Pozitivní zprávy: Na světě se pořád děje spousta dobra

Bigstockphoto
|
02. 03. 2022
|
Špatných zpráv se na nás v posledních dnech valí podstatně víc, než dokáže náš mozek zpracovat. Nepropadej smutku. Na světě se pořád děje spousta dobra!

Čtrnáctiletý chlapec vyrábí elektřinu pro osm domácností

Čtrnáctiletý etiopský chlapec jménem Adan Hussein Dida začal vyrábět elektřinu z bioplynu a dodává ji do osmi domácností v okolí. Na zahradě svých rodičů vyhloubil obří jámu, kde nechává rozložit zvířecí výkaly, a díky svému umu dokáže vyrobit elektřinu pro své kamarády a spolužáky. Od každé domácnosti si účtuje 18 korun měsíčně.

Sameček Jonathan se stal nejstarší želvou v historii

Na ostrově Svatá Helena má nejstarší obyvatel čtyři nohy a mohutný krunýř. Nejde o žádného robocopa, nýbrž o želvího samečka Jonathana, který letos oslavil úctyhodné 190. narozeniny. Stal se tak nejstarším obyvatelem nejen zmíněného ostrova, ale taky želvího světa. Navzdory vysokému věku stále výborně slyší a nechybí mu ani sexuální apetit.

Nejstaršímu páru Česka je dohromady 202 let

Vlasta a Stanislav Bělíkovi z Doubravníku v Jihomoravském kraji jsou pravděpodobně nejstarším žijícím manželským párem v České republice. Dohromady je jim úctyhodných 202 let. Paní Vlasta oslaví sto let v dubnu, její manžel v říjnu krásných 103 let. Manželé sezdaní v roce 1950 oslavili před dvěma lety takzvanou platinovou svatbu, tedy 70 let manželství a o rozvodu údajně neuvažují…

Rostlinné rodičovství se v poslední době se stává trendem

Už jsi někdy slyšela o slovním spojení plant parenting? Rostlinné rodičovství, které se za tímhle anglickým názvem skrývá, umožňuje „adoptovat“ pokojovou květinu někoho jiného. Zapojit se do tohohle zeleného swapu můžeš prostřednictvím skupin na sociálních sítích nebo projektu Second Handed Flowers.

Londýnská zoo přivítala mláďata vzácných opiček

Kapusta a Brusinka – takhle se jmenují mláďata vzácných chápanů hnědohlavých, která se na konci minulého roku narodila v londýnské zoologické zahradě. Jména úzce souvisí s vegetariánskou stravou těchhle opic i s předvánočním časem, během kterého přišly na svět. Chápani hnědohlaví jsou zejména v Kolumbii kriticky ohrožení vyhynutím.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články