„Kvůli 30letému kolegovi ničím rodinu,“ píše Hana (60)

www.bigstockphoto.com
|
08. 01. 2020
|
Vztahy starších mužů s mladými ženami jsou v naší společnosti obecně tolerovány. Co když se ale zralá žena zakouká do výrazně mladšího kolegy a je kvůli tomu schopná rozbít jeho manželství i svou rodinu?

Osud dokáže (ne)pěkně zamíchat kartami. A mnohdy tak, že bychom to do něj rozhodně neřekli. Před Vánoci nám do redakce dorazil e-mail zoufalé čtenářky Hanky, která se zamilovala do svého kolegy. Na tom by asi nebylo nic zvláštního, pokud by jejich věkový rozdíl nebyl celých třicet let.

Bohužel náklonnost šedesátileté zralé ženytřicetiletému kolegovi, který měl navíc čerstvě po svatbě, překročila hranice. Hanka se ale rozhodla získat Martina za každou cenu.

Jsem vdaná, ale společnost mladého muže mě těší

„Martin k nám do firmy přišel rovnou po škole. A já, jakožto služebně nejstarší, jsem ho dostala pod svá „ochranná křídla“. Poměrně záhy a rychle se z něj stala žádaná posila týmu a kolega, kterého nám mohl každý závidět.

Náš „dream team“ byl k nezaplacení. Potkávali jsme se nejen v práci, ale i po pracovní době. Společné návštěvy restaurací nebo sportovních center kolektiv ještě víc utužovaly. Netrvalo to dlouho a Martin, který byl ve firmě služebně nejmladší, mi začal imponovat.

Byla jsem spoustu dlouhých let vdaná, měla dvě krásné děti a spokojeného podnikajícího manžela. Společnost mladého muže, který sršel humorem a dobrými nápady, mi ale taky dělala dobře. Věděla jsem, že je Martin zasnoubený, tajně jsem ale doufala, že jim svatba nevyjde.

Provázela ji totiž jedna komplikace za druhou. Troufám si tvrdit, že jsme spolu měli úžasný vztah – doslova jako matka se synem. Jediným problémem bylo to, že já ho nepovažovala za syna, ale potenciálního partnera, chcete-li milence.

bigstock-senior-and-young-female-collea-230326600.jpg

Hana se do svého výrazně mladšího kolegy zamilovala tak, že málem zničila vlastní svazek.
Věkový rozdíl? Budiž. Ale snažit se ničit spokojený pár?

Anonymní SMS

Jeho nastávající jsem dobře znala. Několikrát jsme se potkaly a můžu vám říct, že protivnější ženskou jsem ještě nepoznala. Bylo mi Martina líto. Opravdu stráví zbytek života s touhle fúrií? Byla jsem rozhodnutá zakročit!

S Martinem jsme se domlouvali na pravidelných schůzkách. Chodili jsme na obědy i kávu. Vše jsem maskovala za pracovní záležitosti. To jen proto, abych si mohla užívat Martinovu přítomnost. Vyprávěl mi o svých zásnubách i plánované svatbě. O dovolených i vánočních překvapeních, které pro svou milou připravoval. Začala jsem jim jejich štěstí tiše závidět.

Jednou v noci se mi v hlavě zrodil ďábelský plán. Napíšu jeho snoubence, že se scházíme, určitě to nenechá jen tak, rozejde se s ním a já budu mít Martina jen pro sebe! Manžel o mém počínání nevěděl. Nechtěla jsem ho zatěžovat záležitostí, která se ho (zatím) netýká. Naše děti už dávno opustily rodinné hnízdo. Takže co můžu ztratit?“

Její číslo jsem od Martina vylákala pod záminkou doporučení dodavatele svatebních dekorací. Ani na jednu ze zpráv, ve kterých jsem ji informovala o tom, že se její nastávající schází s jinou ženou, mi ale neodepsala. Jsem si nicméně naprosto jistá, že to u nich doma nebylo idylické. Nicméně… Nakonec se přece jen vzali.

Těžší kalibr

Můj objekt zájmu sice byl ženatý, naše pravidelné schůzky ale neskončily. Neustále jsme si měli o čem povídat a co probírat. Ani snubák na jeho ruce mě neodradil od dalších plánů. Když jeho žena odjela s kamarádkami na exotickou dovolenou, přišla mi od něj SMS – prý je žena pryč a my můžeme něco podniknout. Nezaváhala jsem ani na minutu.

SMS jsem jí ihned přeposlala do exotického ráje. A reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Volal mi Martin, co to má jako znamenat. City k němu jsem už nemohla dál tajit. Odvětil mi, že je ve vztahu – a nyní už manželství – naprosto spokojený a nikdy by ho ani ve snu nenapadlo, že bychom byli něco víc než kamarádi.

Přiznal, že mě bere spíš jako matku než ženu, a nechápal, jak jsem k němu mohla cítit něco jiného. Nicméně od tohohle incidentu se už nevídáme. Co říci závěrem tohohle mailu? Nejsem na to hrdá, ale kvůli třicetiletému kolegovi jsem byla ochotná ze dne na den zničit vlastní rodinu i jeho manželství,“ uzavírá své vyprávění šedesátiletá Hanka.

Jak bys reagovala na situaci, kdy by se ti snažila manžela odloudit o 30 let starší žena? Dej nám vědět do diskuze pod článkem.

Související články