4 typy lidí, které bys měla přestat sledovat na sociálních sítích

Bigstockphoto
|
20. 03. 2021
|
Facebook, Instagram a další sociální sítě se občas tváří, že nám předkládají realitu naservírovanou na podnose. Při bližším prozkoumání ale zjistíš, že většinou je lepší dát unfollow a věnovat se o to víc kamarádům z masa a kostí. Posvítili jsme si na typy lidí, kterým by ses měla ve virtuálním prostoru obloukem vyhnout.

1. Milý deníčku

Všechno příspěvky téhle facebookové příšerky jsou jen o ní. Víš dobře, co měla k snídani, koho potkala v autobuse a jak vypadá mihotavý odraz zapadajícího slunce na radiátoru v jejím obýváku. Často sdílí selfiečka, pokládá sama sobě (řečnické) otázky a vůbec se vyjadřuje až příliš. Možná je to kamarádka ze střední, bývalý kolega nebo prostě starý kamarád, v každém případě je lepší dát sbohem a šáteček. Místo jeho názoru na dnešní počasí se radši mrkni z okna a přestaň si zanášet systém zbytečnými informacemi.

2. Na udičku

Postuje svoje fotky, má jich celá alba, fotí se perfektně upravená, v plesových šatech, ukazuje ty svoje perfektně tvarované párečky na klasické plážové fotce, ale obyčejné lajky jí nestačí. Jako na udičku loví tahle rybářka (moc mužů jsme v této roli neviděli) další chválu. A tak do každého komentáře raději ještě připíše: „Tak tohle se nepovedlo. Tenhle účes mi moc nesluší. Podívejte na má stehna! No fuj, musím začít běhat.“ Nebo ještě hůř: „Tady jsem pěkně hnusná!“ Stojí ti to ujišťování za tvůj drahocenný čas?

3. Fitness blázen

Všichni chceme tuhle postavu a až naprší a uschne ji budeme mít. Stačí se prostě dokopat cvičit. A když to nejde, sledujeme všechny ty fitness maniaky, kteří snídají jablka a zrní, večeří salát a k obědu si dají třicet kliků. Takže zatímco svačíme čokoládu, klikáme s kyselým výrazem na detaily z další šílené dvouměsíční výzvy, kterou ten fitness blázen právě dokončil. Chyba! Každý máme svoje tempo a my s pár kily navíc jsme se prostě narodili v době, která neuznává přirozenou krásu. To ale není důvod mít každé ráno pocity viny, že netrénuješ na spartan race.

bigstock-image-of-a-beautiful-young-spo-282755695.jpg

Netrap se tím, kdo na Facebooku vypadá líp!
Bigstockphoto
Na sociálních sítích sleduj prostě jen ty, s nimiž souzníš.

4. Pán záplav

A nebo taky paní. Vládne záplavám filtrů, hashtagů, citátů, vtipů nebo koláží. Samy o sobě by byly jeho zlozvyky odpustitelné, ale on je do virtuálního světa posílá v takovém houfu, že se nad tím prostě nedá mávnout rukou. Shazuje to původní sdělení, je směšný a brzy začne nudit. Z jeho postů se stala výstelka mezi zajímavým obsahem. A místo toho umíme dělat zajímavější věci.

Související články