Horoskop na 8. týden roku 2024: Panny čeká náročné období, Raci se musí spolehnout sami na sebe

Shutterstock
|
19. 02. 2024
|
V závěru tohoto týdne nás čeká úplněk ve znamení Panny, který bude poměrně náročný. I tak ho ale můžeš využít ve svůj prospěch.

Specifikem nadcházející soboty bude to, že na obloze uvidíme tzv. mikroúplněk. Měsíc při něm bude vidět jako menší a míň zářící, protože se kvůli elipsovité dráze bude nacházet v nejvzdálenějších místech od Země.

Zmíněným úplňkem budou nejvíc ovlivněné Panny, ale taky Lvi a Váhy. Znamení Panny s sebou nese potřebu dát věci do pořádku, uklidit si jak v sobě, tak kolem sebe. Počítej s tím, že týden to bude poměrně krušný. Co čeká tvoje znamení?

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Tenhle týden pro tebe bude extrémně náročný. A to nejen fyzicky, ale zejména psychicky. Je potřeba nastavit mantinely a ty přísně dodržovat. Pokud se totiž nezklidníš, zastaví tě život sám. A to bolestí nebo nějakou nemocí. Nauč se dělit čas mezi povinnosti, zábavu a taky aktivity, které ti pomáhají zrelaxovat tělo i mysl.

Zdraví: Trápí tě bolesti zad a pohybového aparátu? Problém může být paradoxně v hlavě, v nezpracovaných emocích nebo traumatech z dřívějška.

Práce: Začni delegovat a dej kolegům důvěru. Uleví se ti, protože všechno opravdu nemusíš zvládnout sama.

Vztahy: Partner ti rád nabídne pomocnou ruku. Musíš si o ni ale říct.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Buď vědomým tvůrcem vlastního života. Občas je sice dobré jen tak plynout na jeho vlnách, pokud se ale často stavíš do role oběti, měla bys to co nejdřív změnit. Začni rozhodovat o tom, čemu budeš během dne věnovat svůj vlastní čas a myšlenky, které ti víří hlavou. Užírat se tím, co bylo, nemá smysl.

Zdraví: Psychosomatika nastupuje tam, kde klasická západní medicína nemůže pomoct. Zaměř se nani!

Práce: V práci si toho nenabírej víc, než kolik dokážeš ve standardní pracovní době zvládnout.

Vztahy: Partner u tebe hledá pochopení. Je potřeba mu víc naslouchat. Jedině tak zjistíš, co od tebe potřebuje.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Nenech se vmanipulovat do situace nebo aktivity, kde se necítíš dobře. Pokud to tvoje aktuální rozpoložení vyžaduje, neboj se říct si o pomoc. Všechno nemusíš zvládnout sama a názor nezaujaté třetí strany v mnohém pomůže. Objevíš díky tomu nový směr, ale i životní náplň nebo poslání, které tak dlouho hledáš.

Zdraví: Ignorace preventivních prohlídek tě může dostat do nepříjemných situací. Buď zodpovědná!

Práce: Pracuj jenom do výše svého platu a neboj se předávat úkoly, které nestíháš.

Vztahy: Partner by ocenil, kdyby ses mu víc věnovala. Práce není všechno, tak na to mysli.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Čeká tě náročnější období, kdy budeš koketovat s myšlenkou, že by ses na všechno nejraději vykašlala a nechala o svém životě rozhodovat ostatní. Ať tě ani nenapadne něco vzdávat! Spoléhej sama na sebe, nech se vést srdcem a zvládneš všechno, co si umaneš. Jenom vytrvej!

Zdraví: Přestaň posouvat budík. Tělu to fakt neprospívá.

Práce: V práci je toho na tebe moc. Je nejvyšší čas si promluvit se šéfem, který tě zbytečně přetěžuje.

Vztahy: Pokud jsi nezadaná, koukej okolo sebe. Hvězdy napovídají, že kolem krouží láska!

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Nenech na sobě dříví štípat, a pokud se ti něco nelíbí, ozvi se! Potlačovat v sobě emoce nikdy nic dobrého nepřineslo. Nejen že si zaděláváš na psychosomatické onemocnění, ale taky nikdy nebudeš vnitřně šťastná. Celý svůj život totiž podřídíš přáním okolí.

Zdraví: Pokud se u tebe začínají objevovat nejrůznější bolesti, které nemají organickou příčinu, bude potřeba začít pracovat s psychikou.

Práce: Neboj se ozvat. A to nejen před šéfem, ale i před kolegy. Při vytyčování vlastních hranic buď slušná, ale rázná.

Vztahy: Partner se o tebe může opřít v každé situaci. Můžeš to samé říct taky ty o něm?

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Čeká tě psychicky náročnější období, na kterém bude mít lví podíl právě Sněžný úplněk. Během týdne raději nedělej žádné důležité rozhodnutí. Budeš přecitlivělá, bolavá a možná taky trošku ukřivděná. Pořád si ale opakuj, že tohle všechno je dočasné a zase to přejde. Nenech se vyprovokovat a spíš se zaměř na svoje nitro. Spoustu nového se o sobě dozvíš.

Zdraví: Čeká tě vyšetření u specialisty? Ať tě ani nenapadne spřádat v hlavě černé scénáře. Všechno dobře dopadne. 

Práce: V práci máš tým kolegů, kteří tě vždycky podrží. Máš obrovské štěstí, že jsi součástí právě téhle party.

Vztahy: S partnerem nebudete moct najít společnou řeč. Občas ti připadá, jako by každý z vás mluvil jiným jazykem.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Zrovna se nacházíš v období, kdy vlastně tak úplně nevíš, odkud jdeš a kam v životě směřuješ. Abys na sobě nenapáchala víc škody, bude potřeba se zastavit a upřímně si odpovědět na několik otázek. Co tě v životě dělá doopravdy šťastnou? A jak dosáhnout štěstí z dlouhodobého hlediska? Začni hledat radost v malých věcech a dočkáš se velkých změn.

Zdraví: Zdraví by mělo být naší prioritou. Ve chvíli, kdy nás zastaví nemoc, je potřeba zjistit, co nám chce život sdělit.

Práce: Pracuješ s kolegou, který tě neustále vytáčí a provokuje? Pro zachování duševního zdraví bude potřeba nastavit mantinely a ukázat, kdo je tady pánem.

Vztahy: Pokud ti současný vztah víc bere, než dává, bude pro vás oba lepší rozchod.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jsi na životní křižovatce a v tuhle chvíli tak ještě úplně nevíš, kudy kam. Zapoj do rozhodování nejen mozek, ale především srdce. To má paradoxně občas víc „rozumu“ než naše hlava. Nelituj žádného rozhodnutí, které v nejbližších dnech uděláš. Hvězdy napovídají, že bude správné, což ale zjistíš až mnohem později.

Zdraví: Pokud sis správně „diagnostikovala“ syndrom vyhoření, už pravděpodobně znáš i cestičku, jak se z něj jednou provždy dostat.

Práce: Práce a peníze nejsou všechno. Teď už to moc dobře víš a chystáš se na velké změny. Hvězdy tě podpoří!

Vztahy: Menší hádka mezi kolegy? To, k čemu se dlouho schylovalo, zkrátka muselo jednou přijít.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro některé z nás je neskutečně složité říct si o pomoc. A to i v případě, kdy náš život řídí a ovládají vlastní myšlenky a strachy, kterým nedokážeme sami čelit.

Požádat o pomoc není slabost. Ba právě naopak, je to znak neskutečné mentální síly a chuti vystoupit z role oběti a vzít životní otěže znovu pevně do vlastních rukou.

Zdraví: Pokud tě trápí náročnější psychické období, měj víru. Všechno zlé je k něčemu dobré.

Práce: V práci exceluješ. Není ale tvůj workoholismus způsob, jak uniknout úzkosti?

Vztahy: Promluv si s partnerem o tom, co tě tíží. Pochopí tě.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Jsi plná elánu a skvělých nápadů, které se nebojíš přetavit v realitu. Tvoje nadšení ocení nejen v práci, ale taky doma. Zvláště, pokud chystáš pro partnera překvapení. Jen si dávej bacha, ať vás nepřekvapí zvídavé děti. Tohle „překvápko“ byste totiž asi těžko vysvětlovali.

Zdraví: Máte v rodině dysfunkci štítné žlázy? Nech se vyšetřit!

Práce: V práci tě čeká zasloužená odměna.

Vztahy: Partner tvoje nápady ocení. A to zejména v posteli.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Připadá ti, že se poslední dobou potloukáš od desíti k pěti. Nic se ti nedaří a s ničím nemáš trpělivost. Bohužel zmíněný stav neodnáší jenom tvoje zdraví, ale taky rodina. Je potřeba se zastavit, urovnat si priority a upřímně si odpovědět na to, co od života doopravdy chceš. Následné kroky tomu uzpůsob.

Zdraví: Bolesti v krku ti pomůžou zahnat babské rady.

Práce: Do práce k vám nastoupil nový kolega. Jen čas ukáže, jestli si společně sednete.

Vztahy: Partner potřebuje víc prostoru pro vlastní realizaci.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Předposlední únorový týden se u tebe ponese v duchu rozbouřených emocí. Moc dobře víš, že dusit je v sobě nemá velký význam. Dáš jim proto průchod. Pokud potřebuješ brečet, prostě plakej. Nikomu nemusíš nic vysvětlovat. S partnerem nebo dětmi si přece můžeš sednout až ve chvíli, kdy se ti trochu uleví.

Zdraví: Uložené a potlačené emoce mohou v těle způsobovat různé bolesti. Mysli na to.

Práce: Valí se na tebe neskutečné množství práce. Pokud ale nebudeš v pohodě psychicky, nemá smysl se pouštět do nových projektů.

Vztahy: Partner bude z přívalu emocí maličko vyděšený. Uklidni ho, že se nic špatného neděje.

Mikroúplněk ve znamení Panny, kterému se v únoru říká také Sněžný nebo Hladový, s sebou přinese jedno z psychicky nejnáročnějších období v roce. Pokud ho ale zvládneš, už tě do konce roku nic nepřekvapí!

Budeš pociťovat nutkavou touhu vyřešit nedořešené. Měla by sis taky rozvrhnout plány na vzdálenější budoucnost, zamyslet se nad svými cíli a celkovým životním směřováním.

Pozor si během týdne dávej na střeva, trávicí ústrojí a slinivku. Šetři svoje trávení, vyhýbej se mastným a těžkým jídlům i alkoholu. Vše můžeš spojit s předvelikonočním půstem, za což tě tvoje tělo náležitě ocení.

Autor článku: redakce

Použité zdroje:

  • astrohled.cz
  • rexter.cz
Související články