Bílá dieta pro zářivý úsměv

Pexels
Komerční článek
|
27. 05. 2021
|
Dieta. Slovo často skloňované s hubnutím a zázračným úbytkem hmotnosti. Existuje ale také dieta, která nemá za cíl redukci váhy ale zářivě bílý úsměv – řeč je o bílé dietě.

Co je bílá dieta

Bílá dieta se dodržuje zhruba 48 hodin po bělení zubů, ať už si je bělíte bělícími pásky nebo jste navštívila zubaře. Zuby jsou totiž po bělící kúře náchylné, mohou být citlivé, a především se mohou velmi rychle zabarvit zpět. Aby se tomuto předešlo, doporučuje se bílá dieta.

Ta je složena z výběru potravin, které v sobě obsahují minimum barviv či kyselin, které by útočily na zubní sklovinu. Ta je oslabená po bělení a mohlo by tak dojít k tomu, že by se zvýšila citlivost zubů a celkově je sklovina náchylnější na zpětné zabarvení. Znamená to tedy vzdát se po dobu dvou dní kávy, červeného vína ale také například jablek či pomerančů. Dovolené jsou naopak mléčné výrobky, ryby, minerální voda a z alkoholu pak vodka. Zapovězeno je samozřejmě také kouření!

Jak dlouho držet bílou dietu

Bílá dieta se zpravidla drží okolo 48 hodin, nemusíte ale sedět se stopkami v ruce. Den po vybělení zubů je to samozřejmé, další den již můžete pomalu zařazovat do jídelníčku všechny potraviny. Mezi posledními pak zařaďte především kávu, červené víno či cigarety. Pokud ale vydržíte a bílou dietu budete dodržovat poctivě, žluté zuby se jen tak nevrátí.

Bělící pasty a bílá dieta

Když už využijete pro vybělení zubů bělící pásky a rozhodnete se dodržovat bílou dietu, vyplatí se vám také investovat do bělící pasty. Ta sama o sobě nemá takový účinek, takže zuby vybělí maximálně o půl odstínu. Pomůže vám ale udržet vaše zuby dokonalé bílé. Ráno i večer tak používejte bělící pastu a uvidíte sama, že výsledky budou úžasné.

Bělící pasty pak mají své místo v běžné ústní hygieně. Pomáhají udržovat zářivý úsměv a účinky samotného bělení tedy ještě více vyzdvihnou. Můžete samozřejmě používat i běžné pasty, ty ale takový efekt nemají a mohla byste bělení po chvilce zase opakovat, což se ne každému chce.

Související články