Takhle vaří české maminy: 10 hrůzných receptů z internetu

www.bigstockphoto.com
|
14. 01. 2020
|
„Když nemáte sójovku, nalijte tam maggi. Když nemáte vývar, nahraďte ho masoxem.“ Asi každý zahlédl show známého televizního „kuchaře“. Bohužel to vypadá, že si české maminy vzaly jeho rady k srdci a rodinu tráví naprosto nepoživatelnými blafy.

Zabrouzdaly jsme v maminkovských diskuzích a fórech na internetu a našly 10 opravdu hrůzostrašných jídel, které české maminky servírují „manžům“ a „mimískům“. Tak si nech „čvachtat“, jde totiž o pravé a nefalšované „óbr mňamky“.

Hrůza č. 1: Salát „Pošuk“

Podle autorky receptu, která musela být sama tak trochu „pošuk“, stačí vyložit mísu salátem, který pro efekt a potěchu oka zasypeme na kostky nakrájenou zeleninou. Na horu zeleniny plácnem tuňáka, krevety a kukuřici. Hrůzu zalijeme majonézou zředěnou vodou z kukuřice a za stálého míchání vylijeme do záchodu.

salat_posuk.jpg

Jak se tohle může v kuchyni vůbec stát?
internet

Hrůza č. 2: Fakt hustá hmota ze starého chleba

Tak tohle je opravdu „óbr mňamka“. Jak píše sama autorka blafu: „Chleba, který již není čerstvý a nechcete ho vyhodit“, stačí rozdrobit na atomy, zalít je mlékem a do vzniklé husté (slovo husté je v originálním receptu záměrně zvýrazněno caps lockem) hmoty přidáme prolisovaný česnek, vejce, cibulku a oregano. Poté onu hmotu osmažíme na pánvi. Jak sama autorka zmiňuje, „…uhňácaná kaše vypadá opravdu hnusně,“ a my nemůžeme jinak než jí dát za pravdu.

husta_hmota_ze_stareho_chleba.jpg

Trendem je smíchat všechno, co je nám líto vyhodit, ale brzy se to zkazí.
internet

Hrůza č. 3: Smažený sýr bez smažení, který nikdy nevyteče

No vážně, přesně takhle se jmenuje originální recept na „smažák“ připravovaný v hrnečku a troubě. Dle výsledné fotografie to každopádně vypadá, že sýr si cestu ven z hrnečku přece jen našel. A pokud ho autorka nezblajzla jako malinu, pak jí pochoduje po troubě dodnes.

smazak_bez_smazeni.jpg

Smažený sýr bez smažení? Prý to jde a dá se i pozřít. No, nevíme...
internet

Hrůza č. 4: Drožďová polévka s kapáním pro děti

Proč nám tahle fotografie evokuje staré dobré vzpomínky na obědy ve školce a školní jídelnu na prvním stupni základní školy? Pokud je tohle „mňamka pro mimíska“, pak věříme, že druhou stranou vyjde ve velmi podobné, ne-li stejné konzistenci.

drozdoba_polevka.jpg

Už tě tvoje děti nebaví? Naservíruj jim mňamku, po které prosedí půl dne na záchodě.
internet

Hrůza č. 5: Cibule v trojobalu

Smažák se už pomalu ale jistě stěhuje z jídelních lístků restaurací do věčných lovišť, což samozřejmě nebrání českým maminám v tom, nahradit ho jinou domácí alternativou. Když zkrátka nemáte po ruce sýr, osmažte si cibuli! Stačí ji rozkrojit na několik větších koleček, obalit v trojobalu a „mňamka“ pro „manžu“, kterému po všech těch předešlých experimentech vyoperovali kromě žlučníku i žaludek a tlusté střevo, je na světě.

cibule_v_trojobalu.jpg

Trojobalem podle českých kuchtiček nic nezkazíme.
internet

Hrůza č. 6: Vepřové maso zapékané se sýrem – ve šťávě z masoxu

Sýrem je podle originálního receptu autorky „300 gramů cihly“. Tou zasypeme vepřovou krkovici s cibulí a vše zalijeme „šťávou“ ze dvou kostek masoxu a jednoho litru vody. Tady snad má smysl pouze konstatovat, že tenhle vepř umřel zcela zbytečně.

veprove_maso_se_stavou_z_masoxu.jpg

Škoda masa. Hrozná škoda masa.
internet

Hrůza č. 7: Těstoviny Carbonara

Slanina, parmazán nebo snad žloutky, které před koncem vaření pomalu vmícháš do typického italského pokrmu? Chyba lávky! Maminky mají vlastní alternativy. Abys tuhle mňamku připravila, stačí posbírat, co dům dal. Třeba mouku, pórek, eidam a samozřejmě vegetu. Bez té by to v českých domácnostech prostě nešlo.

testoviny_carbonara.jpg

České maminy dokážou zprznit snad jakékoli jídlo.
internet

Hrůza č. 8: Rizotové kuličky

Rizoto je v českých domácnostech tak trochu „mainstream“. Proč tedy manžovi nezpříjemnit rekonvalescenci po poslední operaci inovativními rizotovými kuličkami? Stačí na cibuli zpěnit houby, mleté maso a rozvařenou rýži. Vše necháme mimískovi uplácat v malé roztomilé kuličky, které následně obalujeme (jak jinak než) v trojobalu.

rizotove_kulicky.jpg

Přijde ti rizoto nudné? Nech dítě, aby z něj uplácalo kuličky
internet

Hrůza č. 9: Pizza z rohlíků

Italové si rvou vlasy z hlavy, když vidí, jak jsme zprznili jejich posvátný pokrm. Maminky, manžové a mimísci si ale čvachtají a mnou ruce nad tím, jak zase perfektně ušetřili nějakou tu kačku. Podle autorky následujícího receptu pro přípravu vskutku netradiční pizzy stačí 3-4 dva dny staré rohlíky, tuk a „zbytky, co doma najdete“. Na přepisování postupu výroby bohužel nemáme žaludek.

pizza_z_rohliku.jpg

Teď je nám snad pizzy i líto.
internet

Hrůza č. 10: Chleba s paštikou v trojobalu

Manža pořád dýchá? Je potřeba ho dorazit! Třeba tímhle receptem: „Namažu chléb sýrem, pro manžela paštikou nebo i obojím. A namazanou stranu namočím do vejce a strouhanky. Vše osmažím nebo dám péct. Dobrá rychlá večeře za pár kaček“. Tak to každopádně aneb jak se rychle a levně zbavit nepohodlného manžela, který se nehodlá od rána do večera futrovat podobnými blafy.

chleba_v_trojobalu.jpg

Už v tom trojobalu chybí jenom tatranka.
internet

Narazila jsi na internetu na podobné gastronomické skvosty? Poděl se o ně s námi v diskuzi pod článkem!

Související články