
Dát si v létě bezinkovou limonádu, to je nesmírně osvěžující záležitost. Pokud ale chceš, aby měl tvůj drink trochu grády, je na místě vyzkoušet nápoj zvaný Hugo Spritz. Jde o střik, jehož základem je likér Hugo. Pak už k potěšení chuťových buněk stačí jen pár ingrediencí.
Co je Hugo a Hugo Spritz?
Než začneme míchat tuhle parádu, pojď se s námi podívat na základ drinku – na likér Hugo. Nejdůležitější je samozřejmě vědět, že jde o bezinkový likér, takže pokud chuti bezového květu neholduješ, můžeš sice číst dál, ale následující řádky tě nejspíš neosloví.
Objem alkoholu tohohle likéru je 16 %. Drink Hugo Spritz, tedy střik s vystavěný na chuti tohohle likéru, vznikl poprvé teprve v roce 2005. V nádherných italských Dolomitech ho stvořil barman Roland Gruber. Drink sice není tak rozšířený jako Aperol Spritz, ale protože nabízí zase trochu jinou chuť, i na českých zahrádkách určitě bude letos zase k vidění.
Jak namíchat Hugo Spritz?
Připravit si koktejl Hugo Spritz zvládne každý, kdo dokáže otevřít likér a prosecco. Stačí k tomu velká sklenice na víno (o objemu 400 ml) a pár ingrediencí. Postup je pak směšně jednoduchý, zato výsledek fantastický.
Co potřebuješ: 10 ml likéru Hugo, 100 ml prosecca, led, mátu, limetku a perlivou vodu
Jak na to?
- Sklenici do dvou třetin naplň ledem.
- Přidej likér, pak mátu (nezapomeň ji trošku promnout) a plátek limetky (nebo dva).
- Potom přilij prosecco a celé to doplň perlivou vodou podle chuti. Někdo to rád silnější, někdo slabší.
Nepiješ alkohol? Pak máme dobrou zprávu – tuhle dobrotu si můžeš dopřát i v nealko verzi – stačí místo koktejlu použít poctivý bezinkový sirup. Dobrou chuť a na zdraví!
Autor článku: redakce
Použité zdroje:
- spinasbever.ch/it/contatti/il-padrone-di-casa4
- greatitalianchefs.com/recipes/hugo-cocktail-recipe
- plnasklenice.cz/koktejly-z-prosecca-a-sampanskeho/hugo-spritz-tyrolsko-vraci-uder