Broskvové Bellini: lahodný, osvěžující a slaďoučký konkurent Aperol Spritzu

Bigstockphoto
|
18. 06. 2022
|
Aperol Spritz ovládl skoro celý svět. Popíjíme ho v létě na zahrádce u restaurace i v zimě u sjezdovky. Teď ale pozor, je tu broskvové Bellini a to ti taky zamotá hlavu!

Dokonce možná tak, že na oblíbený „aperolek“ zapomeneš a dočista broskvovému potěšení propadneš. Nevěříš? Zkus to!

Co je broskvové Bellini?

Bellini je neuvěřitelně lahodný a osvěžující drink, který se u nás zatím moc neservíruje – tím spíš bys ho měla ochutnat doma, abys byla o něco chytřejší, až si budeš objednávat pití někde na dovolené. Domácí příprava zabere jen pár minut a výsledek je tak božský, že se s ním budeš chtít pochlubit své drahé polovičce a pak i přátelům, rodině a sousedům.

Odkud se Bellini dostalo do světa?

Stejně jako Aperol Spritz, i Bellini má svůj původ v Itálii. Poprvé ho prý namíchal majitel jistého baru v Benátkách ve 30. letech 20. století. Teprve v roce 1948 dostal drink jméno po benátském malíři Giovannim Bellinim, protože barva oděvu na jednom jeho obraze připomínala právě barvu drinku.

Jak si připravit Bellini doma během chvilky?

Je to jednoduché, tak se do toho pusť.

Co potřebuješ: 3 broskve (pěkně zralé), 0,5 l prosecca nebo sektu a led

Jak na to?

  • Do velké nádoby nalij vroucí vodu, broskve nařízni do kříže a pak je do vody ponoř. Nech je tak zhruba 5 minut a pak je dej pro změnu do studené lázně.
  • Jakmile broskve vychladnou, oloupej je.
  • Oloupané a vypeckované broskve dej do nádoby, v níž je budeš moct rozmixovat.
  • Zasypej broskve kostkami ledu. Nešetři s nimi!
  • Pak přilij prosecco a všechno rozmixuj dohladka. Hotovo!

Bellini servíruj ve vysokých skleničkách. Před podáváním do něj vhoď ještě kostku ledu a ozdob ho snítkou máty. Luxusní zážitek zaručen!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články