Už víš, kdo je Dana? Tajemná kráska zamotala hlavu celému internetu

Shutterstock
|
03. 02. 2023
|
Není to tak dávno, kdy Kamil Bartošek alias Kazma Kazmitch oznámil, že se stahuje do ústraní. To by ale bylo, aby zase nešlo o nějakou tu „kazmovinu“.

Pamatuješ na zakopané auto s milionem v kufru? Karla Ondrku, který vystupoval v soutěži Prostřeno nebo „falešný“ koncert Justina Biebera? Kazma svojí One Man Show nejednou šokoval celé Česko. A teď to vypadá, že ještě neřekl poslední slovo.

Kdo je Dana a kde se vzala?

Na TikToku se pár týdnů zpátky objevil profil Já jsem Dana, který do dnešního dne (3. 2. 2023 – pozn. redakce) zveřejnil zatím tři videa. Na tom prvním je tajemná dlouhovlasá kráska, která sledujícím stroze sdělí jedinou větu: „Ahoj, já jsem Dana.“

Na tom by pravděpodobně nebylo nic tak záhadného, kdyby nešlo o placený a propagovaný příspěvek, který se na TikToku a později i dalších sociálních sítích objevil obrovské mase uživatelů. Nikdo o tajemné Daně nic bližšího nevěděl. Ve druhém videu jsme se jenom dozvěděli, že záhadná kráska nekandiduje na prezidenta.

Svět konspiračních teorií

Taky druhé video bylo propagované a Dana se pomalu dostávala ke stále většímu publiku. Tady začala vznikat řada konspiračních teorií. Grafika, která je součástí zmíněných videí, je vyobrazena v tradičních barvách One Man Show. Nechybí černá ani žlutá a několik symbolů, které na Kazmu odkazují.

Mnohem zajímavější jsou ale další pojítka, která do hry (možná jenom „na oko“) přizvaly jistou Adélu Pulcovou alias Shopaholic Adel, o které se v poslední době nemluví v tom nejlepším světle. Ostatně obrázek si můžeš udělat sama na jejím TikToku nebo instagramovém profilu.

Proč tajemnou krásku s Adélou spojují? Ve zmíněných videích se totiž objevuje rovnou několik podivných čísel a symbolů. V trojúhelníčcích jsou vepsány číselné kódy, které mají se Shopaholic Adel mnoho společného. Jak už ale známe Kazmu, určitě nepůjde o nic prvoplánového a třeba jde jenom o zaručený způsob, jak tuzemský internet zmást.

V prvním videu jde nicméně o kód 2261, který měl na sobě například obří kontejner z Kazmova projektu „Zakopal jsem auto“. Ve druhém se potom objevuje kód 7369 a slova: „Už brzy se dozvíte, kdo je naše superstar Dana“. Shodou okolností zmíněné číslo měla na tričku právě Shopaholic Adel v Superstar z roku 2013.

A podobných pojítek tady najdeme více. Mimochodem zmíněná kráska, která se jako Dana představuje, je podle některých zdrojů Ukrajinka Alina. A Alina se úplně náhodou považuje za zkráceninu germánského jména Adeline, což je varianta jména Adéla.

„Jedou v tom“ Babiš a Nerudová?

Kromě konspirací týkající se Shopaholic Adel, existují i další, které považují zmíněnou krásku za výplod umělé inteligence. Zřejmě nejulítlejší jsou ale některé zdroje, které hovoří o tom, že Dana má něco společného s neúspěšnými prezidentskými kandidáty Andrejem Babišem nebo Danuší Nerudovou.

Jistá pojítka s výše uvedenými kandidáty ve videích opravdu můžeme najít. Zmíněný Babiš například po neúspěšné kandidatuře na prezidenta řekl, že o jeho osudu rozhodne předsednictví, které bude 8. února. Toto datum mělo původně s projektem mnoho společného a taky připadá na středu. A každá Kazmova One Man Show až dosud vyšla vždy právě ve středu.

Velké tajemství totiž mělo být původně odhaleno už zmíněného 8. února 2023. Podle posledního videa, které se na profilu @jajsemdana před několika hodinami objevilo, bude ale nakonec všechno jinak. Ze stejnojmenné webové stránky totiž zmizel odpočet a na zmíněném TikTok videu se objevil muž s maskou Jokera, který nám oznámil, že na středeční datum můžeme klidně zapomenout.

Zároveň dodal, že právě zmíněný odpočet byl dalším dílkem do už tak tajemné skládanky, jejíž odhalení může přijít kdykoliv. Do té doby máme pozorně sledovat to, co se na českém internetu děje. Rozlišovat dobro od zla a nezapomínat na to, že to, co vidíme, může být iluze a výsledek může být úplně jiný…

Tipneš si, kdo je Dana a o co tady vlastně přesně jde?

Použité zdroje: zdroj 1zdroj 2zdroj 3

Související články