Seriálový Ross a scénáristé prozradili, proč už se Přátelé nesejdou

wall.alphacoders.com
|
23. 08. 2016
|
My všichni, co jsme tajně (i nahlas) doufali ve zmrtvýchvstání seriálových Přátel - byť v jediné epizodě - máme evidentně smůlu. David Schwimmer alias Ross totiž prozradil, proč ho Přátelé zahnali do ústraní odkud se nechce vracet. A závěrečnou ránu přidali sami scénáristé. Velký comeback se nekoná.

V roce 1994 začala televize NBC vysílat seriál s úplně obyčejným tématem. S původním názvem Insomnia Cafe bavil příběhem šesti lidí, jaké diváci dobře znali ze svého okolí nebo jimi sami byli. Přátelé se stali okamžitým hitem, který v době své slávy přitahoval 52 milionové publikum.

via GIPHY

Davidu Schwimmerovi bylo na začátku 27 let. „Bylo to dost nepříjemné. Pořádně to otřáslo s mými vztahy a trvalo léta, než jsem se tomu přizpůsobil,“ prozradil Schwimmer webu The Hollywood Reporter. „Přišel jsem jako herec trénovaný k tomu, aby pozoroval své okolí a život, chodil jsem s hlavou zdviženou, zapojoval jsem se do okolního dění. U celebrity je to absolutně naopak. Musel jsem se schovávat pod kšiltovku a nebýt vidět. A po nějaké době jsem si uvědomil, že už přestal lidi zkoumat. Snažil jsem se prostě zmizet. Řešil jsem, jak být v této situaci hercem. Jak dělat svou práci? Bylo to složité,“ dodal. 

Myslíte si, že mě znáte?

Po posledním dílu Přátel zkoušel David Schwimmer různorodé role, aby se vymanil z obrazu Rosse. Nakonec však zvolil režisérský post. „Žili jste s námi 10 let. Jsme tak nějak součást rodiny. U filmových hvězd je to jiné. V každém filmu je vidíte v jiném světě s jinými lidmi. Představují různé lidi v různých situacích. Ale v naší show jsem byl po deset let stejný týpek. Můžete se spolehnout, že budu jednat stejným způsobem, a tak nějak mě znáte. Alespoň si to myslíte,“ uvedl.

 

via GIPHY

Frustraci z herce jedné role prolomil až nedávnou sérií Lid vs. O.J. Simpson, kde si zahrál obhájce (a otce slavného klanu) Roberta Kardashiana. Série získala závratných 22 nominací na Emmy - jednu z nich i David Schwimmer. Do role Rosse se mu tak vracet už nechce.

Comback? Nikdy!

Konec s našimi oblíbenými kamarády potvrdili i scénáristé Marta Kaufmann a David Crane. „Návrat? To se nikdy nestane. Nikdo tomu ale nechce věřit. Nemělo by k tomu dojít. Tenhle seriál je o fázi života, kdy jsou přátelé vaší rodinou. A jakmile založíte vlastní rodinu, je s tímhle konec,“ řekla Kaufmann webu The Hollywood Reporter. „Skončili jsme přesně tak, jak jsme chtěli. Znovu se potkat s hlavními postavami je prostě špatný nápad - teď už je prostě nechcete vidět, jak tráví celý den v kavárně. Ale dobrá zpráva je, že je můžete vidět, kdykoli chcete. Tenhle seriál je prostě pořád živý,“ uzavřel Crane. 

Pro všechny naše oblíbené seriály naštěstí ještě není konec: Nachystejte si kapesníky. Gilmorky se vrací!

Vypadá to, že si budeme muset pustit padesátou reprízu, abychom se znovu potkali s Rossovou roztomilou trapností. A můžeme u toho přemýšlet o tom, jak ho 12 let s Rachel v životě „po Přátelích“ ani trochu nezměnilo. Doufejme. Každopádně pro tvůrce máme jen jeden vzkaz:

 

via GIPHY

Související články