Nevychovaní Češi na pláži nezvládnou ukočírovat vlastní dítě, dělají nepořádek a smrdí levným pivem

Shutterstock
|
28. 06. 2023
|
O některých „dovolenkářích“ by se daly napsat knihy. Narazíš na ně u baru i na pláži, kde je kromě pachu zpoceného podpaží provází i odér zvětralého piva.

Tihle nevychovanci si totiž myslí, že když si našetřili na dovolenou u moře, můžou se tady chovat jako burani. Co je pro tyhle „paštikáře“ typické?

Odér zvětralého levného piva

Do Chorvatska jedině s nasmaženými řízky, zásobou paštik a bednou lahváčů nebo „dvanáctek“ v plechu, protože je přece měli v akci. „Ty patoky, co čepují u hotelu, se totiž vůbec nedají pít, Máňo!“ A co by to bylo za dovolenou bez trojky v žíle, že jo? Na pláži tyhle burany proto bezpečně poznáš podle typického závanu zvětralého levného piva a povalujících se plechovek nebo lahváčů všude kolem.

Otravná ranní ptáčata

Budík na pět, jeden frťánek domácí slivovičky (jako desinfekce, chápeš) a hurá s ručníky a lehátky na pláž. I když tihle škudlilové mají problém dát obsluze na baru dýško, obsluhu pláže, která má na starosti přípravu lehátek, neváhají podmáznout několika eury v naději, že je za rezervaci „jejich“ míst nevypráská na druhý konec Dalmácie.

Za tenhle heroický výkon se při zpáteční cestě odmění vychlazeným Ožujskem a zapadnou zpátky do postele, odkud se znovu vyhrabou až těsně před polednem. Však místo na pláži mají rezervované, tak co?

Nezvládnou ukočírovat vlastní děti

Nic proti malým nezbedům! Abys ale celé dopoledne poslouchala nekonečný řev dítěte, který byl určitě předlohou pro „dabing“ legendárního tyranosaura, to už je trošku moc.

Buranští rodiče se o své rozjívené potomky odmítají starat, protože jsou přece na dovolené a děti jsou prostě děti! A tak ti nezbývá nic jiného než se smířit s tím, že ti jeden jejich nevychovaný potomek řve do ucha a druhý po tobě hází pískem (v tom horším případě kamení). Nebo vyměnit pláž za jinou a co nejdál od těchhle nevychovaných individuí.

Neví, co je to osobní prostor

I kdyby byla hotelová pláž pět kilometrů dlouhá a byla bys na ní úplně sama, nevychovaní Češi se stoprocentně nalepí s dekou a karimatkou tři centimetry vedle tebe.

Předpokládáme, že jde o nějakou jejich podivnou úchylku nebo zvrácenou zálibu v družení se a sdílení osobního prostoru i lidských pachů s ostatními. Nikoho normálního by totiž tohle nenapadlo, takže si to ničím jiným nedokážeme vysvětlit.

Musí je být všude slyšet

Nedokážou mluvit potichu a je jich všude plno! Během dopoledne na pláži se tak dozvíš všechno o jejich dvou dětech, hnusné paštice, která se jim během cesty autem zkazila, i protivné sousedce z domu naproti.

Mají neustálou potřebu pomlouvat všechno a všechny okolo a nikdy nejsou s ničím spokojení. Moře je moc slané, voda, která jim teče z kohoutku, přehnaně mokrá. Bohužel tyhle „existenční problémy“ musí neustále probírat ze všech stran a kazit dovolenou nejen sobě, ale taky ostatním.

Zůstává po nich neuvěřitelný nepořádek

Prasklá nafukovačka? Žádný problém, hodíme ji tamhle pod strom a zajdeme do stánku pro novou. Prázdná plechovka od piva a ohlodaná kukuřice z obědu? „Nech to tady, Máňo, dyť ten pikolík u lehátek stejně nemá co na práci, takže to určitě rád uklidí. Navíc jsem mu ráno vnutil ta eura, tak ať se snaží!“

Se šibalským „mrk, mrk“ tohle pronese směrem k družce typický český buran. Nevychovaní turisté kolem sebe dokážou během půldne na pláži nadělat neskutečný svinčík! A uklidit ho? Na to jejich mozková kapacita ani ručičky dozadu postižené „tulení nemocí“ zkrátka nestačí.

Pokud ses v některém odstavci poznala, máš „tak trošku“ problém. Co říkáš na podobná individua z pláže ty?

Autorský článek

Autor článku: redakce

Související články