Chilli je vánoční zázrak! Zahřeje, vyléčí nachlazení a pod stromečkem bude tím nejlepším dárkem

redakce
Komerční článek
|
06. 12. 2019
|
Pokud vás nikdy nenapadlo spojovat si chilli s vánocemi, máme pro vás několik dobrých důvodů, proč tomu tak nadále nebude! Pálivé papričky v zimě jsou tím opravdovým zázrakem, který oceníte při léčbě nachlazení, hubnutí i při výběru vánočních dárků (zejména pro muže, kterým není mnohdy snadné něco vybrat).

Chilli papričky spolehlivě zahřejí (na těle i na duši)

Chilli papričky jsou nejen pálivou, ale také vitamíny nabitou přírodní bombou, na kterou bychom neměli ve skladbě pestrého jídelníčku rozhodně zapomínat. Zvláště nyní, na podzim a v zimě. Obsažený kapsaicin, který je v papričkách zodpovědný za pálení, totiž dokáže krásně prohřát celé tělo a uvolnit nos i dýchací cesty.

Působí ale i preventivně. Chilli má protizánětlivé účinky, posiluje imunitu a v případě nemoci pomáhá organismu vyrovnávat se s oslabením. Jako bonus dokáže účinně zvedat náladu. Při konzumaci totiž tělo dostane šok v podobě bolesti a pálení, které začne zmírňovat vyplavováním endorfinů.

Chilli sada pod stromečkem nemůže znamenat nic jiného než radost

Jak jsme zmínili v úvodu, chilli papričky jsou také vděčným vánočním dárkem. Pokud každý rok marně přemýšlíte, čím pod stromečkem obdarovat (nejen) mužské osazenstvo, které dle vlastních slov většinou nic nepotřebuje, letos budete mít vyhráno. Ať už máte ve svém okolí pravé milovníky extrémně pálivých jídel nebo spíše začátečníky, díky široké nabídce nejrůznějších produktů v obchodě theChilliDoctor.cz si na své přijde opravdu každý. 

Nejvíce letos pod stromečkem jistě zahřeje u srdce originální dárková sada obsahující jen ty nejpálivější papričky na světě, včetně jejich královny – Caroliny Reaper. Ta se ve skvělém Reaper boxu, nebo-li opravdu smrtícím boxu, ukrývá v podobě tekutého mashe ve skleněné lahvičce ve tvaru lebky. A nezapomeňte, čím více žáru, tím více endorfinů. Obdarovanému tak vlastně kromě zdravého a chutného chilli dáváte i dobrou náladu. A o tom přeci Vánoce jsou.

Vyznavačům méně extrémních gastronomických zážitků doporučujeme pod stromeček nadělit například dárkový box plný chilli delikates, díky kterým obdarovaný ochutná nejrůznější pikantní produkty a speciality – od paštiky, trhaného masa a džemu až po oříšky v těstíčku, chilli čokoládu nebo nakládané i sušené papričky různých stupňů pálivosti.

1280x720_3.jpeg

Antioxidant, který si poradí se stárnutím i pár kily navíc

Věděli jste, že je chilli dokonce skvělým parťákem při hubnutí? Kromě vysokého obsahu antioxidantů, které zpomalují stárnutí a podporují regeneraci buněk, zrychluje pálivý kapsaicin metabolismus i spalování tuků, zlepšuje trávení a zahání chuť na sladké.

Pokud chilli papričky zařadíte do svého jídelníčku pravidelně, alespoň 2-3x týdně, bude se vám s nadbytečnými kily bojovat mnohem snáze a navíc si můžete čas od času bez výčitek zahřešit. Zejména, pokud si dopřejete něco sladkého s chilli papričkami.

  • Tip: Doporučujeme například belgickou chilli čokoládu přímo z dílny the ChilliDoctor. Můžete vybírat ze dvou variant - hořká čokoláda s papričkou Naga Bhut Jolokia nebo bílá čokoláda s kousky Habanera. Za vyzkoušení rozhodně stojí také chilli ovocné džemy. Pokud si je dáte na snídani, už od rána se nabijete energií a dobrou náladou a snáze zvládnete mimo jiné všechny předvánoční přípravy a nákupy.

1280x720_4.jpeg

Související články