4 tipy, jak ochránit byt či dům než odjedete na dovolenou

Komerční článek
|
25. 06. 2019
|
Léto je tu! To znamená, že mnoho z nás zaklapne dveře svých bytů a vyráží vstříc novým dobrodružstvím. Je to ale také oblíbené období zlodějů, kteří se dokážou poměrně snadno dostat do opuštěných domovů. Jak se proti nim bránit a nemít po návratu domů oči pro pláč?

1.Těšte se hlavně v soukromí

 

Čím méně budete na veřejnosti mluvit o vašem odjezdu, tím bezpečnější to pro vás bude. Pochlubte se třeba nejbližší rodině a přátelům, rozhodně ale vaše nadšení nesdílejte s cizími lidmi. A pokud už mluvíte o tom, že vás čeká zasloužená dovolená, nechte si pro sebe alespoň údaje jako je datum odjezdu či délka pobytu.

2. Navoďte pocit, že je někdo doma

 

Domluvte se s rodinou nebo přáteli, aby vám pravidelně vybírali poštu, občas pohli se záclonami nebo rozsvítili. Skvěle funguje i časový spínač, který například zapne v určitý čas televizi. Pokud bydlíte v domku, schovejte žebříky a podobné předměty, které by zlodějům vniknutí dovnitř jen usnadnily. Posloužit může také maketa kamery nebo alarmu. 

 

architecture-beautiful-exterior-106399.jpg

3. Zaměřte se na slabá místa

 

Obzvláště v odlehlejších rodinných domech nebo těch s větší zahradou zloději často zkouší překonat sklepní okno nebo balkon. Zkontrolujte, že jste vše pečlivě zavřeli. Zaručenou ochranou jsou pak mříže nebo elektronický alarm, který slabá místa dokáže zabezpečit.

 

4. Bezpečnostní dveře odradí zloděje už od pohledu

 

​Nejspolehlivějším řešením pro ochranu vašeho domu nebo bytu jsou kvalitní vstupní dveře. Musí být odolné proti vysazení, vyvrtání zámku i pokusům o násilné překonání. Je dokázano, že si zloděj místa pro vloupání vybírá právě i podle nich. Pokud mu tedy chcete udělat čáru přes rozpočet, rozhodně neváhejte s pořízením bezpečnostních dveří

 

01_7cff1b2c3c.jpg

Obraťte se na firmu HT dveře

 

Pokud chcete pro nákup dveří zvolit opravdového odborníka s mnohaletými zkušenostmi, jsou HT dveře sázka na jistotu. Jejich bezpečnostní dveře vám zaručí certifikovanou bezpečnostní třídu 3, protihlukovou i protipožární odolnost a navíc i atraktivní vzhled. Součástí je centrální bezpečnostní zámek, přídavný zámek, dřevohliníkový práh, protipožární páska i protipožární kukátko. Záleží vám na ochraně vaší domácnosti? Tak se vydejte do jedné z více než stovky poboček HT dveří.

 

Související články