Už jsem nemohla dál. Zachránila mě rodina andělů

Pixabay.com
Komerční článek
|
27. 10. 2021
|
Nikdy jsem neměla na růžích ustláno a nemyslela si, že moje budoucnost je kdovíjak růžová. Postupem času jsem se ale vinou mnoha okolností psychicky dostala až na úplné dno, přemýšlela jsem o tom, že vše ukončím – doslova. Pak ale přišel moment, který vše zcela změnil.

Problémy měly původ již v mém dětství

Rodiče si nevybíráme a já se bohužel narodila do nefunkční rodiny. Oba rodiče měli drogovou historii a bez alkoholu to u nás nešlo. S tím samozřejmě souvisela i jejich dlouhodobá nezaměstnanost a z ní pramenící finanční problémy. Nejhorší však byly časté hádky rodičů a nemožnost se někomu svěřit s pocity, které jsem prožívala. I přes veškeré tyto skutečnosti jsem přistupovala k životu zodpovědně a dětství jsem prostě nějak přežila.

Zažila jsem s ním vše dobré i špatné

S Markem jsem se seznámila na letním festivalu. Byl pohledný, plný energie a poprvé v životě mi dal to, co mi od dětství chybělo – lásku, něhu, pocit sounáležitosti. První rok jsme prožili románek jako z pohádky. Pak ale Marek přišel o práci. Novou práci si ale nehledal. Argumentoval tím, že si chce pár týdnů odpočinout a užít si života. Jenže si užíval na můj vkus až moc. Marek „propařil“ všechny naše úspory. Půjčka online najednou byla jediným řešením, jak nepřijít o střechu nad hlavou.

Z ochotného a milého Marka se stal prakticky přes noc agresivní a nevrlý muž, který mě přivedl až na dno. Najednou jsem se ocitla zpět ve svém dětství. V nefunkční domácnosti, kde hádky jsou na denním pořádku, fyzické násilí bohužel nebylo výjimkou. Dalších několik týdnů jsem zažívala naprosté peklo a mé myšlenky se stočily k tomu nejhoršímu – uniknout ze všeho pryč tím nejhorším možným způsobem. Jenže pak přišel další šok – těhotenství.

Zachránila mě mateřská intuice?

Způsob, kterým jsem se ze všeho dostala, považuji tak trochu za zázrak. Šla jsem se o víkendu – ve čtvrtém měsíci těhotenství – projít a kroky mě zavedly k dětskému hřišti, kde bylo plno spokojených rodin a veselých ratolestí. Nevím, co mě to napadlo, ale přisedla jsem si k jedné rodince, která mě přitahovala jako magnet, a začala jsem se jim s celou svou situací svěřovat. Dnes o nich mluvím jako o „rodině andělů“.

Vzali si mě ihned nekompromisně pod křídla, ubytovali mě dočasně zdarma ve své neobsazené garsonce a drželi mě od Marka dál. Zaplatili mi psychologa a pomohli mi najít si lépe placenou práci. Trvalo to téměř půl roku, než jsem se dala opět po všech stránkách dohromady. Poté jsem přivedla na svět zdravou holčičku. Z našich dcer jsou nejlepší kamarádky. A to nejlepší na závěr – se mým současným manželem čekáme další přírůstek do rodiny.

Související články