Co všechno může ovlivnit menstruace? Budeš překvapená

Bigstockphoto
|
11. 06. 2023
|
Že nám menstruace zatápí tím, jak neskutečně nás někdy bolí břicho, na to už jsme si tak nějak zvykly, i když nerady. Ovlivňuje toho ale mnohem víc a některé věci jsou vážně překvapivé. Podívej se s námi na to, jak mohou hormony zamávat s celou ženou!

Ach, ty bolesti

Bolavé břicho. Po krvi ten nejčastější a nejhorší příznak menstruace. Zatímco některé ženy mají tohle období bezproblémové, jiné si ho vždycky řádně protrpí. A taky nemusí jít jenom o břicho. S menstruací se může pojit i bolest zad a stehen. Pomáhá pak zázvor, teplé obklad, vitamín E a B6 nebo v některých případech lehké, nenásilné cvičení.

bigstock-125213051.jpg

Nahřívat břicho je jednou z možností, jak si od menstruačních bolestí ulevit.
Bigstockphoto
Bolesti břicha, zad i stehen. Menstruace v plné parádě.

Rozdílná atraktivita

Nejen že ovulující ženě čas od času přijde přitažlivý někdo, o koho by si za normálních okolností snad ani kolo neopřela. Ona sama je pro muže jinak atraktivní, když má ovulaci a když ji nemá. Z průzkumů a pokusů vyplývá, že právě ovulující ženy jsou pro muže přitažlivější.

Menstruace a sex? Pro někoho stále tabu

Uznáváme, že je to možná trochu podivná představa, ale pro sex během menstruace hovoří hned několik věcí – ženy mají díky změnám hormonální hladiny větší chuť na sex, mají lépe prokrvené pohlavní orgány, což slibuje intenzivnější zážitek, a je dokázáno, že orgasmus ulevuje právě od zmiňovaných bolestí, především však od bolestí hlavy. No, je to na tobě a tvém kocourkovi, jak se k tomu postavíte…

Přidáváme na hygieně

Reklamy i pocity nám vnucují představu, že menstruující žena je nečistá. Proto většina žen při menstruaci dbá na hygienu mnohem více než obvykle. Zatímco se v některých případech dá vydržet za normálních okolností den bez sprchy, během menstruace bychom se z toho asi zbláznily. Přehnaná hygiena ale může spíš ublížit, zvlášť pokud používáš obyčejné mýdlo.

bigstock-young-beautyful-woman-under-sh-191445652.jpg

Mimo jiné jsou to reklamy, které nám vnucují, že menstruující žena je nečistá.
Bigstockphoto
Během menstruace bychom se mohly sprchovat i 5x denně.

Vsaď na mycí gely pro intimní hygienu, které mají jiné pH než obyčejná mýdla, a bude to lepší. Stopku by měly mít jakékoli voňavé ubrousky, které nejsou pro intimní hygienu určené, nebo spreje – ty dráždí a mohla by sis zadělat na další nepříjemný problém.

Dá se otěhotnět

Je spousta žen, které si sex během menstruace užívají a neřeší při tom antikoncepci. Některé ženy také mají dlouhou menstruaci, jež se překrývá s ovulací. A problém může být hned na světě dřív, než řekneš „sex“.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

Autor článku: redakce

Tagy: 
Související články