Horoskop na červen 2023: Býkům se zbortí vzdušné zámky, Váhy budou vychovávat

Shutterstock
|
27. 05. 2023
|
Neskutečně to letí a šestý měsíc roku 2023 už je za rohem. Pokud chceš vědět, na co se připravit a co se na tebe chystá, mrkni na horoskop na celý červen!

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Berani budou hned zkraje měsíce překvapeni situací, která nastane v souvislosti s jejich bydlením a zázemím nebo penězi. Jestli půjde o milou, nebo nemilou změnu, bohužel nevíme. I kdyby šlo ale nakrásně o nepříjemnosti, ty si s nimi poradíš jako vždycky. Na to, že věci nejdou podle plánů, jsi docela zvyklá a už tě to zocelilo.

Kolem novoluní, ke kterému dojde 18. června, budeš řešit dopravní prostředek – pokud už má vyhlédnuté nové auto, motorku nebo třeba koloběžku, je čas koupi uskutečnit. Všechno by se mělo vydařit. Jen pozor na počáteční nejistotu při řízení, ať z toho není úraz. Buď opatrná.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býci si poslední dobou staví vzdušné zámky, které se týkají snad všech oblastí života. Není proto divu, že se jim nevyhne zklamání, když něco nepůjde tak, jak si představovali. Život je ale bohužel takový. O to víc si dokážeš vážit toho, co klapne – třeba počasí, když máš volno a můžeš se vydat do přírody, nebo levná letenka do tvé oblíbené destinace.

Během celého června ani nemysli na to, že bys šla hledat lepší práci. Nedařilo by se ti a akorát by ti celý tenhle proces ubral na sebevědomí. Nech to ideálně až na období po prázdninách, kdy bude spousta lidí odpočinutá z dovolené a budou k tobě přistupovat jinak. Především v období kolem 21. června nic nepodepisuj, mohla bys na něčem pěkně prodělat!

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blížence čeká kolem úplňku na začátku měsíce nějaké to řešení s úřady. Jakmile to ale budeš mít z krku, uleví se ti a začneš si užívat tepla a sluníčka. Mezi 11. a 27. červnem se nezastavíš, a to jak v práci, tak doma nebo během volného času. A nutno říct, že si to parádně užiješ! Tak co naplánuješ?

V polovině měsíce tě nejspíš nemine pozvání na rande. Jestli ti dotyčný přijde aspoň trochu zajímavý, neodmítej ho! I kdybys v něm nenašla životního partnera, může se z něj stát bezva kamarád nebo ti pomůže v kariéře. Nebo to bude láska jako trám. Nikdy nevíš!

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci budou hned první týden v červnu všude zářit. Kamkoli vkročíš, tam tě budou obdivovat. Bude se ti dařit všechno, do čeho se pustíš. Naopak po novoluní 18. června si ráda zalezeš do své jezevčí nory a budeš tam přemýšlet o životě. Není to špatně, jen pozor, abys to nepřehnala a nezačaly tě zbytečně trápit chmury.

Jakmile začne léto a klimatizace zase pojedou naplno, nesedej si k nim a udržuj se ve víceméně stejné teplotě jak venku, tak i doma nebo v práci. Nachlazení nebo jiné zdravotní komplikaci, která akorát otravuje život, by ses nevyhnula a tvoje nadšení z počátku měsíce by bylo tatam.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi budou za hvězdy od 5. června dál. Budou k nezastavení, ale zároveň zjistí, že se na ně chystá něco, s čím vůbec nepočítali. Může jít o změnu nadřízeného, povýšení nebo třeba narazíš na úplně novou práci, o které si budeš myslet, že by tě mohla víc naplňovat. Tak s chutí do toho!

Po novoluní 18. června budeš mít příležitost seznámit se se zajímavými lidmi, kteří tě nejspíš provedou zase o něco výš po kariérním žebříčku. Ačkoli si ve společnosti lidí umíš vždycky poradit, tentokrát drž svůj šarm a svou divokost na uzdě, ať jimi lidi kolem nevyděsíš. Zároveň si ušetříš dost energie, na čemž bys měla pracovat – často totiž neznáš míru a odpočíváš, až když se dostaneš na hranici psychického vyčerpání.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny budou zavalené prací, jejíž množství je najednou nepříjemně zaskočí. Jakmile se ale pustí do jednoho úkolu za druhým, zjistí, že to není tak zlé, jak to vypadalo. Pokud bys ale přece jen měla pocit, že je to nad tvoje síly a víc ti to bere, než dává, radši něco odřekni, než abys to dělala napůl a měla z toho pak špatný pocit.

V červnu tě příliš nepotěší tvoje rodina, zvlášť třeba tchyně, pro jejíhož syna nebudeš nikdy dost dobrá. S tím je asi potřeba se smířit a plánovat taková setkání tak řídce, jak jen je to slušné a možné. Neboj se, nejsi v tom sama a jen ty a tvůj kocourek víte, jak se věci doopravdy mají.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy budou na začátku měsíce řešit peníze, které vlastní s někým jiným – půjde o dědictví, o půjčku, nebo dokonce hypotéku. Ačkoli se všechno potáhne, vyřeší se to ke tvé spokojenosti a koncem měsíce už nebudeš mít tolik starostí.

Potrápit tě můžou děti, které si stále vymýšlí, co by chtěly a kam by chtěly. Váš rodinný rozpočet ale není nekonečný, a tak je potřeba vysvětlit jim, že nemůžou mít všechno a že je potřeba stanovovat si v životě priority. Jinak by se ti taky mohlo stát, že budeš od nevidím do nevidím v práci, jen abys uspokojila jejich (mnohdy pěkně nadsazené) touhy.

shutterstock_1333481999.jpg

Vysvětlit dětem priority bude v červnu pro Váhy hlavní úkol.
Shutterstock
Nenech se zviklat smutnýma dětskýma očima. Všechno prostě tvoje ratolesti mít nemůžou.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři se budou muset v červnu obrnit trpělivostí. To, co se jim běžně daří na první dobrou, teď najednou tak hladce nepůjde. Očekávat můžeš rozbitou pračku i hádku v rodině, nesnáze v práci nebo zdravotní komplikace. To nejlepší, co pro sebe i pro své okolí můžeš udělat, je nepodléhat emocím. Afektované chování, které je pro tebe typické, fakt nikomu neprospěje.

Ve druhé polovině se vrátíš k záležitostem z předchozích měsíců a budeš řešit, jak se líp zastabilizovat. Konečně ti svitne na lepší časy, takže ti zhruba do půl roku nebude připadat, že vyděláváš jen na bydlení, stravu a ošacení. Těš se!

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Střelci se budou během prvního červnového týdne hlavně vzdělávat a posouvat se osobnostně výš. Je jedno, jestli se konečně dostavíš na lekci angličtiny, jak sis předsevzala s koncem minulého roku, nebo začneš cvičit jógu. Všechno, do čeho se pustíš, ti prospěje – i kdyby ti to snad nemělo dělat radost celé další roky, teď ti to udělá dobře.

Pokud ještě nemáš naplánovanou dovolenou, ale její termín dohodnutý v práci se blíží, koukni na letenky nebo si na mapě vyznač roadtrip po Evropě. Spolehlivé auto je prakticky to jediné, co potřebuješ. Jestli se totiž nebude chtít ani tvé drahé polovičce, vydej se klidně sama. Dneska už je to normální a při dodržení základních pravidel i bezpečné.

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

Kozorozi se na červen těšili, ale bohužel se budou celý měsíc spíš trápit. Dařit se jim nebude ve vztazích, zvlášť v těch partnerských, a náladu jim nezvednou ani kolegové v práci. Celé se to může záhy odrazit i na tvé fyzické pohodě – nevolnosti, střevní potíže nebo vysoká míra stresu ti to může celé pěkně zavařit.

Jak se z toho nezbláznit? Najdi si něco, co tě z toho aspoň na chvíli dostane. Cestou z práce se zastav na dobré cappuccino v kavárně, kup si květiny nebo sedni na kolo a vyčisti si hlavu sportem. A co takhle potkat se s dávnou kamarádkou, se kterou ses roky neviděla?

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Zadaní Vodnáři budou mít nejspíš pocit, že se jim jejich dlouhodobý vztah sype pod rukama. Bohužel na tom bude něco pravdy a teď už je nejspíš jedno, co kdo zanedbal. Pokud to ještě nechceš vzdát, urychleně si promluvte a něco změňte, nebo radši běžte od sebe, ať se zbytečně netrápíte.

Stejně jako partnerský vztah, ani pohled na bankovní účet tě zrovna dvakrát nepotěší. Nedá se nic dělat, budeš muset začít víc šetřit. A rozhodně si nepůjčuj, dokud to není opravdu nutné! Radši dej letos přednost týdenní cestě po Česku před exotickou dovolenou. Ušetříš a uvidíš, že je důležité vůbec někam vypadnout.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby budou během června řešit bydlení a to, jestli se opravdu nacházejí na místě, kde chtějí strávit další roky. Nejsi strom, takže pokud se ti na stávajícím místě nelíbí, prostě se přesuň. Teď budeš mít možnost i díky pracovním nabídkám.

Oporou a útěchou ti bude po celou dobu nesnází partner, který taky tak nějak neví, co se sebou. Oba potřebujete změnit prostředí, ale zároveň víte, že to s sebou nese spoustu zařizování. Naštěstí se shodnete v tom, že tuhle změnu chcete udělat společně.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články