7 důvodů, proč milovat Hawkeyeho ze seriálu MASH

http://bit.ly/2j1eodZ
|
28. 01. 2022
|
Mobilní armádní chirurgická nemocnice v 50. letech v Koreji jako dějiště seriálu? Koho by to zajímalo? Divila by ses, ale obdivovatelů je stále mnoho. A my ženy máme o jeden důvod navíc oproti mužům, proč se dívat. Je tam totiž jeden fešák. Benjamin Franklin Pierce alias Hawkeye.

Úplná hvězda celého tábora, kam denně přivezou nesmyslný počet zraněných vojáků z fronty, Benjamin Franklin Pierce, byla pravděpodobně tou nejslavnější rolí amerického velikána Alana Aldy. Zatímco „obyčejní sledovatelé“ přemýšlejí nad tím, jak musela být 50. léta v Koreji krutá nejen pro vojáky, my kočky vymýšlíme způsoby, jak bychom sbalily Hawkeyeho, kdybychom se s ním ocitly na jednom pracovišti.

1. Je to prostě fešák!

Alan Alda už není tak úplně v kondici, ale v 70. a 80. letech, kdy se seriál natáčel, byl fakt kus chlapa. Ani hubený, ani tlustý, tmavé vlasy, světlé oči. V nejlepším věku. A ten pohled… Kolena se nám z něj podlamují i teď, i s vědomím, že je herci ve skutečnosti 86 let.

2. Bezkonkurenční smysl pro humor

Tenhle chlápek si dokáže udělat srandu snad z čehokoli. Právě Piercův humor je v seriálu MASH zásadní. Díky němu si totiž člověk uvědomí, že možná jediný způsob, jak přežít hrůzy války, je zůstat nad věcí a vtipkovat o tom, co by jiného po pár dnech psychicky rozdrtilo.

2.png

MASH se dočkala 11 řad.
bit.ly/2wEJxXS
Nesmyslnost a krutost války i příšerné podmínky armádní nemocnice přežívá s grácií. Toho chceme!

3. Je to profík

Ten pocit, když si můžeš muže vážit i proto, že je profesionál a hvězda ve svém oboru, je k nezaplacení. U Hawkeyeho bys o něj neměla nouzi, jeho nadřízený, plukovník Potter, ho minimálně jednou v seriálu označí za nejlepšího chirurga v týmu. Dokáže dát dohromady a sešít i ty nejzraněnější vojáky. Do všeho jde naplno. Je to doktor. Ach…

4. Je to svůdník

Tím, jak neustále obluzuje zdravotní sestřičky, je prostě kouzelný a sladký. Nehází na ně totiž uslintané škleby frustrovaného chlápka, nýbrž používá inteligentní humor vzdělaného člověka a skutečné osobní kouzlo, případně neodolatelnou dětinskost.

5. Ten jeho úsměv

Když se usměje, tečeme. Bylo by fakt těžké odolat mu, kdyby pro nás z celého světa najednou existovala jen armádní nemocnice čítající několik stanů a tři míle od nich minové pole. Utíráme slinu a jedeme dál.

6. Je jemný a citlivý

Zatímco vztahy se ženami zarputile odmítá brát vážněji, v jádru je jemný a citlivý. Znát je to z několika dílů, kdy dojde na „lámání chleba“.

1.jpg

Seriál MASH se odehrává v 50. letech v Koreji, kde se urputně válčí.
bit.ly/2gCN810
Pláče, když se nadřízenému narodí vnouče, když zemře jedna ze sestřiček... Když chlap zapláče párkrát za 11 sezón, je to k sežrání!

7. Poradí si s největšími hajzlíky

Co je Frank Burns a Charles Emerson Winchester III. zač, to prokoukl brzy. A stejně brzy se s nimi začal vypořádávat po svém – jak jinak než s humorem a elegancí. S bezcharakterními, prodejnými a chvíli fanatickými šmejdy to v jeho případě ani jinak nejde…

A jaký důvod máš ty? :)

Související články