Horoskop na rok 2021 – 2. část: Váhy budou zářit, Střelci se nadřou

bigstockphoto.com
|
12. 12. 2020
|
Nebojte se, ani na druhou polovinu zvěrokruhu jsme nezapomněly. Horoskop na rok 2021 pro Váhy, Štíry, Střelce, Kozorohy, Vodnáře a Ryby už je na světě a ty se můžeš připravit na to, co hvězdy slibují!

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy budou v roce 2021 úplným miláčkem hvězd. Ať už budou chtít vylepšit svoje kariérní postavení, naučit se něco nového, najít si úžasný protějšek nebo třeba zrekonstruovat bydlení, štěstí při nich bude stát a všechno půjde jako po másle.

Práce a kariéra

Už od začátku roku, kdy bude spousta ostatních znamení utlumená zimou, pojedeš na maximum a výsledky tvého snažení budou stát za to. Jakkoli odvážné máš plány a ambice, neboj se je začít realizovat. Využij toho, že budeš mít štěstí na své straně až do května, kdy dojde ke zpomalení. A to je dobře – budeš si taky potřebovat odpočinout.

Finance

Nemůžeš sice očekávat, že hned od začátku svého pracovního nasazení se budou peníze jen kutálet na účet, ale všeho do času. Stačí vydržet a korunky si tě ve velkém najdou. Pak už bude jen na tobě, jestli je odložíš na horší časy, nebo si za ně dopřeješ třeba báječnou dovolenou.

Láska a rodina

Až do léta budeš mít kliku i ve vztazích. Singles budou mít v roce 2021 dost šancí seznámit se s protějškem, kterého už snad ani ve svém životě neočekávali. Ti dlouhodobě zadaní se buď ujistí v tom, že jsou s tím správným člověkem, nebo dojde k rozchodu, který ale brzy přebolí a otevře dveře do jiného života.

bigstock-168016868.jpg

Váhy si rok 2021 užijí.
bigstockphoto.com
Váhy budou miláčky hvězd. I v oblasti lásky!

Zdraví

Když to nebudeš s prací přehánět až na pokraj sil, nehrozí ti nic závažnějšího. I v tom největším nasazení si každý den vyšetři chvilku klidu jen pro sebe, dej si teplý oběd nebo odpolední čaj a nekoukej při tom do telefonu nebo počítače. Každá taková chvíle, kdy se dokážeš hodit do pohody, tě posílí na další výkony.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři to nikdy nemají jednoduché už z podstaty své bytosti. Rok 2021 nebudou výjimkou, ale všechno špatné, co jim přinese, bude jen znamení toho, že zamýšlená cesta prostě nebyla ta správná. Osud nás vždycky dovede tam, kde máme být, a zrovna věčně zadumaní Štíři by pro tuhle teorii měli mít pochopení.

Práce a kariéra

Pokud ses v roce 2020 cítila svou prací tak nějak unavená, zvaž, jestli to bylo jen dočasné, nebo bys měla třeba zkusit práci v jiném oboru. Pokud se rozhodneš pokračovat v tom stávajícím, pokus se přijít na to, co by ti mohlo pomoct. Lepší time management? Víc aktivního odpočinku? Určitě na to přijdeš a pak to půjde (skoro) samo. Ve druhé polovině roku ti nejdřív bude připadat, že trošku přešlapuješ na místě, ovšem v listopadu sklidíš nejen bouřlivé ovace, ale hlavně pořádnou odměnu.

Finance

Ohledně financí to vypadá na standard. Na žádné velké vyskakování to nebude, ale na druhou stranu jsi na tom pořád dobře a nemusíš běžet pro půjčku, když ti službu vypoví třeba lednička. Zbývá ti i na koníčky, a když se uskromníš, dokážeš ušetřit i na pěknou dovolenou. Teprve v listopadu se k tobě dostanou peníze, které ti udělají ohromnou radost. O to víc, že to bude před Vánocemi.

Láska a rodina

Nevyrovnaná štíří povaha je předzvěst dalšího roku, kdy se každá Štírka dokáže bezhlavě zamilovat a pak zjistit, že Pan Božský je ženatý a má tři děti, nebo je to ve skutečnosti jouda, kterého by doma vlastně nechtěla. Možná že jiskřička naděje ale na jaře svitne. Stačí jen chytit šanci za pačesy a nerezignovat jen proto, že to několikrát nevyšlo.

Zdraví

Nevypočitatelné změny nálad a sklony k depresím, kterých si okolí přes tvůj úsměv ani nemá šanci všimnout? Taky tě čekají. Zkus se tomu nepoddávat a prožívat svoje stavy, jak nejméně to půjde. Pomůžou ti časté procházky na čerstvém vzduchu i oblíbený sport. Dávej si pozor na močové ústrojí, na které jsou Štíři citliví, a rok 2021 by se měl obejít bez větších komplikací.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci by s čímkoli, k čemu se chystají, neměli v roce 2021 otálet. Plány a pak i úspěchy by jim mohl snadno „vyfouknout“ někdo jiný a jim by zbyly jen oči pro pláč. Jestli něco chystáš, nikomu se o tom nezmiňuj až do doby, kdy to bude tutovka. A hlavně nic neodkládej na „zítra“ (úterý, květen nebo příští život).

Práce a kariéra

Už to bylo i lepší. Něco takového si budeš říkat až na drobné výjimky po celý rok 2021. Pryč jsou doby, kdy ti šlo všechno, na co jsi sáhla, nebo kdy se problémy tak nějak vyřešily samy. Šéf se ti bude zdát čím dál tím nerudnější, a jestli ses v téhle nejisté době pustila do podnikání, budeš tomu muset obětovat víc, než sis původně myslela.

Finance

Následujících 12 měsíců budeš muset pořádně zamakat, aby sis udržela svůj standard. Holt není každý rok posvícení. Hrozí i nějaké ty pokuty, které můžou pořádně zasáhnout do tvého rozpočtu, když jich bude víc. Bohužel to nevypadá ani na pohádkovou výhru. Dobrou zprávou ale je, že spotřebiče by zlobit neměly. Aspoň o to, že nebudeš muset řešit opravu nebo nákup jiných, bude situace jednodušší. Nečekané výdaje by se konat neměly.

Láska a rodina

Jak se ti nebude příliš dařit v práci, se vztahy to bude o něco lepší. Budeš dobře vědět, že máš v zádech kamarády, kteří přiběhnou na pomoc, kdykoli zavoláš. I na tvou drahou polovičku bude spoleh a možná se bude i překonávat. U rodičů získáš pochopení pro spoustu věcí a u od prarodičů možná dostaneš radu, která sice bude muset uzrát ve tvé hlavě, ale kterou nakonec fakt oceníš.

Zdraví

Neboj, tady nepříliš optimistické zprávy končí. Střelci, kteří se starají o své zdraví a nezanedbávají životosprávu, se budou těšit výborné kondici, se kterou všechny překážky překonají, aniž by z toho lehli z nervů nebo z bacilů. Dál se opatruj, v zimě nepodceňuj oblečení a v létě omez klimatizace a bude to v pohodě!

bigstock-beautiful-crazy-mature-busines-233086783.jpg

Střelci to nebudou mít zrovna jednoduché.
bigstockphoto.com
Střelci budou muset máknout, aby dostali, co chtějí.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Už dlouho se věci, které se tě nějakým způsobem týkají, pomalu mění. Ty si to ani moc neuvědomuješ, ale během roku 2021 zjistíš, že se toho změnilo hodně a dost razantně. Pocit, že nemáš všechno pod kontrolou, ti na sebedůvěře nepřidá, ale uvědom si, že všechno opravdu pod kontrolou mít nemůžeš…

Práce a kariéra

Posuny, o kterých byla řeč v předchozím odstavci, se týkají třeba zaměstnání. Přehazuje na tebe někdo nenápadně svoje povinnosti, ale extra odměna nepřichází? Nezvykla si firma na to, že děláš víc, než bys měla, ale nic za to nežádáš? Prober si to, a jestli dojdeš k závěru, že ano, něco s tím udělej, ať to není čím dál tím horší!

Finance

První dva měsíce to nejspíš bude trošku bída. Pak ale může přijít šance hezky si přivydělat nebo úplně změnit pole působení. Ani po zlepšení situace si ale obzvlášť nevyhazuj z kopýtka. Můžou se objevit zásadní neplánované výdaje, tak ať z toho nejsi nešťastná. Mrkni na naše tipy, jak se dá v domácnosti snadno ušetřit.

Láska a rodina

Oblačno, při nejlepším polojasno. V lásce tedy určitě, pokud se spustíš s někým, s kým bys neměla. V pevných svazcích naopak nejeden Kozoroh najde stabilitu a jistotu, díky níž se mu budou připravené životní překážky překonávat snáz. Podporu najdeš i u sourozenců nebo bratranců a sestřenic, i když je to možná nečekané.

Zdraví

Hrozí tu nachlazení nebo chřipka, tomu se prostě spousta z nás nevyhne. Nic vážnějšího tě ale potkat nemusí, když budeš dávat pozor na to, kam strkáš svoje končetiny a jestli moc nedupeš na plyn. Úrazy z nepozornosti a ty úplně zbytečné dokážou pořádně zkomplikovat život. Tak proč je riskovat?

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pro Vodnáře bude rok 2021 rokem úlevy, kdy se jejich starosti minimalizují a radost bude přicházet tak často, že tím budou až překvapeni. I těm, kteří nevěděli, co se sebou, hvězdy navedou na správnou cestu samy. Vodnáři si tak konečně odpočinou od zásadních životních otázek, na něž neznali odpovědi. Pozor si dávej snad jen na unáhlená rozhodnutí, která by ti mohla pokazit nějakou šanci do budoucna, ať už v jakémkoli směru.

Práce a kariéra

Nejvíc energie a chuti do práce budeš mít hned v prvních měsících roku, tak toho využij. Od dubna už nebudou tvoje postupy tak rychlé, ale to je jedině dobře. V tu chvíli si uvědomíš, jaký kus cesty jsi za pár měsíců ušla, a odpočineš si. Jestli si chceš i dál vést na jedničku, musíš po létě zase trochu přidat a svoje plány dotahovat do konce. Jinak to prostě nejde!

Finance

Jestli by si měl někdo občas během roku 2021 vsadit, jsi to ty! Poškádlit štěstěnu se může vyplatit, ale tohle škádlení by nemělo sklouznout k bezhlavému hazardování s penězi. Mohly by se rychle rozkutálet. Spousta Vodnářů bude řešit půjčky a hypotéky, strach ale mít nemusíš. O peníze nebudeš mít nouzi, ani kdyby ti je měla půjčit banka. Prostě na to kývne.

Láska a rodina

Na poli lásky budou Vodnáři spokojení, ať už jsou ve vztahu, nebo single. Nikdo nebude mít nouzi o krásná setkání, hluboké a pevné vztahy ještě posílí a mnozí začnou přemýšlet o zplození potomka. Jen tak dál! Občas se ale nezapomeň věnovat i rodičům, můžou potřebovat tvoji pomoc, jen tě nechtějí obtěžovat. Znáš to…

Zdraví

Vyzkoušej v roce 2021 nějaký nový sport. Tím spíš najdeš aktivitu, která tě bude dlouhodobě bavit a udrží tě v kondici. Nadváha a obezita a s nimi spojené zdravotní potíže jsou právě tím, co se tě může těchhle 12 měsíců týkat. Psychické vypětí a nasazení kompenzuj odpočinkem a sportem, ne jídlem. A když už, tak ne fastfoodem nebo sladkostmi!

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Patříš k Rybám? Pak nezoufej, pokud se nebude něco dařit, hned jak se o to začneš pokoušet. Život nás neustále zkouší a dosáhnout můžeš někdy jen toho, do čeho opravdu vložíš spoustu sil. Jedinou výjimkou jsou přes koleno lámané vztahy, které ti dají hodně zabrat.

Práce a kariéra

Ani tak, ani tak. Rok 2021 bude v tvojí pracovní sféře tak nějak unylý. Na jednu stranu je to lepší než nějaké turbulence, na druhou stranu ale žádná vidina zlepšení moc na náladě nepřidá. Ty už ale přijdeš na to, jak to zase pořádně rozpumpovat!

Finance

Dávej si pozor na všechny půjčky, zvlášť na ty pochybné a rychlé, při nichž dostaneš x tisíc na ruku. Zkomplikovaly by ti život na dlouho a nestálo by to za to. Co chceš, na to si v roce 2021 radši ušetři. Odměna za práci bude víceméně stejná s tím, jak se v zaměstnání povede. Tak buď kreativní a třeba si vybojuješ něco navíc.

Láska a rodina

Vztah se ženáčem nebo „jen“ zadaným protějškem? Nepouštěj se do něj, a pokud už jsi kouzlu toho chlápka propadla, snaž se z toho co nejrychleji dostat. Štěstí by tě s ním pravděpodobně nečekalo. Možná tě překvapí, s kým z rodinných příslušníků si o tom nakonec nejlíp popovídáš a kdo tě ujistí, že jsi rozchodem udělala to nejlepší, co jsi mohla.

Zdraví

Ryby se budou celý rok zajímat o to, jak co nejvíc přispět svému zdraví. Chybu snad nikdy neuděláš s vitamínovými komplexy i s minerály (nezanedbávej ani hořčík a železo!), vsadit můžeš i na prověřené doplňky stravy, o kterých platí, že opravdu fungují. Díky téhle péči se vyhneš mnoha možným nepříjemnostem.

Související články