Vyber si nový pafrém. Poradíme, který tě bude bavit

www.bigstockphoto.com
Komerční článek
|
03. 11. 2016
|
Všechny známe ten pocit, když se poprvé navoníš z nového flakónu. Napjaté chvíle pečlivého očichávání zápěstí, než se vůně rozvine, výběr příležitosti, zabrání čestného místa pro novou lahvičku… Vybrali jsme tři parfémy, které zbožňujeme. Dva jsou původně určené pro ženy a jeden pro muže. Nosit ale můžeš všechny. Nebo je prostě přidej do nákupního seznamu na Vánoce. Těchhle krasavců se vždycky někdo rád ujme!

Roberto Cavalli for Women

Múzou parfému, kterým se můžeme vonět od roku 2012, je modelka a herečka Elisa Sednaoui. Jeden pohled na její výrazné rysy stačí. Je sebejistá, svá, velmi ženská, ale není to žádná křehká květinka. A takový je i tento parfém. Jde o intenzivní orientální vůni, která je velmi sexy a smyslná. Najdete v ní růžový pepř, balzámovou pryskyřici benzoin či květ pomerančovníku. Na počátku je intenzivní a kořeněná, postupně přechází do květinových tónů. Je to vůně, za kterou se otočíte a která je snadno zapamatovatelná. Není to generická záležitost, která by šla pod nos každému. V tom se však zároveň skrývá i tajemství ženského sebevědomí. 

Kdy se „obléct“ do této vůně od Roberta Cavalliho? Skvěle doplní večerní róbu, hodí se také více k podzimnímu a zimnímu období.

Kenzo Flower by Kenzo

U zrodu tohoto parfému stála myšlenka, která tak trochu začíná jako pohádka: Na světě rostlo všelijaké krásné kvítí a to se krom nádherných květů předhánělo v rozličných vůní. Jen mák, který se stal inspirací pro mnohé umělce, svou vůni postrádal… A tak se Kenzo Takada rozhodl, že mu nějakou vůni vymyslí. Jak se asi tvoří vůně pro tak oblíbenou květinu? Své silice jí poskytují černý rybíz, bulharská růže, hloh, mandarinka, fialka či jasmín a v základu najdete vanilku, kadidlo a bílé pižmo. Kenzo Flower se objevila na trhu již v roce 2000 a šestnáct let se drží v žebříčku oblíbených vůní. Jaká tedy je? Velmi elegantní, ženská a tak nějak sametová. Není příliš sladká, při přivonění si možná vybavíte pudr a vymydlenou čistotu. Vůně je tak nějak podivně příjemná, po delší době se mile rozhřeje. Kenzo Flower je skvělá pro všechny ženy, které dávají přednost klasické eleganci, avšak nechtějí potlačit svoji osobitost. Tenhle vlčí mák zkrátka voní Paříží.

Bvlgari AQVA Pour Homme

Už jenom to složení naznačuje, že se s touhle vůní potopíme do království Poseidona: květ pomerančovníku a mandarinka, mořská tráva posidonie, svatolína a ambra. Bvlgari je pro módu to, co bývalo pro Antiku Řecko - klasika, jejíž inspirativní zdroj neuvadá. A platí to i v parfémech. Na Bvlgari je spolehnutí a její „ovanutí“ je vždycky zážitek s hlubšími kořeny.  Vůně je velmi svěží, stačí zavřít oči a ocitáte se na mořském pobřeží bičovaném horkém větrem. Jen krok a osvěžení je nadosah. Tenhle parfém má navíc krásný flakón - vypadá jako kapka vody, která ulpěla na povrchu. Svou modrozelenou barvou připomíná mořské hlubiny. Ačkoli je Bvlgari AQVA Pour Homme určená mužům, dovedeme si velmi snadno představit, že si ji koupíme samy pro sebe. Ideální párování je k večerním šatům na mořské promenádě nebo ve chvílích, kdy si prostě potřebujete připomenout slaný vzduch a křik racků nad vlnami.

Na spot této vůně mrkni sem.

Související články