Čekáš miminko? Zjisti, které potřeby pro budoucí maminky nesmíš opomenout!

Larysa Vasylenko / Shutterstock
Komerční článek
|
26. 01. 2023
|
Čekáš miminko a přemýšlíš, co všechno bys měla mít připravené před jeho příchodem? Připravit se na nástup mateřství může být někdy dost náročné, zejména pokud je to tvé první dítě. Proto zde najdeš seznam nezbytných věcí, které by neměly chybět.

Potřeby v těhotenství

Ještě než se vrhneme na seznam věcí pro dítko, měla bys věnovat pozornost sobě. Těhotenství je náročným obdobím. Nabízí se proto různé potřeby pro těhotné. Zahrnout sem lze doplňky stravy, ale třeba i pomůcky pro předporodní a poporodní cvičení. To ti může pomoci připravit se na porod.

Autosedačka

Autosedačka je nutností pro cesty autem. Potřebovat ji budeš již při cestě z porodnice, proto je vhodné začít s jejím výběrem brzy. Na trhu jsou dostupné různé varianty, pro miminka jsou používána takzvaná vajíčka. V pozdějším věku pak lze pořídit větší autosedačku.

Kočárek nebo nosítko

Jednou z nejdůležitějších věcí je určitě kočárek, který ti umožní vzít miminko s sebou na procházky. Vybírat lze z různých typů a provedení kočárků, proto je dobré začít vybírat s předstihem, abys zvolila tu nejlepší variantu. Alternativou je pak nosítko, které je vhodné zejména pro menší děti. Pro dítě je mnohdy příjemnější, jelikož je v blízkém kontaktu s maminkou. Navíc ho lze využít i doma.

Postýlka a matrace

Postýlka je další základní věcí, kterou budeš potřebovat. Měla by být dostatečně velká a bezpečná, aby v ní miminko mohlo spát v klidu a bezpečí. Nezapomeň také na kvalitní matraci, která by měla být příjemná na dotek a splňovat požadavky na bezpečnost.

Přebalovací pult

Přebalovací pult je velmi praktickou věcí, kterou oceníš zejména v počátečních měsících, kdy je nutné častější přebalování. Měl by mít dostatečně velkou plochu, kde si můžeš vybalit všechny potřebné věci a mít je po ruce. Hodí se také přebalovací podložky.

Oblečení a plenky

Novorozenci potřebují hodně oblečení, zejména v prvních měsících. Je dobré pořídit různé velikosti, jelikož děti rostou jako z vody. Měla bys také počítat s tím, že miminko bude potřebovat plínky, a to zejména v počátečních týdnech a měsících. Je dobré pořídit si větší balení, aby ses nemusela bát, že ti dětské plenky brzy dojdou.

shutterstock_2126832005.jpg


FotoDuets / Shutterstock

Kojicí podprsenka a látkové pleny

Pokud se rozhodneš pro kojení, určitě ti přijde vhod kojicí podprsenka, která ti umožní pohodlné kojení. Látkové pleny jsou také velmi praktickou věcí, která ti ušetří spoustu peněz za jednorázové plenky. Můžeš je měnit, prát a znovu používat, což je nejen ekologické, ale také velmi ekonomické řešení.

Hračky a další vybavení

Neobejdeš se také bez různých hraček a dalšího vybavení. Měla bys se také zamyslet nad tím, zda budeš potřebovat cestovní postýlku nebo nějaké další vybavení pro cestování. Konkrétní výběr záleží na individuálních potřebách, pravděpodobně v průběhu času zjistíš, co za vybavení se ještě bude hodit.

Péče o sebe

S blížícím se porodem se mnoho maminek zaměřuje na nákup zejména potřeb pro děti. Ovšem zapomenout bys neměla ani na potřeby pro budoucí maminky. Ty ti usnadní náročné období po porodu. Hodí se pořídit si vložky, kvalitní mast na ošetření bradavek a nabízí se řada dalších praktických produktů.

Být budoucí maminkou je nesmírně vzrušující, ale také náročné. Je důležité, se na příchod miminka co nejlépe připravit a mít s předstihem k dispozici všechny potřebné věci – oblečení, hračky, kočárek a autosedačku a další. Je také důležité myslet na sebe a mít po ruce pohodlné oblečení a obuv, hygienické potřeby. Příprava na příchod miminka vyžaduje čas a úsilí, ale stojí za to, abyste mohly v klidu a bez stresu prožít tento úžasný zážitek.

Související články