Jak zesvětlit vlasy? Zkus citrón nebo mořskou sůl!

Bigstockphoto
|
24. 10. 2022
|
Toužíš po blond hřívě, ale nechce se ti zatěžovat vlasy chemií? Zkus tyhle triky na přírodní zesvětlení vlasů. Budeš koukat!

Máš citlivou pokožku? Zkus vlasy zesvětlit heřmánkem!

O zesvětlujících účincích heřmánku věděli už ve Starém Římě. Je známý i pro své protizánětlivé schopnosti, takže ho můžeš používat, i když máš citlivou pokožku hlavy. Kup si v obchodě se zdravou výživou (nebo si sama natrhej) kvalitní heřmánek, ze kterého připrav silný odvar. Tím vlasy dvakrát týdně polívej a nech působit aspoň 20 minut.

Zesvětlení vlasů pomocí citronu: Osvědčená klasika

Asi nejznámější způsob přírodního obarvení na blond, při jehož pravidelném používání vlasy zesvětlíš až o 2 odstíny. Smíchej citronovou šťávu s teplou vodou v poměru 1:2 (pokud máš poškozené vlasy, směs nařeď o něco víc). Můžeš přidat i trochu jablečného octa, který se postará, aby vlasy byly lesklejší. Mix vmasíruj do vlasů a nechej působit minimálně hodinu. Pro větší efekt se přesuň na přímé slunce, které dokáže udělat s odstínem vlasů divy. Protože se jedná o poměrně agresivní metodu, nezapomeň vlasy na závěr vyživit kondicionérem nebo maskou na vlasy a proceduru neopakuj častěji než jednou za dva týdny.

bigstock-happy-woman-sunbathing-on-trop-412763494.jpg

Světlé vlasy jsou krásné a můžeš je mít i bez kadeřníka.
Bigstockphoto
Chceš mít svou blond hřívu světlejší? Zkus tyhle triky!

Ráda experimentuješ? Vyzkoušej vitamin C

Účinná metoda, která vlasy zesvětlí až o 2-3 tóny, a zároveň se postará o lesklé vlasy. Kup si vitamin C v prášku a následně rozdrť 8 tablet, které nasypeš do šamponu. Dávej pozor, abys šampon aplikovala rovnoměrně, aby se ti na vlasech nevytvořily fleky. K tomu si můžeš pomoct rozčesáním vlasů. Směs nechej působit aspoň 30 minut, pak ji pořádně vymyj a aplikuj hydratační kondicionér. Pro větší vyživení můžeš na závěr vlasy polít naředěným roztokem z jablečného octa (v poměru 2:3 s vodou). Proces je možné párkrát týdně zopakovat.

Jedlá soda: Rychle a efektivně

Oblíbená je i jedlá soda, známá jako přírodní bělidlo. K zesvětlení vlasů jedlou sodou budeš potřebovat 2-3 balíčky, které rozpustíš ve 250 ml vody. Směs nechej působit 20 minut a potom opláchni. Nezapomeň vlasy vyživit hydratační maskou nebo kondicionérem. Tato metoda je hodně účinná, ale pokud máš poškozené vlasy nebo citlivou pokožku, sáhni radši po jiném způsobu, například heřmánku.

Zesvětlení vlasů mořskou solí? Jde to i bez dovolené!

Vzpomínáš, jak ti vždycky u moře zesvětlají vlasy? Může za to kombinace slunce a mořské soli, která má na zesvětlení vlasů silný vliv. Rozmíchej si mořskou sůl s teplou vodou v poměru 1:5 a nechej působit přibližně 20 minut. Podle potřeby postup opakuj.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články