Líčení pro modré oči: trendy 2022

makeup.cz
Komerční článek
|
02. 08. 2022
|
Které barvy budou nejvíce sedět vaší barvě očí? Naučte se trendy techniky líčení, abyste vypadaly skvěle v každé situaci.

Správně vytvořené líčení pro modré oči pomůže zdůraznit přednosti a dodat výraznost obličeji. Při výběru dekorativní kosmetiky byste se měly v první řadě podívat na nejnovější produkty a také vzít v úvahu základní pravidla v trendy líčení pro modré oči. Stačí jednou zjistit, které barvy budou nejvíce sedět vaší barvě očí a naučit se trendy techniky líčení, abyste vypadali skvěle v každé situaci.

Barevný kontrast

Mrazivý chlad modrých očí se dokonale vyvažuje teplými tóny. Doporučujeme obrátit pozornost na bronzově-měděné a zlaté odstíny, stejně jako kávové, žluto-oranžové a broskvové, které budou vypadat velmi krásně v kombinaci s tmavší opálenou kůží. Tajemství je v tom, že modrá a oranžová stojí přímo proti sobě na barevném kole, díky čemuž vytvářejí krásný barevný kontrast.

Krásky s bledší pokožkou by měly dát přednost klidnějším odstínům červené a pudrovým barvám. Tyto odstíny dodají modrým očím neuvěřitelný jas.

Modré akcenty

Některé odstíny modré také mohou učinit oči výraznějšími. Vizážisté doporučují používat kontrastní variace, například ultramarín pro světle modré oči nebo nebesky modrou pro tmavší oči. Ale tlumené odstíny raději odmítněte, protože kvůli nim budou oči vypadat unaveně.

Můžete také odstíny modré použít jako akcent, například přidat výrazné tyrkysové oční stíny do vnitřního koutku a tím zdůraznit barvu modrých očí nebo použít tmavě modrou řasenku a tím dodat zvláštní kouzlo svému vzhledu.

Růžová nálada

Klíčovým trendem podzimní a zimní sezóny budou šeříkový a růžový odstíny, které lze použít i v každodenním líčení, zejména proto, že v kombinaci s modrýma očima vypadají velmi krásně. Doporučujeme obrátit pozornost na webu makeup.cz na oční stíny z paletky COSMIC METALS SHADOW od NYX. Odstíny růžové také umožňují vytvořit jemný, smyslný vzhled - můžete použít pastelové i syté odstíny. Doplňte líčení řasenkou s prodlužujícím efektem, a na rty naneste balzám na rty nebo olejíček s lesklým finišem.

Neobvyklé linky

Tradiční černou tužku odložte, protože letos jsou v módě barevné oční linky. Nebojte se experimentovat a vyzkoušejte modrou, bílou nebo kávovou barvu. Pro večerní líčení očí můžete použít dokonce i třpytivé linky, které vytvoří tu správnou sváteční náladu. Tloušťku a tvar linek doporučujeme volit v závislosti na tvaru očí. Hlavní je popustit uzdu své fantazii a nebát se experimentů!

Kouřové líčení očí

Klasickým příkladem smokey eyes je kombinace bílé a černé. Pro majitelky modrých očí se ale hodí i variace ve výraznějších odstínech. Modrookým blondýnkám doporučují vizážisté vytvořit kouřové líčení oči v odstínech hnědé, stříbrné a smaragdové. Pokud máte šedomodré oči budou se hodit studené odstíny růžové, fialové a také černá barva.

Související články