Hodní kluci: proč si místo nich vybíráme hajzlíky?

Bigstockphoto
|
04. 08. 2021
|
Mít spokojený vztah, koupit si auto, postavit dům, založit rodinu a žít šťastně až do smrti – to by většina koček chtěla. K tomu bychom ale musely najít „nějakého hodného kluka“. Potíž je v tom, že hodné kluky my nechceme.

Tedy většina z nás je nechce, pochopitelně. Ne všichni hodní kluci zůstávají na ocet. Proč je ale rády přenecháváme jiným a samy si vybíráme hochy, s nimiž to vůbec nemáme tak jednoduché, jak bychom to měly s těmi hodnými?

Jak to vidí kočky: hodní kluci nemají „drive“!

K jádru věci – čím se hodní kluci liší od těch „skvělých“, které si nakonec spousta z nás vybere, i když jsou to často lháři, alkoholici nebo sukničkáři?

Hodní kluci jsou většinou až moc hodní. A to tak, že to po čase trochu leze na nervy. Dělají všechno proto, aby nám ve všem vyhověli, abychom měly všechno, co chceme, a abychom byly 100% spokojené.

Hodní kluci jsou většinou hodně umírnění – ve vzhledu, v názorech, v koníčcích. Když se pak podíváš na ty přitažlivější týpky, tak mají moderní a pečlivě vybraný účes, aspoň jeden vyhraněný názor (typu nesnáším kočky, homosexuálové nejsou lidi nebo v tom nejhorším případě ženská patří k plotně a nikam jinam) a nakonec aspoň nějaký koníček, kterým se snaží odlišit od ostatních – vášnivě létají na rogalu, jezdí na skejtu, chodí do opery nebo zpívají v místní kapele.

Hodní kluci neodporují. Takže si nakonec ve vztahu připadáme jako megery, i když v jádru nejsme. On neřekne, co by chtěl dělat. Stráví celou neděli tím, co chceš ty – takže je vždycky po tvém a ty máš sama ze sebe pocit, že ho uzurpuješ. I když mu dáš do jedné ruky vysavač a do druhé prachovku, bude spokojený. Protože je hodný a chce ti pomoct s úklidem a vůbec.

Hodní kluci nemají ten přitažlivý nádech tajemství – nepřemýšlíme, s kým jdou do hospody (protože většinou nechodí) nebo proč se celý den neozvali (protože by nás nad tím vůbec nenechali přemýšlet, tím by nás trápili). Jsou prostě tak průhlední, že průhlednější už být nemůžou.

kluci-obr2.jpg

Jak jsi na tom s hodnými kluky ty?
Bigstockphoto
Hodní kluci nejsou lákaví. Ale možná bychom se s nimi měly krásně!

Hodní kluci si nedobývají. Jen si představ, kam by to došlo, kdyby po každém „ne“ nebyl sex. Zatímco ten přitažlivější kluk bude dobývat a bude se snažit, aspoň do chvíle, kdy mu svoje „ne“ zdůrazníš, protože ho myslíš vážně, hodný kluk se stáhne po prvním „ne“ a tebe napadne jenom to, že stačí jedno „ne“ a on už se nesnaží. Tak to po tobě asi moc netouží. To je pak houby alfa samec, že jo.

Hodní kluci jsou celkově neprůbojní. V práci i ve vztazích. Pokud tě hodný kluk sbalí, evidentně se na to 14 dní předem připravoval a měl dobře naplánováno, co udělá, aby tě zaujal.

Kéž by to s nimi šlo…

Každou z nás určitě maminka a občas i babička počastovala postrčením čelem k realitě: „Najdi si nějakýho hodnýho kluka. Třeba jako je ten Karel, se kterym jsi chodila na základce do třídy.“ Jenže Karel nemá koníčky, Karel nikam nechodí, Karel nemá cíle, Karel může žít skoro s jakoukoli holkou, protože až tak je flexibilní. Karel je nudný a „nemá koule“ na kočku tvého formátu.

Ve finále jsou ti hodní kluci fajn, protože udělají, co nám na očích vidí. Dost možná by nás nikdy nepodvedli a my bychom mohly žít bez stresu, že nás poníží a že nám ublíží. Věděly bychom, že nebude důvod se rozvádět, hádat se o děti a o doplacení hypotéky. Jenže to by byl život vážně asi moc jednoduchý…

Související články