Hledáte vhodný dárek pro ženu? Mohou to být třeba dámské hodinky

Shutterstock.com
Komerční článek
|
23. 09. 2021
|
Pokud přemýšlíte nad dárkem v podobě hodinek, ale nejste si jisti tím, jaký model zvolit, nechte se inspirovat těmito tipy.

Jak vybrat ty správné hodinky?

Hodinky už dávno neslouží pouze jako nástroj pro určování času. Díky dokonalému designu některé hezké dámské hodinky nahradí i náramek a stanou se tak originálním doplňkem, který potěší.

  • Klasický či designový model?

Některé ženy dávají přednost ověřené značce, jiné zase na značku nedbají. Pokud si nejste jisti, do které skupiny budoucí obdarovaná patří, volte klasiku. Tou jsou třeba Casio hodinky. Tato značka nabízí svoje zboží již velmi dlouhou dobu. Založena byla v roce 1946 v Tokiu a proslavila se výrobou kalkulaček. Později se rozhodla pro výrobu hodinek. V současné době je to velmi významný výrobce designových hodinek dokonalé kvality. Jako první použila v konstrukci digitálních i analogových modelů quartz (křemenný krystal). I v současné době  se řadí mezi inovativní producenty a právě proto se stále těší velké oblibě.

  • Svoji roli hraje styl

Tady hraje velmi důležitou úlohu tvar hodinkového pouzdra. Klasiku představuje tvar kulatý. Některé ženy ovšem dávají přednost odvážnějším modelům. Ty představuje tvar čtvercový, který je především doménou můžu. Ale na tom nic nemění fakt, že sluší i některým ženám. Hledáte dárek pro opravdu výjimečnou ženu, která se nebojí extravagance? Pak volte i výjimečný tvar hodinek. Tvar a styl hodinek vybírejte také podle životního stylu jejich budoucí majitelky. Je spíše sportovně založená nebo miluje společnost? Chcete, aby hodinky nosila každý den, nebo jsou určené jen pro slavnostní příležitosti?

  • Jaký materiál zvolit?

Vzhled je sice důležitý, ale životnost hodinek ovlivní především materiál, ze kterého jsou vyrobené. I tady je na výběr velké množství různých designových kousků. Často používaným materiálem jsou ušlechtilá ocel, platina nebo stříbro. Někdy to může být i keramika. Tyto materiály tvoří pouzdro hodinek. Pásek pak může být také kovový. Další možností je kůže nebo různé druhy pevnějšího textilu. Tady opět záleží na stylu a také způsobu oblékání ženy.

  • I na barvě záleží

Mezi neutrální patří stříbrná nebo béžová barva. Všestranné jsou i barvy zlatá nebo platinová. Tyto barvy volte v případě, že si nejste úplně jisti. Pokud budoucí majitelku znáte dokonale, pak si můžete dovolit i barvy jiné – černou, bílou, modrou, červenou nebo růžovou.

Bohatou nabídku dámských hodinek naleznete na e-shopu irisimo.cz.

2._shutterstock_391484512.jpg


Shutterstock.com

Potěší i kotníková obuv

Pro podzimní a zimní čas je velmi oblíbená kotníková obuv. Tvoří dokonalou oporu nohy, skvěle fixuje kotníky při chůzi, ale také vytvoří nepostradatelný designový kousek každého outfitu. Vybírat můžete z nepřeberného množství různých kousků. Univerzální modely jsou takové, které končí kousek nad kotníkem, minimalistického vzhledu. Takové si může dovolit žena každé postavy. Pokud má ovšem postavu menší a zaoblenějších tvarů, rozhodně by neměla obouvat kotníkovou obuv, která končí těsně pod kotníkem.

3._shutterstock_245434462.jpg


Shutterstock.com

Takový kousek přidá, ve spodní části, ještě více na objemu. Kotníková obuv se hodí jak ke kalhotám, tak i k outfitu, který tvoří sukně nebo šaty. Mezi barvami hrají prim přírodní hnědá nebo černá. Co se materiálů týká, tak je to samozřejmě kůže – nadčasová klasika, která, při vhodné péči, vydrží dlouhou dobu. V nabídce naleznete kotníkovou obuv na klasickém nebo zvýšeném podpatku, širokém nebo úzkém. Ničím neobvyklým nejsou ani modely bez podpatku, pouze na zvýšené podrážce. Co se zapínání týká, tak praktické jsou kousky, které mají zapínání na zip nebo druky.

Související články