Zákulisní drby ze seriálu ZOO: Herci odcházejí s nacpanými břichy i kyticemi

Shutterstock
|
08. 03. 2023
|
Herce ze seriálu ZOO si primácký štáb hýčká a o slavnostní chvíle tady není nouze. Hvězdy během natáčení debužírují a není výjimkou, že si některé z rekvizit dokonce „adoptují“.

Nacpaná břicha i obří kytice

Kytka jako usmiřovačka, poděkování nebo překvapení. Slavnostní večeře v podobě kachny se zelím nebo dárky z cest. To všechno si herci ze seriálu ZOO užívají na place.

Téměř všechno jídlo, které se objeví v seriálu, pochází z cateringu, který je v ateliérech a připravuje se podle požadavků. Kuchaři dostanou s týdenním předstihem seznam jídel, která se v určitý den budou podávat, a musí je uvařit. Výjimkou je jenom pizza, kterou si herci a štáb objednávají.

Kouzelný talíř, ze kterého neubývá

Pro diváky je určitě zajímavý i způsob konzumace jednotlivých jídel. Herci jednoduše řeknou repliku, zakrojí třeba do čerstvě připraveného řízku a ten jim hned na další opakující se záběr vymění za novou porci.

Z talíře tak neubývá, divák nic nepozná a herci jsou po celém natáčení dni nacpaní k prasknutí. Zajímavostí určitě je i to, že cateringová společnost vychází vstříc i hercům, kteří se potýkají s některou z alergií na konkrétní potraviny, případně nejí maso nebo mléčné výrobky.

Kytky v lednici

Specifickou kategorií jsou potom slavností kytice, které se v seriálu ZOO objevují u příležitosti oslav nebo výročí. Květiny jsou objednané ze spřízněného květinářství a hned ve dvou totožných vyhotoveních.

Během natáčení se totiž musí myslet i na to, jestli bude kytice pokračovat v dalších záběrech. Pokud tomu tak je, kytka putuje do lednice, kde čeká na další natáčecí den. Jakmile se dotočí, většinou putuje s obdarovanou domů.

Želví vejce byla opravdovou výzvou

A co bylo pro rekvizitáře zatím největší zkouškou dovedností? Výroba inkubátoru pro želví vejce a vejce samotné. Tyhle rekvizity se totiž nedají nikde sehnat. A to třeba na rozdíl od speciálních béžových uniforem, po kterých se diváci v poslední době hojně shánějí. Jak prozradil mluvčí seriálu Josef Doucký, jde o reálné pracovní oblečení, které je přímo ze Safari parku ve Dvoře Králové.

Sleduješ seriál ZOO? Jak se ti líbí? A máš svoji oblíbenou seriálovou postavu?

Zdroj: iprima.cz

Související články