Jak vybrat kabelku? Zapoj intuici, nespěchej a odpověz si na 7 základních otázek

Shutterstock
|
30. 06. 2023
|
Málokterá z nás si dovede představit, že by bez ní vyšla ven. Je to praktický společník, ve kterém máme celý svůj příruční život. Jak vybrat kabelku? Víme!

Kabelka je základ každého perfektního outfitu. Dotváří finální vzhled a ta správně vybraná může být i láska na celý život. Jak ale z nepřeberného množství druhů vybrat tu pravou? Inspiruj se naším průvodcem a najdi tu nejlepší. A mimochodem – každý módní stylista ti potvrdí, že na kabelce by se nemělo šetřit.

Při jaké příležitosti ji budeš nosit?

Jako první si odpověz na otázku, kam novou kabelku budeš nosit. Sháníš každodenní kabelku do práce, větší kabelku na cestování, nebo malé psaníčko na ples? Pokud víš, k čemu ji budeš používat, líp odhadneš její styl, tvar i velikost.

  • Klasická kabelka má obvykle hranatý tvar.
  • Elegantní kabelka má jemně zaoblené tvary a krátká ucha, která se drží v ruce nebo na předloktí.
  • Extravagantní kabelka má nezvykle barevné kombinace i proporce.
  • Kabelka s delšími popruhy působí uvolněně a sportovně.

Kabelka je trendy doplněk, ale zároveň mysli i na své pohodlí. Chceš mít volné ruce? Skvělá volba může být například crossbody kabelka.

Co v ní budeš nosit?

Po první otázce bys měla mít jasno v tom, kam budeš kabelku nosit a jaký styl se ti líbí. Teď přichází na řadu velikost, tedy odpověď na otázku, co nejčastěji v kabelce nosíš.

Je to jen mobil, peněženka, klíče a lesk na rty? V tom případě si vystačíš s menší velikostí. Pokud ale běžně nosíš desky s dokumenty, tablet, lahev s vodou nebo krabičku s obědem, budeš potřebovat větší kabelku a nejlíp nějakou s přihrádkami.

Ruku v ruce s velikostí jde i nosnost. Je důležité, abys kabelku nepřetěžovala, jinak ji poničíš. Například společenská kabelka unese maximálně 0,5 kg, oproti tomu business kabelka nebo shopper bag jsou vyráběny ze silnějšího materiálu a hravě si poradí i s notebookem.

Jaký je tvůj styl oblékání?

Jsi sporťačka, která nedá dopustit na basic triko a legíny, nebo se ráda cítíš žensky a ve skříni ti visí jedny šaty vedle druhých? Kabelka by si měla rozumět s tvým stylem oblékání. Dokáže totiž skvěle podtrhnout tvou osobnost.

shutterstock_1496689508.jpg

Výběr kabelky nepodceňuj. Dokáže o tobě hodně vypovědět.
Shutterstock
Kabelka by měla podtrhnout tvou osobnost. I podle toho ji vybírej!

Jaké barvy preferuješ?

S klasickými barvami, jako je černá, šedá, bílá a hnědá, neuděláš chybu nikdy. Jestliže ale hledáš výraznější doplněk, neboj se žluté, zelené nebo oranžové. Vyjít můžeš i z toho, jak se oblékáš. Klasické barvy oblečení hezky rozsvítí barevná kabelka. Kdežto k pestrobarevnému šatníku sedne neutrální barva.

Víš, že dlouho platilo, že boty a kabelka musí být stejné barvy? Dneska už je to passé.

Z jakého materiálu má kabelka být?

Teď se zaměř na materiál. Kůže je luxusní a nadčasová, ale připrav se, že jí budeš muset věnovat i trochu péče. Syntetické kabelky nejsou tolik náročné na údržbu a textilní tašky zas působí odlehčeně a volnočasově.

Jaké potřebuješ vnitřní uspořádání kabelky?

Vnitřek kabelky je stejně důležitý jako její vzhled. Do kabelky saháš několikrát za den, takže ti musí být příjemná podšívka i uspořádání přihrádek. Máš kam umístit mobil, klíče a parfém? Zkontroluj taky, jestli se dá kabelka zapnout na zip.

Co chceš na své postavě zvýraznit a co naopak potlačit?

Vybírat kabelku podle postavy? Ano, i to se dá. Platí jednoduché pravidlo: zvýrazňuje místa kterých se dotýká.

Kabelku zkoušej stejně jako oblečení před zrcadlem. Jen tak zjistíš, že k tobě skutečně sedne jako ulitá.

Teď už víš, jak vybrat kabelku, aby byla trendy, praktická a hezky s tebou ladila. K rozhodování zapoj i intuici a uvidíš, že nešlápneš vedle.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články