Kauza nevěra: máme odpovědi na tvoje otázky!

bigstockphoto.com
|
23. 03. 2020
|
Nevěra k životu a vztahům bohužel tak nějak patří. Aspoň v drtivé většině případů. A v tom samém množství případů jde o velmi bolestnou záležitost, a to často z obou stran. Zní to neuvěřitelně? Máme pro tebe i další šokující odhalení!

Odpustit nevěru? Za jakých okolností ano a kdy už ne? Co všechno hraje roli a co partnera k nevěře dohnalo? Co k ní možná dohnalo tebe? Nejčastější otázky jsme důkladně prozkoumaly a sepsaly pro tebe odpovědi. Tady jsou!

Jak se cítí nevěrný muž

Má ten zmetek vůbec nějaké svědomí, když si zapne v garsonce své mladičké milenky pásek u kalhot a odchází domů povečeřet s manželkou a dětmi? Jde o to, jak k nevěře došlo. Jestli tenhle chlápek pravidelně dochází někam ventilovat svou sexuální potřebu, protože s manželkou už to není, co bývalo, je to spíš na facku. Na druhou stranu ale víme, že muž, který jednou „ulítne“, třeba když se někde v cizím prostředí opije, hořce toho lituje.

Zvlášť toho lituje, když svou ženu skutečně miluje, je s ní spokojený, nechce jí ublížit a tenhle úlet šel tak nějak mimo něj. Znáš alkohol, ten ti odkývne skoro všechno… Pokud to na svou drahou polovičku nevysype, tím líp. Když na to ona nepřijde, všechno bude v pohodě. Ale až za nějaký čas, protože tihle muži si nevěru vyčítají třeba i rok a je jim ze sebe samotných pěkně špatně!

Další úhel pohledu může být ještě úplně jiný – když dochází za jinou ženou muž, kterému manželka kdo ví proč odpírá sex, má snad on žít kvůli jejímu rozhodnutí po zbytek života v celibátu? No tak to snad ne…

bigstock-172575146.jpg

Ten bastard! A nemůžeš si za to sama?
bigstockphoto.com
Nejsou výjimečné ani případy, kdy jeden neopodstatněnou žárlivostí opravdu dožene druhého k nevěře.

Jak se cítí nevěrná žena

U žen se tak nějak víc předpokládá, že to budou mít těžké po emocionální rovině, ale často tomu tak není. Většině žen podle odborníků nějakým způsobem spojuje emoce se sexem, ale poněkud liberální postoje společnosti už příliš nezavrhují ani ženy, které se sexem baví, a to bez závazků.

Za vším může stát buď nedostatek sexuálního uspokojení, nespokojenost s partnerem v oblasti sexu nebo prostě jen neustálá touha po něčem novém a vzrušujícím. A někdy k tomu dojde tak, že je to bolestivé i pro ženu samotnou. Ne že bychom chtěly nevěrnice obhajovat, ale těch, které se i při spokojeném vztahu bezhlavě vřítily do románku s někým jiným, protože si nemohly pomoct, nebylo málo a měly k tomu svůj důvod.

Ženy často své partnery podvádějí, aby je za něco potrestaly, nebo proto, že s nimi prostě celkově nejsou spokojené. Pak ale vyvstává otázka, proč v tom vztahu jsou. Aby nebyly samy? No tak, dámy, proberte se!

Jak zvládnout nevěru – svojí i jeho?

I když je to v některých chvílích asi dost neuvěřitelné, nevěra se dá překonat. Vždycky jde ale o to, jak se k ní oba partneři postaví, jestli jde o nevěru jednorázovou nebo dlouhodobou, co od života oba ještě chtějí a jestli dělají něco pro to, aby vztah zachránili, nebo ne. A je to poprvé, nebo už se to někdy stalo s někým jiným?

V takové situaci je důležité si uvědomit, co pro tebe partner znamená – ať už jsi podvedla ty jeho, nebo on tebe. Chceš s ním být? Jsi schopná mu znovu věřit a odpustit mu? Nebylo by totiž nic horšího, než s ním zůstat, neustále se užírat žárlivostí a při každé příležitosti mu to „vmést“. Brzy by odešel, jestli není úplná bačkora.

Dejte si na řešení trochu času, pokud se problém týká vás dvou. Neřešte to s horkou hlavou. Je ti z něj možná právě fyzicky zle, protože se někde pelešil s kdo ví kým, ale dosud jsi ho nejspíš bezmezně milovala a on se nezměnil ze dne na den. Něco ti na něm vyhovuje, tak si urovnej, jestli kvůli tomu máte být spolu, nebo ne. A on si to musí pochopitelně urovnat taky…

Jak nevěru odpustit? A je to vůbec možné?

Tohle závisí na situaci i na tobě samotné. Záleží na tom, jestli jsi schopná se přes nevěru přenést, jestli by ses ve vztahu dál jenom netrápila. Nikdo ti nejspíš neporadí, jestli bys to fakt měla překousnout, nebo ne. Když se podíváš kolem a sebe zapátráš, lidi si opravdu dokážou nevěru vzájemně odpustit, nikdy na ni ale nezapomenou. Jde jen o to, zda se přes tuhle „zradu“ dokážeš přenést, nebo obětuješ možná dost pěkný vztah.

pexels-photo-246804.jpeg

Zaslouží si šanci, nebo si má sbalit věci? To je na tobě!
pexels.com
Vyslechni si názor svojí kámošky a svých rodičů. Ale nakonec se rozhodni jen podle sebe.

Co znamená nevěra partnera ve snu?

A teď trošku z jiného soudku. Víš, že když se ti zdá, že je ti partner nevěrný, znamená to, že bezdůvodně žárlíš? Tak až se zase zbudíš celá zpocená, uklidni se. Nevěra obecně znamená manželské nebo partnerské štěstí.

Nevěra jen kvůli sexu? Není to pravidlo!

Napadlo tě někdy, že nevěra nemusí být jen fyzického charakteru? Milostné vzplanutí ke kolegovi, kamarádovi nebo někomu jinému ve tvém okolí tě může potkat i po „duševní stránce“. K sexu ani nakonec nemusí dojít, ale když přicházíš domů za svým kocourkem a raději bys tam viděla někoho jiného, konkrétního… Jde o nevěru mnohem vážnější než je ta klasická, fyzická.

Zatloukat, zatloukat, zatloukat… Nebo ne?

Spíš ano, zatloukat. Pokud svého drahouška podvedeš, ale nebudeš ho chtít opustit a zklamat jeho důvěru, zatloukej. Udělej to zvlášť v případě, že seš si jistá, že se to sám nikdy nedozví, třeba pokud jsi „uklouzla“ na služebce s někým z druhého konce republiky nebo světa.

Nejspíš tě po nevěře bude těžce hryzat svědomí, ale tím, že bys nevěru sama provalila a kocourkovi bys ji přiznala, by se ulevilo jenom tobě a ke všemu jenom na chvíli. On by utrpěl pořádný šok a možná by ti úplně přestal věřit. Anebo je to jinak a víš, že chce slyšet všechno a nechce, abyste se vzájemně tahali za fusekle. Možná jste domluvení, že sebe „nebudete dělat blbce“ a všechno si vždycky vyjasníte. Spíš ale platí první pravidlo – známé „zatloukat, zatloukat, zatloukat“. A doufat, že tě nikdo neviděl, nebo tě nenabonzuje, pokud tě viděl.

Jak poznat, že je muž nevěrný?

No, docela jednoduše, pánové prominou, ale jsou to trochu průhledná stvoření. Začnou o sebe rázem víc pečovat a dbát o svůj vzhled, ať už jde o holení, oblékání nebo vůni. Chtějí přece někoho zaujmout a někomu se líbit, tak na tom musí zapracovat. Pokud seš si jistá, že to nedělá, protože spolu máte někam jít, měla bys o tom začít přemýšlet. Nemá někoho?

bigstock-a-man-wearing-a-business-suit-84517613.jpg

Měj se na pozoru, pokud zaznamenáš zvýšenou pozornost ze strany partnera.
bigstockphoto.com
Začal ti podezřele často nosit kytky a drobné dárečky? Možná se snaží zaplašit špatné svědomí.

Další věcí je nenadálá pozornost, a to nejen pozornost pro milenku, ale i pro tebe. Možná ho totiž trápí svědomí, ale nedokáže přestat a tobě se snaží podvědomě nějak vykompenzovat to, že někde obšťastňuje jinou. K častým znakům patří i jeho náladovost, přehnaná kritika některých lidí (třeba té sekretářky, která ho ve skutečnosti dostala do svojí postele) nebo častější hádky a radikálnější slova. No a pak je tu samozřejmě najednou heslování počítače, ukrývání telefonu nebo neustálé zamykání se na záchodě s ním.

Jak poznat, že je žena nevěrná?

Tak to už je trochu složitější. Spousta žen umí své emoce skrývat lépe než muži, takže náladovost se schová třeba za PMS nebo bolest hlavy. Ženy jsou taky lepší lhářky a my momentálně nevíme, jestli to zařadit jako plus nebo mínus. :)

Nejčastějším znakem ženské nevěry je asi ignorace partnera a nezájem o něj. Nevěrnou ženu dost možná nezajímá, že má partner jiné plány na víkend, ona si vystačí i sama, respektive bez něj. A když se dozví, že by měla jet za tchyní, na něco už se vymluví.

Ženy si také vymýšlejí kamarádky. Nevěrnice často najednou „potká“ známou z dětství nebo kolegyni z první práce. A začnou se scházet, tedy na oko. Ve skutečnosti nikdo takový neexistuje a kočka už je v pelíšku jiného gentlemana.

Proč odhalení nevěry srazí sebevědomí, ale nemělo by?

Vážně. Odhalení nevěry je okamžik šoku. Potom přijde vztek, pak pláč… A ptáme se, co tomu kocourkovi chybělo a v čem je ona lepší. Takhle ta otázka ale znít nemá. Tvůj kocourek začal chodit za jinou z nějakého důvodu. A není to proto, že by byl někdo lepší nebo horší. Je to proto, že „ty jsi taková a ona maková“. Každá jste nejspíš v něčem odlišná a to ho začalo přitahovat. Chtěl změnu.

Nevěra je pro podváděného ponižující, o tom není pochyb – když se o ní dozví. Vlastně ale být nemusí. Když hošánek touží po něčem jiném, těžko se celá změníš, abys vyhovovala jeho novým touhám, že? Jak prosté. Ale bolí to, o tom žádná.

Související články