být? Není problém, dáme ti pár tipů.

V minulosti mělo ženy tetování chránit, ukazovalo, ke kterému kmenu patří, nebo značilo jejich vysoké postavení. Během 19. století pak začaly ženy své tetování skrývat. Když ho ukázaly, všichni je považovali za podivínky. Některé to přesto nezastavilo, nechávaly si tetovat třeba motivy motýlů, květin nebo draků. Dneska už si můžou ženy dělat, co chtějí, a tetování se stalo spíš nástrojem sebevyjádření.

Květinová jemnost

Oblíbeným jemným ženským motivem jsou zejména květiny. Takové tetování může být buď zaměřené čistě na tvé oblíbené květy, nebo to můžou být například květiny věnované členům tvé rodiny, podle toho, v jakém měsíci se narodili. Leden symbolizuje karafiát, březen narcis, červen růže a srpen mák… A tak dále.

shutterstock_482055127.jpg

Květiny nikdy nevyjdou z módy. Ani když jde o tetování.
Shutterstock
Květiny jsou nadmíru elegantní. Můžeš zkusit svou oblíbenou nebo tu, která patří ke konkrétnímu měsíci v roce.

shutterstock_2105047070.jpg

Černobílé tetování je minimalistické a pěkné.
Shutterstock
V černém, nebo barevném provedení? To už záleží jen na tobě!

Jemné květiny, třeba sedmikráska, se hodí i jako minimalistické tetování za ucho. Mezi elegantní motivy patří i lotosový květ symbolizující čistotu a znovuzrození. Může ti být připomínkou toho, abys k sobě vždycky byla laskavá.

shutterstock_420197095.jpg

Lotosový květ symbolizuje čistotu a znovuzrození.
Shutterstock
Lotosový květ je velmi oblíbený motiv.

Ryby jako symbol lásky  

Dalším častým motivem jsou zvířata. I ta můžou být elegantní. Můžeš si vytetovat jemného ptáka fénixe, který se zrodil z popela, drsného draka nebo romantické kapry koi. Pro Japonce jsou tyhle ryby symbolem lásky, ale i odvahy, odhodlání nebo vytrvalosti. 

shutterstock_1958985265.jpg

Tetování fénixe je oblíbené v mnoha provedeních.
Jagdeep rawat / Shutterstock
Fénix je silný symbol. Sedí k tobě?

A co třeba vzpomínka na tvého pejska z dětství nebo babiččinu andulku? Zvíře si můžeš nechat vytetovat realisticky, nebo jen symbolicky, třeba jako malé pacičky na straně ruky. Dalším tipem je tetování motýla a nenech se zmýlit, nemusíš si ho vytetovat jen klasicky černým inkoustem. V jemných linkách vypadá skvěle třeba i v červeném nebo růžovém provedení.

shutterstock_1947825694.jpg

Tetování zvířat jsou nadčasová a věčná!
Shutterstock
Co takhle tlapka tvého pejska nebo motýla?

Elegantní měsíc a oblíbené nápisy

Pokud bys chtěla spíš estetické a minimalistické tetování, mohly by se ti líbit mandaly nebo menší tetování Slunce a Měsíce. Na takové motivy ani nemusíš být fanynkou astronomie.

shutterstock_1686784111.jpg

Slunce, Měsíc i planety. To i další symboly si lidi nechávají tetovat stále.
Shutterstock
Některé symboly s tebou prostě rezonují. Právě ty si můžeš nechat s klidem na duši vytetovat!

Mezi další elegantní a ženské motivy patří různé druhy nápisů. Můžeš si na tělo nechat zvěčnit oblíbený citát nebo větu, která tě vždycky povzbudí nebo potěší. Lidi si taky nechávají tetovat části oblíbené písničky, básničky a filozofické myšlenky. Pokud si vybereš elegantní font písma a vhodné umístění, může být i z obyčejné větičky světová kérka.

shutterstock_1535441567.jpg

Vyber si pěkný font a nech si vytetovat nápis. Je to krásné!
Shutterstock
Máš song, který tě doprovází celým životem, nebo oblíbený citát? Na kůži s ním!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

Autor článku: redakce

Tagy: 
Související články