Jak vyzdobit svůj domov

Shutterstock
|
15. 11. 2023
|
Po přestěhování do nového domova nebo poté, co vás omrzí stávající uspořádání domu, je třeba dům vymalovat. Existuje mnoho způsobů, jak dát svému domovu jiný nádech a proměnit ho v domov. Dnes si povíme o tom, jak můžete svůj domov personalizovat a změnit jeho energii. Pokud se chcete dozvědět, jak si vyzdobit domov, čtěte dál.

Lavičky

Lavička! Ano, neslyšeli jste špatně; pořízení lavičky na různých místech domu dodá vašemu domovu autentický vzhled. Pokud si pořídíte lavici, která může sloužit i jako úložný prostor na konci postele, bude se vám hodit při výběru oblečení a můžete si na ni odložit další věci, nebo koupí lavice vhodné pro estetiku obývacího pokoje můžete zcela změnit jeho image. Lavice můžete pořídit v různých stylech do různých částí domu.

Přidání jednoho jedinečného předmětu do místnosti

Potřebujete ústřední bod, který upoutá vaši pozornost a zaujme vás hned po vstupu do místnosti. Pokud tento ústřední bod projeví vaši eleganci a vkus, promění atmosféru celého prostoru bez ohledu na to, jak obyčejný je zbytek vybavení. Jako ústřední bod může sloužit jediná židle, knihovna nebo umělecké dílo.

Přidejte nějaké umění

Věřte ve vliv umění. Umělecké dílo může výrazně ovlivnit atmosféru designu vašeho domova, pokud má správnou barevnost, je dobře umístěno a má dokonalý styl. Pro tuto techniku se můžete rozhodnout buď pro použité reprodukce obrazů, nebo se pustit do projektu a předvést vlastní dovednosti.

Znovu použijte věci, které už máte

Možná už máte vše pro výzdobu. Ze starých polštářů můžete vyrobit polštář na podlahu, natřít konzolu barvami, které se hodí k vašemu interiéru, nebo vyměnit opotřebovanou látku křesla. Pomocí této techniky, která zcela závisí na hranicích vaší fantazie, můžete pomocí projektů typu "udělej si sám" dát svému domovu jiný vzhled.

Pokojové rostliny pro zlepšení nálady

Přidáním pokojových rostlin se každý prostor může okamžitě stát útulnějším a přitažlivějším. A mnohé pokojové rostliny jsou neuvěřitelně šetrné, i když nemáte "zelený palec" pro přidávání přírodních zelených prvků. Nebojte se kombinovat různé rostliny v jednom prostoru. Velkolisté hrnkové rostliny by měly být umístěny ve velkých květináčích a malé sukulentní rostliny mohou být umístěny mezi knihovnami. Můžete tak dodat místnosti přirozený pocit energie a živosti. Navíc tyto rostliny podporují zdraví a čistí vzduch v domácnostech.

Použití zrcadel

Ačkoli někteří interiéroví designéři doporučují zrcadlo v každé místnosti, nemusíte. Použití zrcadel jako dekorace má však několik výhod, zejména v malých nebo ponurých prostorách. Zrcadla v malých místnostech vytvářejí dojem většího prostoru. Stejně tak dokonale odrážejí světlo v šerých oblastech, čímž prostor prosvětlují. Zde je několik pokynů od profesionála: Zrcadla by měla být zavěšena rovnoběžně s okny, nikoliv napříč místností. Interiér bude světlejší a větší v důsledku toho, že do prostoru pronikne oknem více přirozeného světla.

Tagy: 
Související články