Gastropeklo českých kuchyní. Takhle se vaří jenom u nás

www.bigstockphoto.com
|
05. 06. 2018
|
Není peklo jako peklo. To, kde se okolo kotle promenádují čerti a píchají se vidlemi do zadku, není nic proti tomu, co předvádí český národ – zejména některé kuchtilky, baboradilky a snažilky. Máme pro tebe 15 chuťovek, které ti nedají spát.

Svíčková à la nočník

Ne, vážně tě hned zkraje neodrovnáme fotkou obsahu dětského nočníku, ale nemůžeme začít jinak než pravou domácí svíčkovou. Jak se její autorka sama přiznává: „Když nemáte svíčkovou, použijte kuřecí“. Ono ve finále to v jejím podání asi bude vypadat všechno stejně. Hustota, konzistence, jistě i vůně a chuť naprosto stačí k tomu, aby Zdéňa Pohlreichů spáchal asistovanou sebevraždu.

1_svickova.jpg

Dortík jen pro otrlé

Že nic horšího než obsah dětského nočníku, kamuflovaný v pravou domácí svíčkovou být nemůže? Omyl! Už jsme si tak nějak zvykli na „kozodorty“ nebo jejich obdoby v pánské variantě, tohle je ale naprostý unikát.  Kvalita zpracování - precizní, návrh - mimořádný a celkové dílo nemůžeme hodnotit než vypíchnutím obou očí. 

PS: Vezmi jed na to, že tahle fotka tě bude ze snů strašit ještě hodně dlouho.

2_hovno_dort.jpg

Knedlík pro kolegu

Kdo by neměl dost kozodortů nebo jedlých toalet, nabízíme mu alternativu v podobě netradičního knedlíku údajně prý pro chudáka kolegu. Jen by nás zajímalo, jestli se jeho autor při výrobě inspiroval kolegou nebo svou manželkou.

3_knedlik.jpg

Rajská po česku

Trocha vody, trocha kečupu, kostka masoxu, mouka na zahuštění, vegeta na dochucení, párek a rajská je na světě. No jen řekni, copak bys téhle nádheře odolala?

4_rajska.jpg

Tianble pro maminku

A u kreativců ještě chvíli zůstaneme. Tady maminka padá do mdlob nad dortem „Tianble“ (pro méně chápající – umíme číst! Jako Tianble tuhle hrůzu označujeme jen proto, že si nevezmeme na triko to, co se bude dít, až tohle firma uvidí), který dostala od dcerunky a zeťáka k narozeninám. Povedená dcerunka, copak jí asi maminka udělala?

5_tianble.jpg

Mimísko v bříšku se pěkně mrská

A maminka by zasloužila zmrskat taky. Není trávení plodu trestné? Kombinace bramborových noků, „oprančeného“ párku, cibulky, kečupu a zelí by ty, kteří ještě neprodělali operaci žaludku, jistojistě zabila. A kdo má s podobnými blafy zkušenosti a operaci už za sebou, dává si na podobné „lahůdky“ pozor.

6_parek_se_zelim.jpg

Koprovka

Ať si dělá každý koprovku, jak uzná za vhodné. Zmršit ji ale rybími prsty, to už chce pořádnou dávku talentu. Autorku navrhujeme exemplárně potrestat zhlédnutím všech dílů Babicových dobrot. Když nebude mít rybí prsty, příště přidá ke koprovce třeba palačinky v trojobalu.

7_koprovka.jpg

7_koprovka.jpg

Řecký salát podle Slováků

Dobře, uznáváme, že tenhle článek měl být věnován původně jenom českým blafům, tohle jsme si ale nemohli odpustit. Za tenhle „grécký šalát“ by nám Řekové – Unie, neunie – vyhlásili válku. Co je na tomhle hnusu řeckého, to si netroufneme ani odhadovat. Možná petrželka?

8_grecky_salat.jpg

Dýňová polívčička s krutónečky

Tak za prvé – z toho množství zdrobnělin se nám kroutí palce u nohou a za druhé – niva „z Kaufiku“ do dýňové polévky vážně nepatří (stejně jako ananas na pizzu). Hotovo, basta, zalíčeno, šmitec!

9_dyneckova_polivecka.jpg

Kuře na paprice

Ne, tohle prostě nemůže být pravda. Tady nám nezbývá než konstatovat, že to kuře zahynulo úplně zbytečně. A ty špagety s rýží už to mají taky jen „za pár“.

10_kure_na_paprice.jpg

Květák s kakaem

Ano, máte to i s receptem. A ne, nemáte zač. Potřebuje tohle další komentář nebo už můžeme jít zvracet?

11_kvetak_s_kakaem.jpg

Špagety a steik

Po kremaci už se nám vážně nedaří poznat, zda byl „steik“ z krávy nebo chudáka prasátka. Člověk, který takhle zkazí maso, by měl být povinně vegetariánem. Ne, veganem. A vůbec, měl by žrát jenom kamení!

12_spagety_a_steik.jpg

Kuřízek s domácími hranolky

Už jenom za složeninu slov kuřecí řízek, k jejíž popularitě nepochybně přispěla trapná předvánoční reklama, by tady měl dostat někdo pořádně za uši. Stejně jako nesnášíme „brkaši“, tak nezvládáme ani „kuřízek“. Jo a ty hranolky to už mají taky dávno za sebou. Děkujeme za optání.

13_kurizek.jpg

Polívka „co dům dal“

Tak tento dům pravděpodobně vydal minimálně dvě kila prachu a pořádnou zásobu červíků Pepíků. To oranžové bude pravděpodobně kus ukousnuté plastové židličky od mimíska, červený kus tipujeme na vysušenou placentu a o tom tmavém raději nehodláme dále přemýšlet.

14_polivka_co_dum_dal.jpg

Kuře na paprice se zdravícím knedlíkem

Naši krasojízdu po tuzemských domácnostech opět zakončíme kuřetem na paprice. Tentokrát se špaldovým knedlíkem, který umí pěkně zdravit J

15_kure_na_paprice_se_zdravym_knedlikem.jpg

Máš ještě nějaké eso v rukávu, které jsi našla v temnotách internetu? Neváhej se podělit v diskuzi pod článkem!

Související články