Menstruační krev v domácnosti: Zvrácenost, nebo hit?

Pixabay
|
17. 03. 2022
|
Menstruace – téma, o kterém se na veřejnosti příliš nediskutuje. Co takhle zbořit předsudky a zaměřit se na netradiční odnož našich pravidelných ženských „radostí“, na kterou se mnohé z nás neodváží ani pomyslet? Opravdu lze využít menstruační krev v domácnosti? Čti dál a dozvíš se to!

Co vlastně menstruační krev obsahuje?

Hned ze začátku zboříme jeden zásadní mýtus. O menstruační krvi se totiž mnoho z nás domnívá, že sama o sobě nelibě zapáchá. To ovšem v žádném případě není pravda. Příčinou nelibé vůně může být buď infekce, nebo složení hygienických pomůcek, které mají krev absorbovat a „uzamykat“. Pravdou dokonce není ani to, že se v kombinaci se vzduchem srazí. Neobsahuje totiž složky, které jsou potřebné pro její srážení, mezi které patří třeba protrombin, trombin a fibrinogen. 

1.jpg

Menstruační krev sama o sobě nepáchne.
Pixabay
Léčivé až zázračné účinky? Přesně to má menstruační krev. Tedy údajně.

Samotná krev obsahuje starou děložní výstelku, hlen a neoplodněné vajíčko. Obsahuje také méně krevních destiček, než „obyčejná“ krev a její složení se mění v závislosti na cyklu, stáří ženy a dni menstruace. Japonští vědci navíc zjistili, že menstruační krev obsahuje až 30x více kmenových buněk než kostní dřeň, z níž se kmenové buňky odebírají nejčastěji. Tyto buňky se navíc rozmnožují zhruba 70x rychleji, než buňky z pupečníkové krve a kostní dřeně. Zajímavým objevem je též skutečnost, že pouhopouhých 5 ml menstruační krve může za dva týdny vyprodukovat srdeční svalovinu.

Menstruační krev a její historie

Dříve se menstruační krvi připisovaly léčivé, ba dokonce zázračné účinky. Údajně totiž měla:

  • léčit padoucnici,
  • stvrdit daný slib,
  • vyléčit nemocného z malomocenství,
  • pozitivní vliv na léčbu černého kašle,
  • zbavit nakaženého moru.

Nejcennější byla samozřejmě krev panenská, za kterou se platilo (můžeme bez nadsázky říci) zlatem. Podle staré afroamerické tradice dokonce dívky přidávaly svou vlastní menstruační krev do čaje nebo kávy svému milému, který se do nich po vypití měl ještě více zamilovat a vzít si je. Jestli se tak skutečně dělo, o tom již zdroje mlčí.

Využití menstruační krve v magii

Menstruační krev používala i k nejrůznějším rituálům, přičemž nejvyšší sílu má údajně den před úplňkem. Během nejrůznějších rituálů s erotickým podtextem jsou touto krví kresleny signatury nebo se využívá k psaní magických zaklínadel. Využívána je též jako kuřidlo při démonologických a nekromantických rituálech.

Menstruační krev v domácnosti

Pokud zázračným účinkům menstruační krve věříš, pak vyzkoušej následující tipy:

  • Tato krev má údajně urychlit špatně se hojící rány.
  • Zbavuje nepříjemného svědění po kousnutí hmyzem.
  • Pokud tě delší dobu trápí bradavice, zkus je krví pravidelně potírat.
  • Krev je možno naředit a použít jako hnojivo pokojových rostlin.
  • Působí jako účinný postřik proti mšicím a dalším škůdcům.
  • Ovocné stromy pohnojené menstruační krví mají údajně 5x větší úrodu.

Odvážným štěstí přeje

Na závěr jsme si pro tebe nechaly opravdovou perličku. Kromě výše zmíněných rad jsme dohledaly také několik zahraničních tipů, které ale vyzkouší pravděpodobně jen ti nejotrlejší. Pro větší míru osobitosti je prý dobré psát dopisy ručně, jak jinak než menstruační krví. Údajně je i výbornou přísadou do tradičních koktejlů Bloody Mary a skvěle prý dochutí i kombinaci Ginu a toniku. Dopřát si z ní můžeš i tradiční koupel Čachtické paní, ale i oblíbené lasagne. Skvěle prý chutná namražená jako kostka ledu v koktejlech. Tak co, troufneš si?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články