Tipy, jak si zkrášlit domácnost před Vánocemi

pixabay.com
Komerční článek
|
10. 12. 2020
|
K přípravám na vánoční svátky patří kromě úklidu, pečení a vaření i výzdoba domácnosti. Díky různým dekoracím a doplňkem tak kouzlo vánoc zavítá do každého koutu domova. Pokud i tento rok přemýšlíte nad tím, jak výzdobu obměnit nebo doplnit, máme pro vás několik inspirací.

Kousek přírody na dveře i na stůl

Vůně a kouzlo přírodních ozdob a Vánoce k sobě prostě patří. Chcete-li se chovat ekologicky a plánujete zdobit umělý stromeček, přírodní prvky přenechte jiným dekoracím. Postačí jen kousek kreativity a můžete si je vyrobit i sama. Na procházce v přírodě určitě nasbíráte dostatek materiálu. Postačí několik šišek či jiných lesních plodů, ke kterým přidáte pár větviček chvojí. Z tohoto materiálu pak vytvoříte vánoční věnec na dveře nebo si je vhodně naaranžujte do vázy. Kromě nezaměnitelného vzhledu vás tato chvíle tvoření během následujících dní odmění příjemnou vůní jehličí.

Bez svíček to nepůjde

Na konferenční stolek nebo také komodu v ložnici či skříňku v předsíni vyberte pěkný vánoční svícen na svíčky, jaké máte nejraději. Jsou to čajové, parafínové, gelové či svíčky ze včelího vosku? Můžete si zvolit i vaše oblíbené vůně, které tak budou vonět po celé domácnosti.

Náš tip: Vše pro vaši vánoční domácnost naleznete v obchodě Asko. Pokud při nákupu nábytku, bytového textilu či doplňků a dekorací využijete Asko slevový kód, můžete navíc i ušetřit.

Tipy na vánoční prostírání

Vánoční ozdoby a dekorace patří i na slavnostní stůl. V době, kdy nebudete jíst, ho může zdobit umělý květ nebo miniaturní vánoční stromeček. Stůl si jistě budete chtít zkrášlit i během štědrovečerní večeře. Na servírování pokrmů vyberte sváteční servis. Nezapomeňte na sladění ubrusu a prostírání, které slavnostní atmosféru ještě více zvýrazní. Aby vše spolu působilo harmonicky, jednotlivé prvky výzdoby navzájem slaďte. Například podle vaší oblíbené vánoční barvy.

Chcete být ještě originálnější? Vezměte několik drobných kousků chvojí a vložte je do látkového nebo papírového ubrousku. Větvičkami můžete ozdobit i poháry. Ani na štědrovečerním stole by neměla chybět svíčka. V tomto případě však kromě barvy samotné svíčky a svícnu myslete i na rozměry. Příliš masivní kousky by zabraly více místa a mohli také překážet při nabírání pokrmů. Proto si je můžete dovolit jen tehdy, pokud máte dostatečně velký stůl. Okolo svíčky napěchujeme kousky celé skořice nebo sušeného ovoce, které celkový dojem esteticky dotvoří a vydávají příjemnou vůni. Máte malé děti? Abyste neriskovali úraz, kupte si svíčky s LED diodou.

christmas-4646421_1280.jpg

Správná dekorace dokáže navodit úžasnou atmosféru.
pixabay.com

Pro vaše pohodlí

Než se pustíte do vaření tradičních vánočních jídel, poohlédněte se po vaší kuchyni. Jistě by se jí sešlo nejedno vylepšení, které by vám usnadnilo vybírání vařeček, příborů nebo i samotné servírování jídel. Klidně si dopřejte menší vánoční dárek již v předstihu - vždyť každá usilovná hospodyňka si zaslouží trošku rozmazlování. Kromě nových kuchyňských potřeb si můžete vybrat praktické organizéry do zásuvek či skříněk, košové systémy nebo nový závěsný program. Nebo by se vám sešel servírovací stolek?

Náš tip: Vše do kuchyně, jídelny i ostatních místností domu naleznete v obchodě Decodom. A pokud byste chtěli při nákupu ušetřit, je tu pro vás připravena Decodoma sleva.

Vánoční pohoda i v ložnici

Ložnice je místem, na které se při výzdobě domácnosti často zapomíná. Pokud je tomu tak i u vás, dopřejte si tento rok změnu a vdechněte jedinečnou atmosféru Vánoc i do této místnosti. Kromě různých dekorací ji dotvoříte vhodným výběrem ložního prádla. Dopřejte si vydatný spánek v povlečení s hvězdičkami nebo jiným vánočním motivem.

Tagy: 
Související články