Nejlepší seriály, od kterých nedokážeš odejít

bigstockphoto.com
|
13. 06. 2020
|
Brouzdáš po netu a hledáš, čím se zabavit? Co takhle začít koukat na nějaký pořádný seroš? Simpsonovy nebo Červeného trpaslíka asi překoná jen máloco. Třeba tě ale chytne některá z těchhle pecek, na které my v redakci nedáme dopustit.

Černé zrcadlo

Samostatné televizní povídky, které tě vždycky něčím překvapí, mapují život v blízké budoucnosti. Co se může stát, pokud nás ovládnou sociální sítě? Jak se vyrovnat ze ztrátou milovaného člověka nebo jak zodpovědně soudit vražedkyně a kriminálníky? Spousta morálních otázek a hlava plná myšlenek na to, co všechno se (ne) může stát, ti prostě nedá spát! Zaručujeme, že tenhle seroš zhltneš jedním dechem.

Papírový dům

Pro někoho telenovela, pro jiného hit, od kterého nemůže odtrhnout oči. První dvě série jsou podle našeho skromného názoru skvostné. Trojku a čtverku bychom asi vynechali. Děj se každopádně točí kolem partičky více čí méně schopných zlodějíčků, které vede tajemný El Profesor (Álvaro Morte). Ten naplánoval největší loupež v historii Španělska. Podaří se mu plán uskutečnit, a pokud ano, za jakou cenu?

Hra o trůny

Náš výčet se prostě bez téhle klasiky neobejde. Legendární „GOTko“ si podmanilo miliony fanoušků z celého světa. Spletitý děj, intriky, krásné dobové kostýmy, zášť, zloba, vášeň i pořádná dávka erotických scén a nechuťáren vystřelila tenhle počin do seriálového vesmíru. Uznáváme, že poslední série je maličko slabší, dvojka Benioff + Weiss ale udělala maximum, co bylo v jejích silách.

Lucifer

Máš ráda detektivky a pohledné muže s pohnutou historií? Pak je pro tebe Lucifer doslova jako stvořený. Nebo spíš vyvržený samotným peklem. Co se stane, když se samozvaný vládce pekla rozhodne vzít si dovolenou a pustit se do pozemského vyšetřování zločinů? Navíc díky svému charismatu a schopnostem získá každou dívku a ženu, na kterou jen pomyslí. Možná kromě jediné…

Orange Is The New Black

Jak to chodí v ženských věznicích? Rozhodně nejde o žádnou pohádku s načančanýma princeznama. Ženské věznice – to je drsné místo, kde dokážou přežít jen ty nejšílenější. Zážitky Piper Chapmanové jsou drsné, úsměvné, dojemné i smutné. Nyní už zákona dbalá žena zjistí, jak velký dopad na skutečný život může pobyt ve vězení mít. A stačí jí k tomu jen pár měsíců.

Most

Tentokrát vynecháme českou verzi tohodle seriálu, ale kouknem na tu dánsko-švédskou. Propracovaná detektivka, v níž excelují dvě naprosto odlišné hlavní postavy, tě zavede do drsných severských zemí, kde si zločinci neberou servítky. Geniální Saga s roztomilým, ale život a vztahy komplikujícím Aspergerovým syndromem svému parťákovi nic nedaruje. A když se do případu začne míchat osobní rovina, je vymalováno

Černobyl

Pětidílná minisérie z dílny společností HBO a Sky věrně rekonstruuje příběh jaderné havárie z roku 1986, jedné z nejhorších katastrof v historii způsobených člověkem, a obětí, které byly učiněny pro záchranu Evropy před nepředstavitelnou pohromou. Co se dělo první hodiny po výbuchu? Jak se ke katastrofě postavil Sovětský svaz a jaký dopad měl únik radioaktivity na obyčejné lidi? Odpovědi na tyto a spoustu dalších otázek dává Černobyl – jedinečná minisérie, ze které ti bude naskakovat husí kůže.

Chalífát

A u minisérií ještě chvíli zůstaneme. Dalším poměrně kyselým a hůře stravitelným „bonbonkem“ je i Chalífát – švédský thriller, který si nebere servítky. Blížící se útok bojovníků ISIS na Švédsko svede dohromady několik žen včetně matky v prekérní situaci, odvážné studentky a ambiciózní policistky. Jak jejich nečekané a nevšední spojení dopadne? Prozradíme snad jen to, že s teroristy se nevyjednává.

Zaklínač

Milovníci akčního fantasy a polského spisovatele Sapkowského jásají! Jeho Zaklínač konečně spatřil světlo světa v seriálové a dlouho očekávané podobě. Okouzlující hlavní hrdina Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. Na své cestě potkává intrikující ženy, pomstychtivé muže i nevinné oběti, pro které prý není na tomhle světě místo.

Který seriál v poslední době dostal tebe? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články